SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ OKULLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA DEVREDİLİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik operasyonlarla Mersin’de toplam 44 özel eğitim kurumunun kapatıldığını belirtti. Başkan Ercik, “Söz konusu okullar imam hatip, sosyal bilimler, fen bilimleri, mesleki ve teknik Anadolu lisesine dönüştürülecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
FETÖ OKULLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA DEVREDİLİYOR
 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Terör Örgütü’ne yönelik operasyonların Hükümet tarafından kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Milletimizin içi rahat olsun. Henüz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi tehlike tam anlamıyla geçmiş değil ancak Hükümetimiz darbecilere karşı büyük bir operasyon başlatarak kontrolü büyük ölçüde ele almıştır” dedi.
 
OKULLAR DÖNÜŞTÜRÜLMEYE BAŞLANDI
 
FETÖ operasyonları kapsamında bir çok kurumda temizliğin başladığını belirten Başkan Ercik, Mersin’de de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen operasyonun ardından 22'si özel okul olmak üzere yurt, kurs ve dershanelerden oluşan toplam 44 özel eğitim kurumunun faaliyetinin sonlandırıldığını açıkladı. Bu okulların mülkiyetinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hazine’ye devredildiğini söyleyen Ercik, “Bu okulların binaları milli servettir. Bu sebeple de bu okulların devlete devri de tamamlanmıştır. Şimdi de Milli Eğitim Bakanlığımız bu okulları Hazine’den devralıyor. Devir işlemi tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde okullarımız türüne göre dönüştürülecek. Yani söz konusu okullar; imam hatip, sosyal bilimler, fen bilimleri, mesleki ve teknik Anadolu lisesine dönüştürülecek” diye konuştu.
    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.