SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR FETÖ/PDY DURUŞMASI 28’İNDE

Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesinin 10’u tutuklu 16’sı adli kontrollü toplam 26 sanıklı FETÖ/PDY kapsamlı davanın duruşması 28 Şubat 2017 günü saat 10:.00 'da.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BÜYÜKŞEHİR FETÖ/PDY DURUŞMASI 28’İNDE
Ülke gündemini sarsan ve birbirinden hain plan ve çalışmaların yapıldığı FETÖ davalarında duruşmalar başladı ve davalar görülüyor.

Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesine yönelik 7.Ağır Ceza Mahkemesindeki 2017/22 sayılı dosyada, Sanık AŞKIN GÜNAY’ın Eski Daire Başkanı olduğu, Sanık DALYAN YALÇIN’ın eski polis memuru olduğu ve zabıta daire başkanlığında çalıştığı,  Sanık ERKAN KARAARSLAN’ın çok sayıda şirketinin olduğu, MHP’li Belediyenin Danışmanlarından olduğu, Sanık FUAT KURT’un personel şube müdürü olduğu, Sanık HALUK TUNÇSU’nun Genel Sekreter olduğu, Sanık MUSTAFA ŞAHİN’in Belediye çalışanı olduğu, Sanık SAADEDDİN YAŞAR AKSOY’un eski Tarsus ilçe emniyet müdürü olduğu ve belediyede zabıta daire başkanı yapıldığı, Sanık TEVFİK DİNÇER’in Karaman ilinden gelip Destek hizmetleri Daire Başkanı yapıldığı ardından mali hizmetler daire başkanı yapıldığı, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Sanık HÜSEYİN VURAL’ın belediye çalışanı olduğu,  Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulundukları ve tutuklu oldukları görülürken,

Diğer Sanıklar; Hüseyin Namlı (Daire Başkanı) , Mustafa Yalın (Daire Başkanı), Hüdaverdi Aydoğdu (Özel Kalem Müdürü) , Mahmut İlker Ceylan (Anestezi teknisyeni, şube müdürü), Hüseyin Ozan Çetin (İmar inşaatta sözleşmeli Avukat ve başkan dâhil çok sayıda daire başkanı ile genel sekreterin özel avukatı) , Sait Koralp Özkut (Belediye çalışanı), Serdar Arslan (Meclis üyesi), İlknur Değer Duman, Sinan Yıldırım, Ali Selçukoğlu, Mahmut Canatan, Fatih Aydın, Mustafa Koray Gökçil, Murat Türkili, Yasin Ünal (Belediye çalışanı)  ve Mehmet Özgür Sanal (Meclis üyesi, başkan vekili)  yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol kararının ayrı ayrı devamı ile TUTUKSUZ yargılanmaktalar.

Mersin’de kamuoyunun yakından takip ettiği 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü celsesine gelindi. Üçüncü celse 28.2.2017 günü yapılacak. Davada ilginç detaylar ortaya çıktı. İddianameye yansıyan ve mahkemece kabul edilen içerikte müşteki Yaşar Celal Arslan’ın beyanları gündeme damgasını vurdu.

