SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayhan Kızıltan: "Kazanan Mersin Olsun "

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) olarak 5 Kasım’da seçimlere gidiyoruz. Dört yılda bir yapılan Oda seçimlerinde Türkiye’ye her zaman örnek olmuş olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın, bu seçimlerde de demokrasiye olan, çok sesliliğe olan bağlılığını göstereceğinden ve saygınlığını koruyacağından eminim.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Ayhan Kızıltan: "Kazanan Mersin Olsun "

MTSO siyaset üstü duruşuyla, yapay tüm ayrımcılık konularını reddeden yapısıyla bilinen bir Odadır. MTSO Cumhuriyet değerleriyle, Atatürk’ün hedefleriyle, demokrasi ve evrensel insanlık değerleriyle yücelen bir Odadır. Bu anlamda Odamızın son dört yılda emek vererek yarattığı Mersin sinerjisinin, birlik ve beraberliğinin bozulmasına izin vermemek her bir üyemizin görevidir. Bu seçim önemli bir seçim ama bu seçimi siyasi bir seçim gibi algılamak, siyasi seçim gibi bir havaya büründürmek çok yanlıştır. Oda seçimleri tamamen sivil toplum ve iş dünyasının seçimidir. İş dünyasında sektörleri kimlerin temsil edeceğine dair bir seçimdir. İş dünyasını kimlerin yöneteceğine dair bir seçimdir. Dolayısıyla siyasetçilerin uzaktan yakından ilgisi yoktur, olmamalıdır da.  

Oda seçimlerine olan ilgi bizleri mutlu ediyor
MTSO seçimleri elbette en az genel seçimler kadar, yerel seçimler kadar önemlidir. Çünkü MTSO Mersin’in bütününü kapsıyor, kentin her alanına dokunuyor.  Bundan dolayı, MTSO kentin geleceğiyle, iyi yönetilmesiyle Türkiye’nin iyi yönetilmesiyle doğrudan ilgili bir kurumdur. Bu bakımdan, Odamız seçimlerinin ilgi görmesi, demokratik rekabetlerin oluşması, temsil yarışlarının ortaya çıkması çok doğaldır. Her bir üyemizin kent adına elini taşın altına koyma çabasını takdirle ve mutlulukla karşılıyoruz. Yeter ki etik değerler içinde olsun, saygılı şekilde olsun, birbirimize ve kentimize zarar vermeden olsun. Seçimlere bence bu kadar rağbet olması, daha iyinin olabilmesi için güzel bir şey. Bu kadar rakip çıkması çok önemli; çünkü bu MTSO’nun ne denli önemli bir yer olduğunu gösteriyor. Kalitesinin olduğunu gösteriyor. 

MTSO, kent dinamikleriyle olan iş birliklerinde en üst noktayı yaşıyor
Son dört yılda - iki yılı pandemi sürecindeki kısıtlamalar içinde geçmesine rağmen neler yapılmadı ki? Daha önemlisi MTSO olarak bunu kentin tüm dinamikleri ile birlikte yapmış olmamızdır. MTSO son dört yılda “BEN” değil, “BİZ” diyebilen bir Mersin’in ortaya çıkmasında büyük rol oynamıştır. Bu, Odamızın birleştirici gücü adına gurur vericidir.  STK’lardan yerel yönetimlere, üniversitelerden kamu kurumlarına en küçüğünden en büyüğüne her kurum ve kuruluşla iş birliği yaptık. Hiç kimseyi yok saymadık. Örneğin Büyükşehir Belediyesi ile Mercek TIRMIL Projesi’ni hayat geçirdik. Burada sanayiye eleman yetiştiriyoruz. Gençleri ara eleman değil aranan eleman yapıyoruz. Yılların kanayan yarası Nakliyeciler Sitesi’nin yapılması ki burada Büyükşehir yanında Akdeniz Belediyesi’nin de büyük desteği oldu. Akdeniz Belediyesi ile Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi’ni hayata geçirdik. Tarım teknoparkını kurduk. Teknoparkta ilçe odalarımız, Tarsus, Büyükşehir ve Erdemli belediyelerimizle ve üniversitelerle birlikte çalışıyoruz. Mersin’in tüm ilçelerine yeni OSB’ler açıyoruz. Tümünün açılmasında MTSO’nun kararı ve katılımı var. 

