SON DAKİKA
Hava Durumu

KOCAMAZ : “BAŞTA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE SADECE SİYASİ SAİKLERLE İŞTEN ÇIKARILMIŞ BU İŞÇİLER DE YENİDEN İŞE BAŞLATILMALI, MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR”

“Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Hükûmetin belediye şirketlerinde kadro verdiği işçilerden bir kısmının işine maalesef son verilmiştir. Sadece siyasi saiklerle işten çıkarılmış bu işçiler de yeniden işe başlatılmalı, mağduriyetleri giderilmelidir”

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
KOCAMAZ : “BAŞTA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE SADECE SİYASİ SAİKLERLE İŞTEN ÇIKARILMIŞ BU İŞÇİLER DE YENİDEN İŞE BAŞLATILMALI, MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kamu kurum ve kuruluşları ile KİT ve belediyelerde kadro bekleyen taşeronların yaşadıkları sorunların belirlenmesi amacıyla TBMM’ye Meclis araştırması önergesi verdi.Önerge oylaması öncesi TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Partili Kocamaz, aralarında KİT’lerin de bulunduğu yaklaşık 69 kurumda görev yapan taşeronların kadroya geçebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendileri için yeni bir düzenleme yapılması konusunda talepte bulunduklarını kaydetti.

Burhanettin Kocamaz, “Hepinizin bildiği gibi 2018 yılında taşerondan kadroya geçiş konusunda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle düzenlemeye gidilerek kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler başta olmak üzere, KİT’lerde görev yapan yaklaşık 900 bin taşerona belediye şirketlerinde kadro verilmiş ve böylece Türkiye’de taşeronlaşmaya son verilmişti. 2018 yılında yapılan düzenlemede 696 sayılı KHK’de kapsam dışı yapılan kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhane, temizlik, güvenlik, bilgi işlem, laboratuvar bölümlerinde çalışan taşeronlar, KİT’lerde taşeron olarak görev yapan işçiler ve belediye çalışanı taşeronların bir kısmına kadro verilmemiş ve binlerce taşeron personel bugüne kadar mağdur edilmiştir. Hizmet alım sözleşmesine göre istihdam edilen bazı taşeronlar kadro konusunda kapsam dışı bırakılmış, 2018 yılında kadro verilmeyen taşeron işçilere geçen yıllar içerisinde her geçen gün yenileri eklenmeye başlanmıştır. Şoförler, zabıtalar kısacası her meslek grubundan vatandaşımız kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışmaya başlamıştır. Aile hekimlikleri bünyesinde kadrosuz bir şekilde çalışan personel de Hükûmetten kadro beklemektedir” dedi.

“BAŞTA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE SADECE SİYASİ SAİKLERLE İŞTEN ÇIKARILMIŞ BU İŞÇİLER DE YENİDEN İŞE BAŞLATILMALI, MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR”

Taşerondan kadroya geçemeyen personele de seçim öncesi dönemin Çalışma Bakanı tarafından kadro sözü verildiğini hatırlatan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Taşeronlara verilen bu söz ne yazık ki Hükûmet tarafından bugüne kadar yerine getirilmemiştir. Ülkemizde kadrolar bu dönemde ne yazık ki hep seçimden seçime verilmeye başlanmıştır. Hükûmet her şeyden önce bu uygulamadan vazgeçmelidir. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Hükûmetin belediye şirketlerinde kadro verdiği işçilerden bir kısmının işine maalesef son verilmiştir. Sadece siyasi saiklerle işten çıkarılmış bu işçiler de yeniden işe başlatılmalı, mağduriyetleri giderilmelidir” diye konuştu.

AK PARTİ-MHP ÖNERGEYİ REDDETTİ!

İYİ partili Kocamaz’ın kamu kurum ve kuruluşları ile KİT ve belediyelerde kadro bekleyen taşeronların yaşadıkları sorunların belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM’de çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.