SON DAKİKA
Hava Durumu

AK PARTİ MKYK’DA MERSİNLİ KİMSE YOK!

AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde Mersin grubu merakla MKYK listesini bekledi. MHP ve İYİ Parti’nin Mersin’e üst yönetimde yer vermesine karşın AK Parti’de Mersin’den hiçbir isim 75 kişilik kadroya giremedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AK PARTİ MKYK’DA MERSİNLİ KİMSE YOK!
 AK Parti 7. Olağan Kongresi Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti.

AK Parti’de merakla beklenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belli oldu. Daha önce 50 kişiden oluşan MKYK üyelerinin sayısı 75’e çıkarıldı.

MKYK listesinde partinin tecrübeli isimleri yerini korudu.

ŞEYH SAİD’İN TORUNUNU MKYK’YA GİRDİ

Bunun yanı sıra MKYK’ya giren yeni isimler de dikkat çekti.

Şeyh Said’in torunu Abdurrahim Fırat, AK Parti MKYK listesine girdi. MKYK’ya girin isimlerden biri de 2006 yılında Türkiye güzeli seçilen Seda Sarıbaş oldu. İstanbul seçimlerinin ardından siyasette adından söz ettirmeye başlayan, Yavuz Bahadıroğlu’nun oğlu Mücahid Birinci de MKYK listesine girdi. KAGİDER’in kurucuları arasında yer alan Sunay Karamık da listede dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Açıklama yok.

75 KİŞİLİK YÖNETİM KADROSUNDA MERSİN’DEN HİÇBİR İSİM YER ALMADI

AK Parti Mersin teşkilatları da tam kadro kongrede yerini aldı. MKYK listesini heyecanla bekleyen AK Partililer, Mersin’den bu dönem de hiçbir ismi listede göremedi.

İYİ Parti delegeleri kongrede Parti Meclisine önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı, MHP MKYK’ya Mezitli eski İlçe Başkanı Serdar Soydan’ı, CHP delegeleri ise Parti Meclisi’ne Mersin Milletvekili Ali Mahir’i Başarır’ı getirerek Mersin’i yönetime koyarken, AK Parti’nin listede Mersinli bir isme yer vermemesi tıpkı 31 Mart yerel seçimlerindeki gibi Mersin’i terk ettiler algısına neden oldu.

BEHİYE EKER MERSİNLİ AMA MERSİN’SİZ!

AK Parti MKYK’ya giren Behiye Eker’in Mersin doğumlu olması dikkat çekse de Mersin teşkilatlarıyla bağının olmaması teşkilatlar üzerinde tepki çektiği gelen haberler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.