Dosyada Müşteki (Şikayetçi) Yaşar Celal ARSLAN’ın beyanlarında özetle;  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ'a yaklaşık 08/09/2016 tarihinden yaklaşık 8-9 ay kadar önce Fetullahçı yapılanma ile ilgili yazılı olarak bilgi verdiğini, verdiği bu bilgiler doğrultusunda 15/07/2016 tarihinde yapılan darbe girişiminden sonra şüpheliler Erkan KARAARSLAN, Haluk TUNÇSU'nun tutuklandığı, bunun üzerine Haluk TUNÇSU'nun kayın biraderi şüpheli Can KÜÇÜK'ün Haluk TUNÇSU ile ilgili kendisinin haber verdiği, bu nedenle Haluk TUNÇSU'nun tutuklandığını söyleyerek 07/09/2016 tarihinde müştekiye ait ……….. numaralı GSM hattına şüpheli Can KÜÇÜK'ün kullandığı  ……….. numaralı telefondan arayarak müştekiye yönelik ölümle tehdit ve hakaret içeren sözler söylediğini, telefonunun şarjı bittikten sonra telefonun kapandığını, aynı gün tekrar telefonunu şarj edip açtığında şüpheli Can KÜÇÜK'ün . …… numaralı telefonundan müştekiye 07/09/2016 4 adet SMS gönderdiği. Bu mesajların; "senin peşindeyim veledi zina",  "sen zavallı bir piçsin", "ama senin a...na koyacağım", "şimdi evinin önüne gelecem. Sen paralelci ipnesin" şeklinde olduğu, (buna ilişkin müştekinin rızası ile telefonunda bulunan mesajların ekran alıntısının bir sureti dosyasına eklenmiştir)

Müşteki Yaşar Celal ARSLAN'ı şüpheli Haluk TUNÇSU'nun diğer kayın biraderi olan şüpheli Habibi KÜÇÜK 08/09/2016 tarihinden yaklaşık 10-15 gün önce Mersin ili metropol iş merkezi civarında karşılaştıklarında "bunları hep siz veriyorsunuz. Liste vermişsiniz" şeklinde söylediği, yine belirtilen 08/09/2016 tarihinden 3 ay önce de İsmet IŞIKLAR adlı bir kişi ile şüpheli Habibi KÜÇÜK haber göndererek diğer müşteki Hasan DÜNDAR ile müşteki Yaşar Celal ARSLAN'ın belediyenin (Mersin BŞB) merdiveninden dahi çıkamazsınız şeklinde haber gönderdiğini, şüpheli Habibi KÜÇÜK'e sorduğunu, şüphelinin cevap vermediğini belirttiği ve şüpheliler Habibi KÜÇÜK ile Can KÜÇÜK'ten kendisine yönelik tehdit ve hakaret eylemlerine yönelik şikayetçi olduğunun anlaşıldığı, ORTAYA ÇIKTI….

Gündeme damgasını vuran bir başka ifade ve beyan ise müşteki (şikayetçi) Hasan Dündar’ın anlatımları.

Müşteki Hasan DÜNDAR beyanlarında özetle;  FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak eylemi ile ilgili şüpheli Haluk TUNÇSU'nun tutuklandığı, Haluk TUNÇSU'nun tutuklanmasına müşteki Hasan DÜNDAR ve diğer müşteki Yaşar Celal ARSLAN'ın Mersin BŞB'na verdikleri dilekçe ile olduğunu düşünen şüpheli Can KÜÇÜK 07/09/2016 tarihinde kendisinin kullandığı ……. numaralı telefondan müşteki Hasan DÜNDAR'ın kullandığı ……. numaralı telefonu arayarak Mersin BŞB'de düzenlenen FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili ihbarı müştekinin yaptığını ve bundan dolayı müştekiyi öldüreceğini, ana avrat sinkaf edici hakaret edici sözler söylediği, buna ilişkin telefon ekran alıntılarının müşteki rızası dahilinde alınarak dosya içerisine konulduğu, şüpheli Habibi KÜÇÜK'de enişteleri şüpheli Haluk TUNÇSU'nun tutuklanmasına neden olarak gördüğü müşteki Hasan DÜNDAR'ı Whatsapp uygulaması üzerinden ……. numaralı telefondan göndermiş olduğu mesajda "Hasan bizim ailedeki Fetöcülerin listesini Yaşarla beraber yapın da gidelim teslim olalım Fetöcüymüşüz de haberimiz yokmuş Hasan la yaşar biliyorlarmış" şeklinde tehdit içeren yazılı ileti gönderdiği, müştekinin şüpheliler Can KÜÇÜK ve Habibi KÜÇÜK'den şikayetçi olduğu, ORTAYA ÇIKTI.

