SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Başarır’da Film Koptu" ZAFER ÇAĞLAYAN, DEVLET BAHÇELİ ve ZEYNEP GÜL YILMAZ Nasibin Aldı

Dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a il binası önünde destek mitingi düzenlendi. Burada konuşma yapan CHP’li Başarır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Partili eski Bakan Zafer Çağlayan ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’a verdi, veriştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
CHP’li Başarır’da Film  Koptu" ZAFER ÇAĞLAYAN, DEVLET BAHÇELİ ve ZEYNEP GÜL YILMAZ Nasibin Aldı

Mahkeme heyetine müdahale ve hakaret ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a il binası önünde destek açıklaması yapıldı. Açıklamaya; CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İl Başkanı Koral Ömür, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İlçe başkanları ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. CHP’li Başarır burada yaptığı konuşmada, “Kaldırmazsanız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkan, bir milim eğilen, bir milim geriye gidene yazıklar olsun. Biz korkmuyoruz. Çünkü biz namusumuzla yaşadık. Bakın yanımda kim var? 80 yıldır emeğiyle yaşamış, bizi büyütmüş, tek bir haram lokma yedirmemiş babam var, babam. Abdullah Başarır ve ben burada 100 metre ileride, 100 metre bir dairede yaşıyoruz. Bu baba ne bana telefon açıp bir gün sabah “Oğlum paraları sıfırladı mı?” diye sordu ne de ben çocuklarıma sordum ve soracağım. Şükürler olsun ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk ne de 180 milyon dolarlık, eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik” dedi. 

İLK GÖNDERME AK PARTİLİ ESKİ MERSİN MİLLETVEKİLİ ZAFER ÇAĞLAYAN’A!

17-25 Aralık operasyonunda adı geçen dönemin Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’a göndermede bulunan CHP’li Başarır, “Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz bu ilde bakanlık yapıp 5 milyonluk saat takan milletvekillerinden olmadık. O yüzden; Hey saray, hey sarayın başındaki adam. Benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın. Kaldır, hemen kaldır. Kaldır, kaldır ki dünya senin nasıl bir adam olduğunu bir kez daha görsün. Kaldırsın, tutuklasın. Benim bir eşim, iki kızım var. Ben aranızda olmayabilirim bu seçimlerde. Ama eşim Sebla, Simla Deniz, Simay Ada sizlerle sokak sokak bu seçimlerde beraber olur. Arkadaşlarımla olur. İl başkanımla olur. İlçe başkanımla olur” sözlerini ifade etti.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’YE SESLENDİ: “O’NU YARGIYA TESLİM ET!”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye seslenen Başarır, “O benim dokunulmazlığım için saraya giden Devlet Bahçeli, sen benim dokunulmazlığımla uğraşma. Ben tertemiz bir adamım, ben insanlar yaşasın diye mücadele veriyorum. Sen insanlar ölsün diye vekillik yapan Mersin milletvekiline bak. Onu yargıya teslim et. Eğer sen şerefinle, haysiyetiyle teslim etmezsen, 4 ay kaldı. Onu bu yargı, bu ülke, bu tarih, Sinan’ın evlatları yargılayacak. Bunu hiç kimse unutmasın” diye konuştu. 

“TÜRK POLİSİNE ŞEREFSİZ DİYEN AK PARTİLİ YILMAZ DA BENİM DOKUNULMAZLIĞIM İÇİN EL KALDIRACAK!” 

Aracını çeviren trafik polisleriyle atışan ve polislere “Şerefsiz” dediği kameralara yansıyan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da CHP’li Ali Mahir Başarır’dan nasibini aldı. Ali Mahir Başarır, “Anayasa komisyon üyesi AKP Mersin Milletvekili, benim dokunulmazlığım için el kaldıran o kadın; Zeynep Gül Yılmaz. İki polise şerefsiz dedi. O iki polis iki yıldır açıkta. Ne iş yapıyor biliyor musun? Çocuklarını okutabilmek için o iki polis boyacılık yapıyor bugün. Zeynep Gül Yılmaz, o da saraya yağcılık yapıyor. Ben demişim ki, adalet için bir mahkemeye ‘Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun’ demişim. Ben bundan yargılanıyorum. Ama Türk polisine “şerefsiz” diyen Zeynep Gül Yılmaz benim dokunulmazlığım için el kaldırıyor. Yazıkların olsun gerçekten size. Adaletinize de, ona bir soruşturma yapmayan savcılara da” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.