SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL, YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI

Mersin Milletvekili Levent Uysal, Mersin'deki önemli projeleri paylaştı. Mersin-Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi ile seyahat süresinin 110 dakika kısalacak. Pamukluk Barajı tamamlandığında 181 bin 850 dekar tarım arazisi sulanabilecek. Sorgun Barajı ise yüzde 96 tamamlandı, çiftçilere destek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL, YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin’de yapımı devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi. Mersin’in kamu yatırımlarıyla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Uysal “Akdeniz’in incisi Mersinimizin tarımdan sanayiye, turizmden lojistiğe kadar birçok sektörde rekabet gücü yüksektir. Kentimizin kamu yatırımlarıyla desteklenmesi, sektörlerimizin katma değer potansiyelini daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu. 

Tarım ve turizm sektörleri başta olmak üzere, sanayi ve lojistik gibi alanların merkez üssü olabilme potansiyeline sahip Mersin’de kamu yatırımları, proje çalışmaları devam ediyor. Mersin Milletvekili Uysal da bu çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

UYSAL: ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOL PROJESİYLE SEYAHAT SÜRESİ 110 DAKİKA KISALACAK 

Yaz aylarında artan nüfus sayısıyla birlikte trafikte de yoğunluk yaşayan Mersin’de vatandaşlar, Mersin-Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol Projesi’nin tamamlanmasını bekliyor. Konuyla ilgili Uysal “Mersin-Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol Projesi’nin bütçesi 25 milyar lira ve fiziki gerçekleşme yüzde 41 oldu. Proje tamamlandığında yol 36 kilometre, seyahat süresi de 110 dakika kısalacak. Trafiğin rahatlaması için bu proje büyük önem taşıyor. Mersin’de yaz mevsiminde araç sayısı iki kat artıyor bu nedenle ulaşım ağı genişletilecek ki olası trafik kazalarının önüne geçilmiş olsun. Ulaşımla ilgili bir diğer yatırımsa Büyükeceli-Aydıncık Yolu çalışması. Bütçe tutarı 6 milyar lira olan projede bugüne kadar yüzde 62 oranında gerçekleşme sağlandı. Proje bitimindeyse yol 10 kilometre kısalacak. Hem o bölgede yaşayan vatandaşlarımız hem de geçiş güzergahı olarak o yolu kullanacak olan sürücülerimiz konforlu yolculuk yapacak.” ifadelerine yer verdi. 

UYSAL: PAMUKLUK BARAJI, BÖLGE ÜRETİCİLERİNE NEFES OLACAK 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Mersin’deki en büyük işlerinden biri olan Pamukluk Barajı inşaatı tamamlandı, boru döşeme işlemleri devam ediyor. Uysal, Pamukluk Barajı’ndan alınacak su ile toplam 181 bin 850 dekar tarımsal arazinin sulanabileceğini vurgulayarak “Proje bütçesi 6,5 milyar lira olan Türkiye’nin en büyük dördüncü barajı Pamukluk Barajı’nda inşaat işlemleri tamamlandı. Boru döşeme işlemleriyse hızla sürüyor. İş çerçevesinde hem 93 bin 150 dekar arazi için sulama şebekesi imalatları gerçekleştirilecek hem de mevutta pompaj ile sulanan 66 bin 900 dekar tarımsal arazi cazibeyle sulanabilir hale getirilecek. Çiftçilerimizin enerji ve işçilik maliyetlerinden de tasarruf etmesi sağlanacak. Bölgedeki üreticilerimiz alternatif ürün yetiştirecek, aile bütçelerine katkıda bulunabilecek.” dedi. 

MİLLETVEKİLİ UYSAL: SORGUN BARAJI’NI TAMAMLAMAMIZA ÇOK AZ KALDI 

Yüzde 96’lık fiziki gerçekleşme olan Sorgun Barajı ise tamamlandığında 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin 580 dekar tarım arazisinin sulama ihtiyacını giderecek. Milletvekili Uysal, çiftçilerin desteklenmesi ve kırsal yaşamı bırakmamaları için bu yatırımların takipçisi olduğunun altını çizerek “Sorgun Barajı’nın proje bütçesi tam 1,5 milyar lira. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 96 seviyesinde ve bu projeyi bitiriyoruz inşallah. Baraj yatırımları, su depolaması, tarım arazilerinin sulanması, içme suyu temini ve en önemlisi de enerji üretimi noktasında Mersinimize çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu projelerin hepsi tamamlandığında çiftçilerimizin daha ucuza sulama yapmaları ve enerjiyle ilgili tasarruf sağlamaları gerçekleşmiş olacaktır.” açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.