Diğer taraftan bazı sanıkların ev ve iş yeri aramalarında Akdeniz Bölge Komutanlığı arması bulunan lacivert sarı işlemeli şapka ortaya çıktı.

Yine sanıkların bir kısmının FETÖ ilintili ve bağlantılı olduğu belirlenen, zaman zaman CROWNE PLAZA otelde, diğer bir kısmının ise Nevşehir ili Kozaklı ilçesinde bulunan Roza Resort Thermal  Otelde kaldıkları tespiti yapıldı.

Bir sanık ile ilgili telefon TAPELERİ yer alırken, çoğunun evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda ortaya çıkan dijital malzeme ve cep telefonu, tablet gibi aletlerin siber suçlardan çözümünün halen gelmediği ortayı çıktı.

Dosyada Üç ayrı şikâyetçi (Müşteki) olduğu, bunların iddia ve ithamlarının oldukça ciddi olduğu görüldü.

Diğer taraftan dosyada, soruşturma esnasında, gözaltılar yaşandıktan sonra Aydın ilinden Mersin’e gelerek bilgi ve belge sunan, ifade veren, durumlar hakkında açıklık kazandırmaya çalışan Eski İçişleri Bakanı Baş müşaviri Haldun Haşmet Aysan ile yine Aydın ilinde ASKİ’de çalışan devlet memuru olan Şaban Demirtaş’ın ifadeleri de iddianameye farklı bir boyut kazandırmış durumda.

Yine Dosya kapsamında olan özel güvenlik şirketi yetkilisi olan Halil Tuncay Okur’un, firmasının kazandığı bir ihaleyi bir başka firmaya nasıl verildiğini izah ettiği ve bu ihaleyi KİK kararı ile kazandığı halde kendisine verilmediğinin altını çizerek, ilgililerin takındıkları tavrı anlatması olayın seyrini değiştirdi.

Diğer taraftan kamuoyunda ZİRVE yayınevi davası olarak bilinen ve bir gizli tanığın verdiği ifade sonucu yıllarca mağduriyet yaşayan Tarsus’lu araştırmacı Levent Ercan Gelegen ise, yine bu dosya kapsamında gözaltılar başladığında soruşturmaya ışık tutmak amacıyla verdiği bilgi ve ifade ile olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Gelegen “ biz, bir gizli tanık ifadesi ile yıllarca yargılandık, mağdur olduk, yıllarca cezaevinde yattık. Aynı gizli tanık, yargılandığımız o dosyada,  bu dosya kapsamında adı geçen başkaları içinde ifade verip bilgi verdiği halde, onlara bir şey olmadı. Biz bunu duruşmalarda dile getirdik, ne hâkim, ne savcı bizim ifade ve beyanlarımızı o zaman işleme almadı. Bugün o hâkim ve savcılar FETÖ den tutuklu ve ihraçlar. Haklılığımız ortaya çıktı. Bizim hakkımızda gizli tanık olarak ifade veren şahsın beyanlarında adı geçen bu dosya kapsamında tutuklu olanlar ile hakkında herhangi bir işlem yapılmayanlar hakkında da gereken yapılsın” dediği, Gelegen’in ifadesi ile birlikte birçok delil, belge, cd, dijital malzemeyi savcıya sunduğu ortaya çıktı.

MEHMET TÜRKMEN YAKALANIP CEZAEVİNE KONDU

Bu arada geçtiğimiz haftalar, aylardır hakkında yakalama, gözaltı, tutuklama kararı olan Belediyenin KRİPTO ismi olarak anılan MEHMET TÜRKMEN polisin sıkı takibi sonucu yakalandı ve gözaltında iken konuşmadı şu an tutuklu ve cezaevinde. O da bu duruşmada hazır bulunacak. Mehmet Türkmen bilindiği üzere Gerek AVUKATLAR dosyası olarak bilinen FETÖ dosyasında Gerekse bu dosyada çok sayıda tanığın ve sanığın anlatımında ifadesinde adı geçiyor ayrıca bu kişinin KOM memurlarının abisi imamı durumunda olduğu aktarılıyordu. BYLOCK kullandığı da ortaya çıkan Türkmen’in Tarsus’daki kaymakamlıktaki çalışmaları, ardından diğer resmi kurumlardaki çalışmaları ve ardından Valiliğe ve oradan da MHP’li Mersin Büyükşehir’e gelişi ve çalışmaları didik didik ediliyor.

