SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, FIRLAYAN OKUL SERVİS ÜCRETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPILIP, YAPILMADIĞINI SORDU!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan yüksek zamlar okul servis fiyatlarına yansıdı. İki katına çıkan okul servis ücretleri TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, FIRLAYAN OKUL SERVİS ÜCRETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPILIP, YAPILMADIĞINI SORDU!

TBMM’de genelde Ülke, özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçisi olmaya devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Akaryakıt fiyatlarından kaynaklı okul servis ücretlerine yapılan zamları TBMM gündemine taşıdı.

Kocamaz, bu konuda hükümetin sektöre yönelik vergi kolaylığı açısından bir çalışma yapması gerekliliğiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle soru önergesi verdi.

Akaryakıta yapılan yüksek zamların okul servis tarifesine de yansımaya başladığını belirten Milletvekili Kocamaz, yapılan son zamlardan sonra büyükşehirlerde 0-1 km arası için aylık 792 liralık servis ücreti 1306 liraya, yıllık olarak ise 3 bin 485 liradan 5 bin 750 liraya çıktığını ifade etti.

Ayrıca bu ücretlere ek, ilkokul ve ortaokullarda bulunması zorunlu rehber personel için yüzde 35’lik bir farkın fiyatlara eklendiği de hatırlatan Kocamaz, “Bu durumda rehber personel hizmetle birlikte velilerin ödemesi gereken en düşük servis ücreti yıllık 7 bin 762 lira, aylık ödemesi gereken ücret de 1763 liraya yükselmiştir” dedi.

Bununla birlikte 0-1 km üstü mesafenin de zam oranında yüzde 60 zamlandığına vurgu yapan Kocamaz, 23-25 km için velilerin ödemesi gereken ücretin, rehber hizmetiyle birlikte 4 bin 106 liraya, yıllık ise 18 bin 66 liraya ulaştığına dikkat çekti.Böylece okul servisi ücretlerinin veliler için bu yıl ağır bir yük haline geldiğini belirten İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle, şu soruları sordu:

“Akaryakıta yapılan yüksek zamlar karşısında okul servis ücretleri artmış ve çoğu veli tarafından bundan böyle karşılanamaz hale gelmiştir. Velileri bu yükten kurtarmak ve okul servisi tarifelerini düşürmek amacıyla, okul servislerine KDV ve ÖTV’siz akaryakıt sağlamayı ya da devlet katkısı yapmayı düşünüyor musunuz? Akaryakıt kaynaklı yüksek okul servisi fiyatlarını nasıl düşürmeyi planlıyorsunuz? Bakanlık bütçesinden dar gelirli ailelerin öğrencileri için herhangi bir okul servisi desteği sağlamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.