SON DAKİKA
Hava Durumu

İSTİSMARCI BABA DAVASI ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK

Mersin’de çocuk yaştan itibaren yıllarca öz babaları S.D tarafından istismar edilen 3 kız kardeşin davası Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, tutuksuz sanık S.D’nin tutuklanması talebini reddetti. Kız kardeşlerden birinin davası zamanaşımı nedeniyle düştü.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
İSTİSMARCI BABA DAVASI ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK

Dava öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Kadın Meclisleri üyeleri mağdur kız kardeşlere destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı platform adına Başak Keskin okudu. Keskin,  “Bir önceki duruşmada yeterli delil toplanmadığı gerekçesi ile sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gereken böyle bir davada istismar sanığının tutuksuz yargılanmasını kabul etmiyoruz, adalet arayışını bırakmayan kız kardeşlerin yanındayız ve buradan bir kez daha haklı mücadelesini sürdüren kadınların asla yalnız yürümeyeceğinin sözünü veriyoruz. Çocukları şiddetten ve istismardan koruma görevi devletindir. Onlarca çocuk her gün istismara uğruyor ve failleri aramızda dolaşıyor. Bunun sorumluları kanunları uygulaması gerekenlerdir” dedi.

‘İstismarcı baba hem çocukları hem akrabaları tehdit ediyor’ iddiası 

Mersin 3. Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) avukatlarından Semra Kabasakal, istismarcı baba S.D’nin hem mağdur kadınları, hem akrabalarını tehdit ettiğini ileri sürdü.Avukat Semra Kabasakal, adliye önündeki basın açıklamasında şunları söyledi: “Şikayetlerini yaptıktan sonra çok daha acı bir süreç başlamış. Kız kardeşlerin yanında olan halaları, teyzeleri, akrabaları maalesef korkudan hepsi karşı tarafa geçmiş. Maalesef hepsi ifadelerini değiştirmeye başlamışlar” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.