SON DAKİKA
Hava Durumu

SEYYAR SATICILARDAN AKDENİZ ESNAFI KAN AĞLIYOR

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 81 ile korona virüs genelgesi gönderdi. Genelge doğrultusunda çok yüksek risk taşıyan Mersin’de küçük esnaf hafta sonu yeniden kapanacak, açık olan yerler ise sadece paket servis için dükkânını açabilecek. Toparlanmaya çalışan küçük esnaf, “Bu virüs sadece küçük esnafta mı var?” diye isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2021 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2021 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
SEYYAR SATICILARDAN  AKDENİZ ESNAFI KAN AĞLIYOR

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 81 ile korona virüs genelgesi gönderilmiş ,genelge doğrultusunda çok yüksek risk taşıyan Mersin’de küçük esnaf hafta sonu yeniden kapanacak, açık olan yerler ise sadece paket servis için dükkânını açabilecekti. Toparlanmaya çalışan küçük esnaf, “Bu virüs sadece küçük esnafta mı var?” diye isyan etmeye devam ederken haber merkezimize gelen çok sayıda şikayeti gündeme getirmek için Mersin'in mülki amirlerini halk adına göreve çağırıyoruz.

Bundan bir kaç yıl önce Akdeniz İlçesinden geçen Çavuşlu Deresinin bitmeyen ıslah çalışmasına öfkelenen vatandaşlar 141. Cadde üzerinde eylem yaparak cadde ortasında gelinlik yakmış caddeyi trafiğe kapatmıştı. Pis kokudan, tozdan, pislikten, sinekten ve cardonlardan bıktıklarını belirten mahalle sakinleri 2 sene geçmesine rağmen bir türlü bitiremeyen ıslah çalışmasının bir an önce bitirilmesi için Vali Ali İhsan Su ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı göreve davet etmişti. Akabinde ise ıslah çalışmaları hızlandırılıp hizmet götürüldü.

Ancak bu defa  Akdeniz ilçesine bağlı Hal mahallesi ve Gündoğdu mahallesi içerisinde siteler kanal boyunda olan esnaflar seyyar satıcılardan olayı çok tepkili ve yetkilileri göreve çağırıyorlar.

Haber merkezime gelen bilgilere göre Hal mahallesi ve Gündoğdu mahallesi içerisinde yer alan siteler kanal boyunda olan esnaflar seyyar satıcılardan dolayı isyan ediyorlar.

Seyyar satıcıların kendi dükkanlarının önlerini çoğu kez işgal ettiğini savunan esnaflar, Suriyelilerin de seyyar esnaf olduğunu ve onların da kanunlara uymadığını belirtiyorlar. Bu sorundan dolayı çok mağdur olduklarını belirten esnaflar, belediye ile ilgili birimleri göreve davet ediyorlar.

Vergi vermeden pandemi kurallarına uymadan kuralsız yaşayan bu seyyar satıcılardan dolayı esnaf sesimizi duysunlar çağrısı yapıyorlar.

Esnaf " Biz vergimizi veriyor koyulan kurallara harfiyen uyguluyorken bu pandemi sürecinde zor şartlarda yaşam savaşı veriyorken bizi bitiren bu seyyar satıcılardan ve vergi çdemeyen Suriyeli vatandaşların ekmeğimize kan doğramasından şikayetçiyiz. Akdeniz'de birileri bizi duysun artık. Bıçak kemiğe dayandı. Bizim pazarlarımızın yakınlarında duran seyyarların her biri dükkan sahibi, araba sahibi ya da hali vakti yerinde olan kişiler. Neden seyyar satıcılık yapıyorlar? Çünkü; bir ücret ödemeden yoğun insan sirkülasyonundan faydalanıyorlar. Bir pazarcının aylık 4 bin 500 TL sadece devlete ödüyor. Diğer adam hiç bir şey ödemiyor. Ve daha fazla para kazanıyor. Biz bunu asla kabul edemeyiz. Buna acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz " diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz Nisan ayında Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, ayda 4 bin 500 liraya yakın ücret ödeyerek açtığı tezgahla geçimini sağlayan pazarcı esnafının yanında hiçbir ücret ödemeden kazanç elde eden seyyar satıcılara çözüm bulunmasını isteyerek, seyyar satıcı sayısının pazarcı esnafını da geçtiğini belirterek, "Geçtiğimiz gün bir sayım yaptık. 170 tane pazarcımız var 271 tane seyyar satıcı var" sözleri ile pazarcı esnafının feryadına kulak vermeleri için çağrıda bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.