SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yılmaz Yazdı"Heyecansız bir seçim sürecinde Mersin"

Seçimlere iki hafta gibi bir zaman kaldı. Mersin’e baktığımızda öyle coşku ve heyecan dolu bir seçim ortamı göremiyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Sedat Yılmaz Yazdı"Heyecansız bir seçim sürecinde Mersin"

Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekilliği seçiminin önüne geçmiş durumda. Vatandaş gözünde öncelikli konu ekonomi diğer konu ise cumhurbaşkanlığı seçimi.

Aslında seçmenin kafasındaki aday netleşmiş durumda. Çünkü gelinen noktada ortam iki kutba ayrılmış durumda zaten. Vatandaşa sorduğunuzda “benim adayım belli” diyor ama milletvekilliği seçimini sorduğunuzda o kadar çok kararsız seçmen var ki. Hatta bir çok seçmen cumhurbaşkanı adayım belli ama milletvekilliğinde oy vermeyeceğim diyenler oldukça yüksek bir rakamı oluşturmakta.Bu durum milletvekilliği seçiminin kaderini değiştirebilir.

Mersin’de aday listelerine bakacak olursak adayların neredeyse tamamı değişti. Partiler yeni yüzlerle seçime giriyorlar. Sorun burada başlıyor. Vatandaş parti adı dışında adayları tanımıyor. Yani vatandaşların adayların halkla buluşma ve kendini anlatma noktasında ciddi serzenişleri var.

Sözlerimin başında da belirttiğim gibi zaten seçim heyecanı yok. Bir de buna adayların halkla yeterince bütünleşememesi,  yaptıkları ve yapacakları çalışmaları, kent için düşündükleri projeleri anlatma noktasında  ve de bunu kamuoyuna aktarma konusunda ciddi sıkıntılar olduğu görülüyor. 

Çünkü adayların parti tabanının yanında  seçmen nezdindede karşılık bulması gerekmekte. Bunun için de adayların bu kısa zaman içerisinde daha çok çalışıp kendilerini ve projelerini anlatmaları lazım.

Yoksa bu durum seçimde sürpriz sonuçlar çıkmasına vesile olma ihtimalini güçlendirir. 

Mersin’e baktığımızda profesyonel ekip kuran ve iyi çalışan adaylar da var.Onlara da dikkat çekeceğim. Unutmayın ki sadece dar kapsamda yapılacak çalışmalar hiçbir yarar sağlamayacağı gibi partiye de zarar verecektir. Rehavetin, seçilmesi garanti olan adaylarda hissedilmemesi çok önemli.

Bu seçimde görülen coşku sadece aday tanıtım toplantılarında olmakta. Bir de  seçim ofislerinin açılışlarında yaşanmakta. Burada yapılan çalışmaların halka ulaştırılması çok önem arzetmekte. Sadece sosyal medya hesaplarından yapılan çalışmalar oldukça kısır kalıyor. Çünkü vatandaşın derdi ekonomik anlamda geçim. Bu yüzden adaylar oldukça yüksek performans sergilemeli. Mersin’e yapılacaklar halka anlatılmalı.Belediye başkanlarının adaylara desteğini de yadırgamamak lazım. Başkanların adaylara desteği çok etkili oluyor.

Gelinen nokta itibariyle Mersin’in bekleyen sorunları beklemeye devam edecek gibi görünüyor.

Unutmayalım ki Mersin yükselmeyi bekliyor. Mersin güçlü bir lobisi olsun istiyor. Mersin her alanda sahip olduğu potansiyeli hayata geçirmek istiyor. Mersin marka kent olmak istiyor. Mersin dünya kenti olmak istiyor. Yani Mersin makus talihinin değişmesini dört gözle bekliyor.

Tarım, sanayi,lojistik ve turizm gibi çok önemli potansiyele sahip Mersin için alt yapısı hazırlanmış gerçekçi ve uygulanabilir projeleri  bekliyor.

Mersin bu değişimi sağlayacak projeleri ve var olan sorunları çözecek ve de bekleyen projeleri çözüme ulaştıracak etkin siyasetçileri bekliyor. Sadece siyasi parti söylemleri ile seçmeni kendinize çekemezsiniz. Değişime katkı sağlayamazsınız.

Gelelim partilerin ve adayların performanslarına. Takip ettiğim kadarıyla sürecin en başından bugüne kadar düzenli çalışan ve sıkılmadan daha önce gittiği yerlere tekrar tekrar giden ve vatandaş tarafından kabul gören İyi Parti birinci sıra adayı Burhanettin Kocamaz var. Çalışmalarını beğeniyorum.Söylemlerinin kamuoyuna ulaştığını ve seçmende karşılık bulduğunu görüyorum.

CHP adayları da yoğun bir çaba içerisindeler. Çünkü beklenti yükselmiş durumda. Özellikle Gülcan Kış ve Talat Dinçer’in çalışmaları beğeni toplamakta. Seçimlere çok asılıyorlar.

 MHP’nin aday listesine bakıldığında çok değerli isimler olduğunu görüyoruz. Biraz daha kamuoyuyla buluşma ve kendilerini anlatma noktasında gayret etmeleri lazım .

Ak Parti adaylarına baktığımızda çalışmalarını kamuoyuna ulaştırma noktasında en çok çaba sarfetmesi gereken parti. Bakan Nureddin Nebati dışında  çalışmaları ile öne çıkan bir aday göremedim. Bu seçim onlar için cok daha önemli.Eski iki bakanın da Mersin’de sahaya çıktı.Ne kadar etkili olacak hep birlikte göreceğiz.

Bu bağlamda son iki hafta çok önemli. Özellikle kararsız seçmenlerin ikna edilmesi açısında bu süreci tüm partiler iyi değerlendirmeli. Mersin’in en çok takip edilen haber sitelerinin başında olan inovatifhaber.com olarak adayların saha çalışmalarını ve performanslarını  yakından takip edip kamuoyuna ulaştırma noktasında oldukça etkiniz. Çalışan, sahada olan adayların çalışmalarını bizden takip etmeye devam edin.

Sedat Yılmaz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.