SON DAKİKA
Hava Durumu

20 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere, kırtasiye malzemelerinden oluşan paketleri dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2014 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
20 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITILDI
 Dalakderesi’nde bulunan Toroslar İlköğretim Okulu ile Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Zeki Sabah İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen kırtasiye malzemesi dağıtımında hazır bulunan Başkan Kocamaz, “Her yeni nesil, bir önceki nesilden daha şanslı oluyor. Çünkü teknolojik imkanlar ve eğitim koşulları her geçen zamanda biraz daha gelişiyor. Eğitim bir milletin geleceğidir. Eğitime yapılan yatırımlar hiçbir zaman boşa yapılan bir yatırım değildir.” dedi. İlköğretim Haftası nedeniyle Mersin genelindeki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımında bulunduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu imkandan ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimiz yararlanıyor. Bunun karşılığında sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışarak başarılı olmanızdır. Yeni eğitim-öğretim yılı hepinize kutlu olsun.” dedi.
Mersin genelinde Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar 20 bin ilköğretim okulu öğrencisine bu kırtasiye malzemelerini ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bugün iki okulda toplam 800 öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldı. Arkadaşlarımız, belirli bir program dahilinde diğer okullarda da dağıtım işlerini bitirmek üzereler.” dedi.
Yerel yönetimlerin asli görevlerinden birisinin de bu tür sosyal ve toplumsal etkinliklere ön ayak olmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İlköğretim okullarında okuyan 20 bin öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıttık. Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerini bu yıl kazanan binlerce öğrencimize aylık 100 lira karşılıksız burs veriyoruz. Bunun belediyemize maliyeti aylık 700 bin, yıllık 6,5 milyon liradır. Yıllardır Tarsus’ta yaptığımız bu uygulamayı, Mersin geneline de yayacağız. Bir belediye olarak elimizden geldiğince eğitime destek olmaya çaba gösteriyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını en aza indirmek bizlerin birer görevidir.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.