SON DAKİKA
Hava Durumu

ISA GENÇ ÇAĞRI YAPTI FAKI BABA TAMAM DEDİ

Geçtiğimiz hafta Mersin'e bir dizi ziyaret için gelen Bakanlar Sosyal medyada şeftali üreticinin sorunlarının çözümü için çağrı yapan Isa Genç'in çağrısına sessiz kalmadı...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
ISA GENÇ ÇAĞRI YAPTI FAKI BABA TAMAM DEDİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Mersin Hali içerisindeki Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğini ziyaret ederek komisyoncularla bir araya geldi.
Sebze meyve fiyatlarının tarla ve rafta farklı olduğu yönündeki eleştirilere değinen Fakıbaba, 

"Esasında bunu tam bir araştırmamız lazım. Hiç kimse ’suçlu sebze halleridir’ demiyor ama takdir edersiniz ki bir yanlışlık var. Bu yanlışlığı bulmak da hepimizin görevi. Ama hiçbir zaman, ’sebze pazarında bu yükseliyor, esnaf arkadaşlarımız şöyle kazanıyor, böyle kazanıyor’ diye inanı kimse de söylemiyor. Ama bu konuda mutlaka bir araştırma yapmamız lazım. Çünkü talebin daha fazla olabilmesi için arzın tüketici arkadaşlarımızın bütçesine uygun olması lazım. Bu da arzı arttıracak çok önemli bir unsurdur. Bu bağlamda herkesin kazanması lazım. Üreticinin de aradaki esnafın da tüketicinin de. Ama burada bir yanlışlık varsa, bunu mutlaka araştırıp bulmak gerekiyor" diye konuştu.

Tarımın önünün çok açık olduğunu, bu alanda yarının bugünden daha iyi olacağına inandığını dile getiren Fakıbaba, "Tabii ki sıkıntılar olacak. Mesela Tarım Bakanı olmadan önce hiç bakmazdım, hava ne kadar güzel derdim. Şimdi hava bana çok güzel gelmiyor, keşke yağışlı bir hava olsaydı ne kadar güzel olurdu. Böyle şartlar değişiyor. Bir yıl insanlar iyi kazanıyor, diğer yıl kazanamıyor. Bu bir yerde de çiftçiyi heyecanlandıran, istemediği bir şey de olsa bu heyecanla bu işler yıllardır devam edip gidiyor. Bundan sonra eğer biz arzı talebe göre yaparsak ve sözleşmeli aile işletmeciliğini ortaya koyarsak, yani biz ne satın alacağız ve çiftçi kardeşlerimiz ürünü ortaya koyduğu zaman kim satın alacak, hepsini alacak mı, bunları ortaya koyduğumuzda emin olun Türkiye’nin geleceğinin çok parlak olduğunu görüyorum. Çünkü sizler çalışkan ve üretken insanlarsınız" ifadelerini kullandı. 

Öteyandan kendiside bir şeftali üreticisi olan Isa Genç Sosyal Medya hesabından 

" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Syn.Ahmet Eşref Fakıbaba, Milletvekilimiz Ali Cumhur Taskın, İl başkanımız Cesim Ercik,il Yönetim Kurulu Üyelerimiz, ilçe Başkanlarımız ve ilçe Teşkilatlarımızla birlikte Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği temsilcileri ve hal esnafıyla bir araya gelerek Şeftali üreticilerimizin sorunlarını dile getireceğiz . Sorunlarımızı bire bir anlatıp çözüm yolları arayacağız" çağrısı yaptı . 

Buna benzer öncesinde de birçok çağrıda bulunan Isa Genç ve diğer üreticilere Bakanın yanıtı gecikmedi ve bugün Mersin'de  " 
Meyve Suyu Entegre Tesisi "ile alakalı bilgi alışverişinde bulunmak üzre Mezitli Şeftali Üreticileri Kooperatifi başkanı Ak Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin'i ziyaret ettiler...
Bu durumda Üreticin yüzünü güldürecek adımlar atılmaya başlandı . Sayın bakanın olaydan haberdar olmasını sağlayan başta Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve Isa Genç ÜRETİCİDEN TAM NOT ALDI

www.bilginhaberci.com/FERDA BİLGİN 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazıGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı ve doğa
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.