SON DAKİKA
Hava Durumu

"PKK/FETÖ HAYIR DİYOR "SÖYLEMİ PROPAGANDA

Ak Parti’nin önemli isimlerinden Milletvekili Mehmet Metiner, "referandumda HDP tabanının 'evet' oyu verecek” dedi. “PKK ve FETÖ hayır diyecek” propagandasına değinen Metiner, bu sözlerin “evet” oylarının artırılması için siyasi bir yöntem olduğunu söyledi.Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu da, HDP'nin yarısından fazlasının "EVET" diyeceğini söylerken, PKK'nın yedek partisi DBP ise 'EVET' diyeceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
"PKK/FETÖ HAYIR DİYOR "SÖYLEMİ PROPAGANDA

PKK'nın yedek partisi Demokratik Bölgeler Paratisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Referandumla ilgili Van'da yaptığı değerlendirmede, sisteme karşı olmadıklarını belirterek, "İçerikle ilgili kaygılarımız var, ama kategorik olarak sistemin değişikliğinden yanayız. Daha katılımcı, demokratik bir sistem olmalı" dedi. 

DBP'li Yüksek, şöyle konuştu: "Referandum halkımızın gündeminde. Temel eleştirimiz şu, bu ülkenin en acil sorunu nedir? En can yakıcı, en can alıcı problem Cumhurbaşkanı ve hükümetin yetkileri midir? Bunu herkes bir sorgulasın. Bu kadar gerilim yaratarak varlık yokluk meselesine çevirdiler, değişiklik olmasa memleket batacak gibi bir hava yaratılıyor. Dönüp bakalım 17-18 maddeye. Bunlardan biri olmasa memleket batacak mı? Şu anda gidip sorsanız yüzde 95'i 13'üncü maddenin ne içerdiğini bilmez. 

Neden, içerik toplumla alakalı değil. Biz meseleye buradan bakıyoruz. İçerikle ilgili kaygılarımız var. Ama kategorik olarak sistemin değişikliğinden yanayız. Daha katılımcı, demokratik bir sistem olmalı. Biz yerel demokrasiyi esas alan, gücün tek elde toplanmasının zarar vereceğini düşünüyoruz. Bu konuda eleştirilerimiz var. Kategorik olarak sistem değişikliğine karşı değiliz, ama neler değişmeli onu soruyoruz. 

Bu ülkenin en acil sorunu olan Kürt sorununun, bu ülkede toplumda gerilimlere, iç huzursuzluğa yol açan problemleri çözmemiz lazım. Ev yanıyor ve biz evi kim yönetecek onu tartışıyoruz. En acil sorun Kürt sorunudur, ekonomik sorunlardır. Bunları çözecek bir anayasa istiyoruz. Toplumsal barış ve çözümü sağlayalım ve oturup sistemi tartışalım." 

AKP MİLLETVEKİLLERİ; "HDP 'EVET' DİYECEK" 

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu başkanlık referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miroğlu, HDP tabanının yarısından fazlasının “Evet” diyeceğini belirtti. 

AKP Mardin milletvekili Orhan Miroğlu, "5 milyona yakın son durumda HDP’nin oyu var. Bu oyların öneli bir kısmının, yarısından fazlasının evet oyu olarak sandığa yansıyacağı kanaatindeyim. Kürt vatandaşlarımız değişime kapalı bir kitle oluşturmuyorlar. Tarihi değişim dönemlerinde, Kurtuluş savaşımız dahil hep olumlu ve destekleyici bir tavrın içinde oldu Kürt halkı." dedi. 

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CNN Türk’te katıldığı canlı yayın programında tarihi itiraflarda bulundu.Metiner, HDP tabanının ‘evet’ diyeceğini belirtirken, “Bölgedeki sandıklar açılınca bunu herkes görecek” dedi. 

“PKK-FETÖ ‘EVET’ DİYOR” SİYASİ PROPAGANDA AMAÇLI 

AKP’nin ve yandaş medyanın sık sık kullandığı “PKK-FETÖ ‘evet’ diyor” sözlerine de değinen Metiner, bu söylemin siyasi propaganda amaçlı olduğunu ve böylece ‘evet’ oylarının artırılmak istendiğini itiraf etti. 

İşte Mehmet Metiner’in gündeme bomba gibi düşecek tarihi açıklamaları, 

İnanıyorum ki HDP tabanı büyük bir oranda ‘evet’ diyecektir. Bu da bölge sandıkları açıldığında açıkça görülecektir. Ama PKK terör örgütünün bu ülke yararına bir şey isteyeceğine kim inanabilir.  Ve FETÖ denilen o alçak terör örgütünün Türkiye’nin yararına olan bir şeye ‘evet’ diyeceğine kim inanabilir? 

Dolayısıyla bizim ‘hayır’ cephesi içinde kategorik olarak bu terör örgütlerine dikkat çekmemiz, CHP’nin alınganlık göstermesi gereken bir şey değildir. Biz “CHP ‘hayır’ dediği için PKK ile özdeştir” diyen bir yaklaşımı elimizin tersiyle iteriz.  

Sayın Başbakanımızın söylediği şey, vatandaşlara yönelik ‘evet’lerin sayısını çoğaltmak için vatandaşlara yönelik siyasi bir söylemdir. Başbakan, “PKK ‘hayır’ diyor, FETÖ ‘hayır’ diyor. Dolayısıyla ey vatandaşım bu iki şer cephesinin ‘hayır’ cephesinin içinde kendini konumlandırmasından ders çıkartın” diyor. Bu siyasetin dilidir. Bu çok yanlış bir şey değil ki. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.