Bu arada Mehmet Türkmen ile ilgili olarak dosyaya yansıyan kısım şöyle:

FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması) faaliyetleri kapsamında; FETÖ/PYD terör örgütü doğrultusunda faaliyet yürüttüğü, şahsın 17 Aralık sürecinden önce örgütünün Tarsus yapılanması içerisinde faaliyet yürütmekte iken Mersin Valiliğinde görevlendirildiği, Mersin İl Demekler Müdürlüğünde şef olarak görev yaptığı, şüphelinin Mersin İl Dernekler Müdürlüğü'ne örgüt tarafından özel olarak yerleştirildiği, örgütün Mersin ilinde diğer derneklerle kurmak istediği irtibata yardımcı olduğu, bu derneklerle çıkacak sorunlar ve oluşacak olumsuzluklar konusunda örgüt mensuplarına yardımcı olduğu, daha sonra Mersin Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili olduğu, o dönemlerde Mersin valisine ve Mersin valiliğine gelen çok gizli bilgilere rahatça erişme imkânının olduğu, şüphelinin Mersin iline geldikten sonra FETÖ/PDY terör örgütünün Mersin il yapılanmasının Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sorumlusu/Abisi/İmamı olarak faaliyet göstermeye başladığı, Kom Şube Müdürlüğünde FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren memurlar ile günübirlik toplantılar düzenleyerek gezi adı altında örgütsel faaliyetlere katıldığı, Kom Şubede yer alan Polis Memurları ile birlikte tekne turuna çıkarak personelin terör örgütüne olan örgüt bağlılığını artırmaya çalıştığı, Mersin Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğünde çalışan bazı polisler ile de irtibatlı olduğu, 17 Aralık sürecinden sonra şahsın deşifre olması ile birlikte Mersin Valiliği tarafından Mezitli Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetinde görevlendirildiği, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet göstermekte olan Proje Yönetim Müdürü olarak atandığı, şahsın Mersin Büyükşehir Belediyesine atanmasının, daha önceki yıllarda Mersin ili Yenişehir Kaymakamı olarak görev yapan, tutuklu Vali Yardımcısı Eyüp Sabri KARTAL 'ın devreye girdiği, Kayseri Vali Yardımcısı iken Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter olan şüpheli Haluk TUNÇSU'nun aracılığıyla şüpheli Mehmet TÜRKMEN'e referans olduğunu,

FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Nevşehir ili Kozaklı ilçesinde faaliyet gösteren Roza resort thermal hotel'de 08/09/2011- 29/03/2012- 30/11/2012 tarihleri arasında eşi Ayşe TÜRKMEN ile birlikte otel kayıtlarının olduğu,

Mersin BŞB teftiş kurulu başkanlığının 11/10/2016 tarihli raporuna göre şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in Bank Asya'da aktif bir şekilde hesap hareketlerinin bulunduğunun tespit edildiği,

Şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin tespit ve ifadeler;

