SON DAKİKA
Hava Durumu

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIN'DAN YENİ BİR HAMLE

(MEB) Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) mesleki ve teknik eğitim kurumlarının mevcut durumunun kuvvetlendirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIN'DAN YENİ BİR HAMLE
Yapılacak çalışma çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Organize Sanayi Bölgeleri'nde mevcut sektörler ve mesleki eğitim kurumlarının iş birliği verimlilikleri, mevcut mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinin problemleri ve iyileştirme alanları, yeni eğitim kurumları açılma potansiyelleri değerlendirildi. Bu konuda tüm süreçlerin birlikte yürütülmesi konusunda karar alındı.

Organize Sanayi Bölgeler içinde, 37 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 33 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile mesleki eğitim merkezi olmak üzere toplam 70 mesleki ve teknik eğitim kurumu yer alıyor. Halen Türkiye genelinde 309 Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda düzenlenen ilk toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, Bilim Teknoloji ve Sanayi Eğitimi Daire Başkanı Zübeyde Arslanoğlu, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep Altın ve uzmanlar katıldı.

Kaynaklar; Mynet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.