Mersin artık kendi girişimcileri ile yatırımlara başladı
Turizm yatırımlarında yine özel girişimcilerin yanında Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi gibi belediyelerimizin paydaşlığı var. Yatırımcılarımızı teşvik edip ivme kazandırmak için hareket halindeyiz. Mersin tarihinde ilk kez kendi girişimcileri ile birlikte kendi yatırımlarını yapıyor.  Mersinli Mersin’e sahip çıkıyor. Mesleki eğitimde özellikle teknik ara eleman açığı ülkenin kanayan yarasıdır. Aranan eleman konusu üzerinde o kadar çok durduk ki, Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir sistem geliştirip çıraklık eğitim sistemini değiştirdi. Odamız bünyesinde Atölye1886 isimli Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi kurduk. Yenilikçi eğitimlere devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle Dijital Akademi’yi kurduk. Yazılım eğitimleri veriyoruz. Mezunlar anında iş buluyorlar. Önümüzdeki dönem kısmet olur görevimize devam edersek, Mersin’deki tüm sanayi sitelerimizi bir platform altında toplamayı düşünüyoruz. Mersin genelinde toplam 15 sanayi sitesi ve sektörel kümelenme var, 3300 firma var. Bunları bir platformda toplayıp hem işlerini geliştirmeleri, yeni pazarlara ulaşmaları konusunda destek vereceğiz hem de Mersin’de çalışan küçük sanayiyi kent kurumlarının tanımasını sağlayacağız. Çünkü küçük sanayi siteleri OSB’lere sıçrama yeridir. Öte yandan, küçük sanayi ve OSB arasındaki bir ölçekte, orta büyüklükteki sanayiciler için de yeni sektörel sanayi siteleri yapılmasını planlıyoruz. Önümüzdeki dönem önemli çalışmalarımızdan birisi de bu olacaktır. 

MTSO olarak ekonomik çeşitliliğimizi artırıyoruz
Mersin-Tarsus OSB en önemli partnerlerimizden birisidir. Birlikte verimlilik eğitimlerinin merkezi olan Model Fabrika’yı işletiyoruz. Ayrıca, birkaç gün önce Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı- SAHA EXPO vardı. Mersin sanayisini savunma sanayine entegre ederek yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Burada da Mersin-Tarsus OSB ile birlikte hareket ediyoruz. Amacımız, Mersin’i kaliteli üretim yapan firmalarıyla savunma sanayinde önemli kentlerden biri haline getirmektir. Ekonomik çeşitliliği artırmak görevimizdir. ESOB ile de işbirliğindeyiz. En son “Esnaf Seninle” projesini başlattık. Esnafımız bizim üyemiz değil demedik. Tüm Mersin’e sorumluluğumuz var. Sonuçta ekonomi bir bütündür. 

Tüm hizmetler bir bayrak yarışıdır
Önümüzdeki dönem daha aktif çalışacağız. Yönetim Kurulumuzla, Meclisimizle ve özellikle Meslek Komitelerimizle Mersin için yeni projeler hayata geçireceğiz. Eğer seçilir ve görevlerimize devam edersek çok aktif bir dönem bizleri bekliyor. Seçilemesek de - sonunda üyelerimiz kime teveccüh ederse saygımız vardır- bizler olalım ya da olmayalım artık MTSO disiplinli, planlı bir çalışma yoluna girmiştir. Bu konuda iyi bir temel attık. Kişiler geçici, kurumlar bakidir. Sonuçta tüm hizmetler bir bayrak yarışıdır. Önemli olan kentin beklediği önemli projelerin bir devamlılıkla takip edilmesidir. Konteyner limanından lojistik merkezin yapılmasına, sektörel sanayi siteleri yapımı ve arazi tahsislerinden D-400 Karayolu’nun genişletilmesi ve D-400’e paralel bir yol yapımına, havalimanının etrafının hava lojistiğine ve ekonomiye destek verecek şekilde planlanmasından Çeşmeli-Taşucu otoban bağlantısına kadar tüm hayati projelerimizin takipçisi olacağız. 

MTSO seçimleri bir demokrasi şöleni olmalıdır
Seçime giderken son mesajım; MTSO’ya yakışan ciddiyet, saygınlık ve demokrasi ruhuyla bu sürecin tamamlanmasıdır. Barış ve dostluk içinde sonlanmasıdır. Bu nedenle herkesten sağduyu rica ediyorum. MTSO üyeliğine, iş insanlığına, uygar insanlığa yakışır şekilde bu seçimleri yürütmeliyiz ve alnımızın akıyla da 5 Kasım’da başlayıp 11 Kasım’da demokrasi şöleniyle bu süreci taçlandırmalıyız. Seçim bizi ayırmayacak, aksine kucaklaşmamıza vesile olacaktır, olmalıdır. Oda seçimlerimizin kentimize ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu duygularla, Odamızın çeşitli organlarında yer almak isteyen tüm adaylara başarılar diliyorum. Kazanan sağduyu olsun, demokrasi olsun, kazanan Mersin olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.