SON DAKİKA
Hava Durumu

100.YILINDA CUMHURİYET'E BİR MEKTUP

“Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılına Bir Mektup Yazar mısın?" Dediler 25 Okul’dan yanıt geldi. Yüzlerce mektup arasından okul birincileri seçildi. Okul birincileri içinden de ilk üç dereceye girenler ödül aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
100.YILINDA CUMHURİYET'E BİR MEKTUP
 7. Kez düzenlediği etkinliğin ödül töreni Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay,MSTBP Başkanı İbrahim Kırmızısaç,Mersin Üniversitesi’nden Proje ile ilgili "Değerlendirme Komisyonu” Başkanı Prof.Dr. Faik Kanatlı, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, birlik üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları ile davetliler katıldı.


Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, güzel bir etkinliğe imza atıldığını belirterek, öğrencilerin okuma yazma alışkanlığı edinmesi açısından önemli olduğunu belirttiği kompozisyon yarışmasının “Cumhuriyetin 100.Yılına Mektup Yazar mısın?” konusu ile çok anlamlı bulduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğin sunumu Programcı ve Yazar Fatih Alkar yaptı. Ödül töreni öncesinde piyano resitali dinlendi, sonrasında saygı duruşu yapıldı ardından ve İstiklal Marşı okundu. MSTBP Başkanı İbrahim Kırmızısaç konuşma yaptı. Birlik hakkında bilgi veren Kırmızısaç, etkinlikte hizmeti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışmayı düzenlemekte amaçlarını da şöyle açıkladı. “Bu yarışmayı düzenlemekteki temel amacımız, öğrencilerimizde Cumhuriyet bilincini geliştirmek, öğrencilerimizin el yazısı yazma alışkanlığı edinmelerini sağlamanın yanında onları ileride iyi birer öykü yazarı, roman ve hikaye yazarı olarak görmektir.”dedi.

MSTBP Yöneticileri tarafından 25 Tane okul birincilerine madalya takılarak, teşekkür belgeleri verilirken; Pirireis Ortaokulu’ndan Mervenur Albayrak üçüncü oldu. İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’ndan-Burak Anıl ikinci oldu. Birinciliği ise Kızılbağ Ortaokulu’ndan Ayşe Selin aldı.

Yarışmada birinci olan Ayşe Selin’e, Öğretmeni Mesut Tekin ve Okul Müdürü İsmail Merttürk’e tebrikler yağarken birlikte fotoğraflar çekildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.