1- Şüpheli Ahmet ŞAHİN'in müdafi huzurunda yapmış olduğu 29/07/2016 tarihli fotoğraf teşhisinde ve alınan beyanında; Şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in Tarsus kaymakamlığında memur olarak görev yaptığını ve Tarsus ilçesindeki tüm komiser yardımcılarının olduğu gruplardan sorumlu abi olduğunu ve Mehmet TÜRKMEN olarak teşhis ettiğini, şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in grupta sohbet yaptığını, televizyona CD takılarak örgüt lideri ve yöneticisi F.GÜLEN'in hizmet hareketinin yaptığı okullar, okullarda yapılan faaliyetlerini belirterek Türk dilini tüm dünyaya yaydıklarını anlatarak grubun sorumlu kişisi olduğunu, yine kendisine şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in FETÖ/PDY terör örgütü çizgisinde yayın yapan gazete ve dergilere abone olma noktasında baskı yaptığı yönünde beyanlarda bulunduğu,

2- Gizli tanık TERAZİ'nin Cumhuriyet Başsavcılığımız huzurunda vermiş olduğu 28/01/2016 tarihli ifadesinde; şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in mezitli kaymakamlığında görev yaptığını, ev toplantılarında ders verdiğini, Mersin KOM şubede çalışan ve yapılanmaya mensup polis memurlarının abisi konumunda olduğunu, şüphelinin 2013 yılı içerisinde Mersin KOM Şubede görevli yapılanma mensuplarını Silifke ilçesi taraflarına yat gezisine götürdüğünü beyan ettiği,

3- Şüpheli Yusuf KURNAZ'ın 27/08/2016 tarihinde müdafi huzurunda vermiş olduğu ifadesinde; şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in polis gruplarından sorumlu kişi olduğunu, kendisini grup başına sorumlu olarak atamak istediğini, kendisinin kabul etmemesi üzerine Durdu Mehmet BAYINDIR adlı polis memuru ile Mehmet TÜRKMEN'in görüştüğünü, şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in Tarsus kaymakamlığında memur olarak çalıştığı dönemde tüm komiser yardımcılarının olduğu gruplardan sorumlu abi olduğunu, daha sonra Mersin Valiliğine tayin olduğunu, sohbetlerde abilik yaptığı yönünde beyanda bulunduğu,

Şüpheli Mehmet TÜRKMEN'in dosya içerisinde mevcut excel tablosundan alınan belgeye göre FETÖ/PDY terör örgütünün kullanmış olduğu gizli haberleşme programı olan BYLOCK programını kullandığının anlaşıldığı, ORTAYA ÇIKTI….

Türkmen’in hakkındaki istenen ceza ve suçlama şöyle: Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme. TCK'nun 309/1, 312/1, 314/1, 53 md.

MAHKEME BU DURUŞMADA TANIK VE ŞİKÂYETÇİLERİN DURUMUNU KARARA BAĞLAYACAK

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat’da yapılacak olan duruşmada, Sanıkların tanık dinletilmesine ve dosyada adı geçen tanıkların dinlenilmesi hususunu da karara bağlayacak. Yani öncelikle bu dosyada müşteki ve şikâyetçi olan YAŞAR CELAL ARSLAN, HASAN DÜNDAR, MUSTAFA GARS’ın ne zaman dinleneceğini, ardından tanık HALDUN HAŞMET AYSAN, ŞABAN DEMİRTAŞ, HALİL TUNCAY OKUR, LEVENT ERCAN GELEGEN’in ne zaman dinleneceğine karar verecek. Diğer taraftan sanıkların da tanıkları varsa onları da dinleyecek.

CAN GÜVENLİĞİ MESELESİ GÜNDEMDE

Bu arada bu dosya kapsamında adları tanık olarak geçen YAŞAR CELAL ARSLAN, HASAN DÜNDAR, LEVENT ERCAN GELEGEN başta olmak üzere hepsinin can güvenliği meselesinin ortaya çıktığı ve bu kişilerin korunması gerektiğinin altı çiziliyor.

BİR BELEDİYE BASIN ÇALIŞANIDA FETÖDEN TUTUKLU

Bir belediye basın çalışanı olan Kemal HAN’ın da ayrı bir dosya kapsamında aylar önce FETÖ den tutuklandığı ve cezaevinde olduğu, onun ne gibi ifadeler verdiği ise bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.