SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLGİYİ ÜRETEN KONUMA GEÇMELİYİZ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2014 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2014 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BİLGİYİ ÜRETEN KONUMA GEÇMELİYİZ
  İŞKUR İl Müdürlüğü’nün, Mersin Valiliği himayesinde Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği fuarın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, fuar yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.14-15 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşecek ve 70 firmanın katılacağı fuarda, iş arayanlarla işverenlerin bir araya gelmesi hedefleniyor.
     Fuarın açılışında bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu güzel etkinliği başlatan ve istikrarla sürdüren İŞKUR Müdürlüğü’nü kutlayarak, düzenleme kurulunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yer alan tüm kurumlara, böylesine hayırlı bir etkinliğe destek verdikleri için teşekkür etti.

     Mersin’i, Türkiye’nin düşünen beyni, üreten eli haline getirmek için, tüm kurumlarla ve vatandaşlarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında, büyümesinde amiral gemisi işlevi gösteren tüm sektörlerin bir arada bulunduğu belki de tek şehir Mersin’dir. Mersin’de sanayi var; Mersin’de tarım var; Mersin’de turizm var; Mersin’de ticaret var. Mersin’de liman var, serbest bölge var. Kısaca Mersin’de istihdam için ihtiyaç duyulan her şey var. Ülkemizde ve dünyada kalkınmanın bu temeller üzerinde yükseldiğini görüyoruz. Sahip olduğumuz bu imkanların kıymetini iyi bilmek, önümüzdeki fırsatları çok iyi değerlendirmek zorundayız. Bunun için öncelikle Mersin’de huzurun, güvenin, istikrarın, kardeşliğin, ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelebilme kültürünün yerleşmesi, kökleşmesi gerekiyor.” dedi.

     Mersin’in en önemli sorunlarından birisinin istihdam olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bugün itibariyle, göreve geldiğimiz 6,5 aylık süre içinde, belediyemize 45 binin üzerinde iş başvurusu olmuştur. Bu rakam, Mersin’deki işsizliğin hangi boyutlara ulaştığının somut bir göstergesidir. Yeterli istidam alanları sağlanamadığından, insanlar belediyeleri hizmet birimi olarak değil, bir istihdam birimi olarak değerlendirmektedir. Bunda elbette, geçmişte yapılan yanlışların ve gizli işsiz olarak fazladan alınmış işçilerin rolü büyüktür. İş adamlarımızın, istihdama yapacakları katkılar, belediyeler üzerinde oluşmuş bu yanlış kanaatin de azalmasına, hatta yok olmasına da katkı sağlayacaktır. Bu yüzden hem ekonomiye katkıları, hem istihdama katkıları, hem de şehrimizin ve ülkemizin geleceği açısından iş adamlarımızdan çok şeyler bekliyorum.” dedi.  

     Günümüzde artan nüfus, rekabet ortamı ve değişen ihtiyaçlar karşısında üretim ve pazarlama yöntemlerinin sürekli gelişmesi ve yenilenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Gerçekten de bugün küresel ekonomiye baktığımızda, bir yanda bilgiyi üreten, geliştiren, ona değer veren bir kesimi, diğer yanda ise sadece tüketen, takip eden, çok fazla taklit eden bir kesimi görüyoruz. Biz hem Türkiye olarak, hem Mersin olarak bir an önce ürünleri takip ve taklit eden konumdan, bilgiyi üreten konuma geçmek durumundayız. ,’umuz başta olmak üzere, bu konuda rehberlik görevi yapan kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu ve olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.” dedi.

     Konuşmaların ardından ‘4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.