SON DAKİKA
Hava Durumu

BİTKİLERDE YÖRÜK GÖÇÜ FİGÜRÜ

Erdemli Belediyesi, sahil bandında Yörük çadırlarının bulunduğu alanda ilginç bir konseptleYörük göçünü canlandırıyor. Demir iskelet, bitki ve sanat buluştu, yörük figürleri oluşturuldu. Her alanda yeni çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise bitki ve çiçekle birlikte Yörük kültürünü kucaklaştırarak ortaya muhteşem bir eser çıkardıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BİTKİLERDE YÖRÜK GÖÇÜ FİGÜRÜ
 Erdemli Belediyesi, ilçede bulunan park ve yeşil alanları yaptığı çalışmalarla daha ilgi çekici hale dönüştürüyor. Merkez Mahallesi Hal Caddesinde yapılan yeni parkta hizmete sunduğu yeniliklerden sonra, bir ilgi çekici çalışmayı da sahil bandında bulunan Yörük çadırları alanında sergiliyor. Belediye olarak ilgi çekici ve kalıcı her türlü projeyi değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Tollu, Erdemli’nin özüne uygun ve gelişmesine katkı sağlayacak projeleri hemen hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni projeyle, yörük kültürünün bitkilerle kucaklaşarak mükemmel bir görsel şölen sunduğunu belirten Tollu, sergilenen yörük göçü figüründe; 3 adet büyük deve, 1 adet orta deve, 1 adet küçük deve, 4 adet keçi- koyun, 1 adet eşek, 2 adet horoz, 4 adet insan ve 1 adet yayık yayan bayan figürü bulunduğunu söyledi. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar sergilenen figürleri beğeniyle izleyerek yapılan çalışmalardan dolayı belediye ekiplerini tebrik ettiler.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, demirden yapılan iskeletler ateş dikeni bitkisiyle kaplanıyor. Daha sonra topiary sanatı ile budanıyor. Ortaya ise muhteşem figürler çıkıyor. Belediye ekipleri çıkan figürlerin Yörük göçünü temsil ettiğini ve bu çalışmanın uzun süreli olarak sergileneceğini belirttiler.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.