SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN BİZİM PLATFORMU TARAFINDAN ‘MERSİN SANAYİ VE TİCARET ÇALIŞTAYI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uysal “Mersin’in sektörel ihtiyaçlarını belirlemek için bu tarz çalıştaylarımız devam edecek. Bu altıncı çalıştayımız oluyor ve çıkacak sonuç çıktılarını alıp ilgili kişilerle görüşüp ortak hareket edeceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN BİZİM PLATFORMU TARAFINDAN ‘MERSİN SANAYİ VE TİCARET ÇALIŞTAYI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Bizim Platformu, sektörlere yönelik çalıştaylarına devam ediyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan ‘Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayı’na katılım oldukça yüksekti. Mersin Bizim Platformu Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Mersin’in sektörel ihtiyaçlarını belirlemek için bu tarz çalıştaylarımız devam edecek. Bu altıncı çalıştayımız oluyor ve çıkacak sonuç çıktılarını alıp ilgili kişilerle görüşüp ortak hareket edeceğiz.” dedi.
‘Gülümseyen Mersin’ mottosuyla çalışmalarını sürdüren Mersin Bizim Platformu bu kez gerçekleştirdiği ‘Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayı’ ile Mersin sanayisinin nabzını tuttu. Yoğun katılım ile gerçekleşen çalıştayda Mersin sanayisinin kümelenmesi ve geliştirilebilmesi için yapılabilecekler masaya yatırıldı. ‘Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayı’na Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, sanayi başkanları ve temsilciler katıldı.


Çözüm bekleyen taleplerin konuşulduğu ‘Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayı’nın açılışında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal her sektörden lobi oluşturup, ihtiyaçların giderildiği yapıyı kurmaya çalıştıklarını belirtti. Uysal “Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştaydan elde edilen çıktıkları toparlayarak ilgili bakanlıklara görüşmelere gideceğiz. Sorunları çözüme kavuşturacağız.” dedi. 
Daha sonra söz alan Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıalp Mersin’in branş sanayiye ve ihtiyacı olduğunu belirterek “Şu an Mersin’in gerek ticarette gerek sanayide en büyük sorunlarından biri branş sanayi sitelerinin olmayışı. Sanayi dışında 2 bin 500’e yakın merdiven altı çalışan insanlar var. Sanayisi olmayan ülkenin gelişmesi mümkün değildir. Küçük sanayi, ortak ölçekli sanayi ve büyük sanayi hepsine ağırlık verilmesi lazım. Küçük sanayide yetişmeyen insan büyük sanayilerde çalışamaz iş yapamaz ben bu düşüncedeyim. Bizim isteğimiz; Mersin’de birçok bölge var buralara organize sanayi büyük bir atılım yapıyor dolayısıyla yapılan bu atılımların yanında orta ölçekli ve küçük sanayilere yer verilmesi lazım.  Ne zaman başvuruda bulunsak ya konut alanına çevriliyor olumsuz bir şekilde sanayide sıkışmış durumdayız. Yeni bir yer tahsisi konusunda birlik olunursa biz elimizi taşın altına koyarız. “ifadelerine yer verdi.


Başkan Sarıalp’in bu isteğine yanıt veren Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal ise Mersin’de odak bir bölge oluşturup hem sanayi hem de fabrika satış alanı geliştirilebileceğini, bunula ilgili arsa çalışmalarına başladıklarını söyledi. Uysal “Sizin dediğiniz gibi fokus bir bölgeyi fabrika satış alanı ve geliştirme alanıyla entegre edip aynı tarzda yapılar kurulması gerekir. Biz bir arsa çalışması yaptık. Birkaç tane arsa belirledik. Bir arsa bir belediyeye ait diğer bir arsada Milli Emlak, Milli Emlak’tan da TOKİ’ye devredilip çalışma yapılması gerekecek. Bunları süreç ilerledikçe sizinle paylaşacağım. Aynı alanda tekstil kent, mobilya kent gibi birçok yerin oluşması ve oraya toplu taşımanın hatta raylı bir sistemle gidilmesi sağlanabilir, çevresine gerekli lojmanların yapılabilir. Bunun avantajı ise mal almaya gelen bir alıcı hepsini birden tüm tesisi gezebilecek. Mersin’e çekim alanı yaratacağız.” açıklamasında bulundu.

CeyHolding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı da asıl gerekliliğin sanayideki kümelenmeyi oluşturmaktan geçtiğini vurgulayarak “Karadeniz lobisi gibi Mersin lobisi yaratmalıyız. Sanayideki kümelenmeyi sağlamalıyız. Mersin’in sektörel açıdan ağırlıklı kimliğini tespit etmeliyiz. İletişimi ve ulaşımı sağlayamazsanız bir kentte ticareti de geliştiremezsiniz. Sayın vekilim siz ‘Mersin Bizim Platformu’nu kurarak işe siyaset üstü baktığınızı göstermişsiniz. Biz Mersin’in sanayi ve ticareti açısından gelişimi için hazırlamış olduğumuz raporları da sizinle paylaşıp, birlikte hareket etmeye hazırız.” şeklinde konuştu.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır birlikte hareket etmeyi ve sektörel kümelenmeyi çok önemsediklerini vurgulayarak “Her konuda birleşerek gücümüzü artırmalıyız. MTSO olarak ana misyonumuz işyerlerini bir araya getirip kümelenme modelini sektörler arasında yaygınlaştırmak. Maliyetleri düşürüp, verimliliği artırmaya yönelik çalışmalara da önem veriyoruz.” dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal istek ve talepleri sınıflandırıp her üç ayda bir sorunlara odaklanacaklarını söyleyerek şöyle konuştu;
“Bu sorunların çözümü için birlikte çalışacağız. Ben, Ankara ile sizler arasında köprü olacağım ama sizlerle birlikte kuracağımız çalışma gruplarıyla Ankara’da sorunları birlikte takip edeceğiz. Bu bir takım oyunu. Firmaların dijital dönüşümünü sağlayabilmek adına Donanım Yazılım Paketi hazırlama için çalışıyoruz. Bir banka ile görüştük ve KOBİ’lere sağlayacağı bir kartla bu pakete 24 ya da 36’lık vadelerle ulaşmalarını sağlamayı düşünüyoruz. Her bütçeye uyabilecek 7 bin, 15 bin ve 50 bin dolarlık paketler kurgulanıyor. 
Aynı zamanda nitelikli iş gücüne ulaşma konusunda kısa vadeli bir çalışma yapabiliriz. Örneğin Nişantaşı Üniversitesi ve Mersin’de Çağ Üniversitesi’ni de dahil ederek lise ve üniversite mezunlarını ikiye ayırıp sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik kısa süreli eğitimler verip İŞKUR’u da dahil ederek bir personel havuzu oluşturabiliriz. Talep eden kişiler bu havuzdan personel bulabilir. Bunun da başlangıç tarihini 15 Ekim olarak belirleyebiliriz. 
Yeşil enerjiye yönelik de çalışmamız gerekiyor. Kısacası Mersin’e fayda sağlamak isteyen herkesle çalışmak istiyoruz. Birlikte ortak stratejiler belirleyip çalışmalarımızı ona göre kurgulayalım.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.