SON DAKİKA
Hava Durumu

Bingenli Gönüllüler Anamur'dan Ayrıldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı 50 Yaş Üstü Gönüllüler Projesi kapsamında Bingen’den Anamur’a gelen 2.grup da Anamur’daki gönüllü çalışmalarının ardından Anamur’dan ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Bingenli Gönüllüler Anamur'dan Ayrıldı
 Finansmanını tümüyle Avrupa Birliği’nin karşıladığı projenin paydaşları olan ANAMED Özel Hastanesi, Halk Eğitim Merkezi, ANED Engelliler Derneği, Anamur Meslek Yüksekokulu ve Anamur Belediyesi'nden oluşan farklı kurumlar bünyesinde çalışma amaçlı gelen gönüller için Anamur’daki 20 günlük iş deneyimlerinin ardından dün akşam Ünlüselek Tesisleri’nde kendileri onuruna veda yemeği düzenlendi.

Kardeşkent ilişkilerini güçlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen 50 yaş üstü Gönüllüler Projesi kapsamında 2. grup olarak Anamur’a gelen Sabine Körner (Tv-radyo Arşiv Görevlisi)ve Isabel Kaska (hemşire) Özel Anamed Hastanesi ve Anamur Belediyesi’nde çalıştı.

Sabine Körner ve Isabel Kaska iş yaşamının yanı sıra Anamur’da kaldıkları süre zarfında Anamur ve çevresini de yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Anamur’un tarihi ve doğal alanlarını olan Mamure kalesi, Ören Antik kenti, Alaköprü gibi yerleri gezen gönüllüler Anamur kumsallarında karetta yuvalarını da incelediler. Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidecek olan suyu karşılayacak olan barajı da gezen gönüllüler gittikleri her yerde samimi ilişkiler kurarak Bingenliler’in sıcakkanlılığını yansıttı.

Anamur’da Dibek’te yer alan Alabalık Tesislerini de gezen gönüllüler Bozyazı’yı da ziyaret ettiler. Anamur’da 21 gün gönüllü olarak çalışan Sabine Körner ve Isabel Kaska Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde Anamur Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen el işi sergisini gezdi, Özel Özdamar Özel Eğitim ve Rehabilistasyon Merkezi Sergisi’ne katıldı ayrıca güneş ve kumsalın tadını çıkardı.

21 günlük iş yaşamının ardından Anamur’dan ayrılacak olan gönüllüler için Pazar akşamı Ünlüselek tesisleri’nde veda yemeği verildi. Yemekte yapılan konuşmalarda Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü çalışanı Yaşar Yiğit proje detayları ve gönüllülerin Anamur’da geçirdiği süre içerisinde yaşadıkları hakkında bilgiler verdi.

Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Gürel yaptığı konuşmada kendilerini Anamur’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken Anamur’u da gittikleri her yerde çevrelerine anlatmalarını isteyerek tekrar Anamur’a beklediklerini ifade etti.

Gönüllülerle ilgili söz alan Akdeniz Postası Gazetesi Sahibi Turhan Ada da yaptığı konuşmada gönüllülere teşekkür ederek Sabine Körner ile kısa da olsa çalışma fırsatı yakaladıklarını ve sıcakkanlılıkları dolayısıyla kendilerine teşekkür etiğini belirtti.

Gönüllülerden ilk olarak söz alan Sabine Körner Anamur’da yaşadığı her anın çok güzel geçtiğini ve 21 gün kalmış olmalarına rağmen sanki bir gün kalmış gibi hissettiklerini söyleyerek Anamur’u tanıma fırsatı buldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini belirtti ve ‘Çok güzeldi, her şey için herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

İsabel Kaska da yaptığı konuşmada Sabine Körner’ın bütün söylediklerine aynen katıldığını, Anamur’un kendisine memleketi olan ve yıllardır görmediği Kolombiya’yı hatırlattığını ifade etti. Kaska konuşmasında Anamurlular’a sıcakkanlılığı ve dostça yaklaşımları dolayısıyla teşekkür etti.

Anamur Belediye Başkanı cenazeler dolayısıyla programa katılamazken yemeğin ardından Bingenli Gönüllüler’e Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin Anamur’u anlatan hediyeleri olan ışıklandırılmış ve motiflerle süslenmiş su kabağı, magnetler ve Anamur tişörtleri verildi.

Birlikte çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından yemek son buldu.

Son olarak Bingenli gönüllüler Anamur'dan ayrılmadan önce Pazartesi sabah saatlerinde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'yi makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de iyi dilek temennileriyle birlikte tüm Bingen Halkına ve mevkidaşına selam gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.