SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN’ E ESTETİK KATMAK İSTİYORUZ

Mersin 8. Yapı, Emlak ve İnşaat Tedarikçileri Fuarı, Yenişehir Fuar Alanı’nda açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN’ E ESTETİK KATMAK İSTİYORUZ
 
 2 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan fuarın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile sektör temsilcileri katıldı.

 



     Fuarın açılışında bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, son yıllarda hızlı bir büyüme gösteren inşaat sektörünün ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu açıdan bu fuarı Mersin için oldukça değerli bulduğunu ifade etti. Mersin’in emlak sektörü açısından her gün büyüyen yapısıyla önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Ancak 1960’lı yıllarda bütün Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çarpık bir kentleşme yaşanmaya başlanmıştır. Buna 90’lı yılların başında yoğunlaşan aşırı göçün yarattığı gecekondulaşma ve sahillerin yüksek binalarla talan edilmesi eklenince, maalesef ortaya bugünkü kötü görüntü çıkmıştır.” dedi.  


     Mersin genelinde ruhu, felsefesi, estetiği olmayan çirkin bina yığınlarının oluşturduğu bölgelerin halen varlığını koruduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Bugün artık zararın neresinden dönülürse kardır diyerek, kamu binaları ile özel sektör projeleri ile her eserde kentsel gelişime, estetiğe ve işleve önem vermeliyiz. Mersin’e, çalışmalarımızla bir kimlik, bir farklılık, bir estetik katacak olursak, işimizi en iyi şekilde yapmış oluruz. Burada hepimize büyük görevler düşmektedir.” dedi.
     Mersin’i, bölgesinin, Türkiye’nin ve dünyanın en cazip marka şehirlerinden biri haline dönüştürmek istediklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Bunun için, bir yandan yılların ihmalini, eksiklerini telafi etmenin uğraşını verirken, asıl olarak da Mersin’i, maddi ve manevi unsurlarıyla kadim medeniyetimizin ‘şehir’ anlayışına uygun bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Projelerimizi, planlarımızı bu anlayışla hazırladık, aynı şekilde hayata geçiriyoruz. Mersin’i zihinlere ve gönüllere hitap eden bir şehir haline getirmek için, marka şehir haline dönüştürebilmek için, başta siz değerli inşaat sektörü temsilcileriyle, kamu kurumlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, esnafıyla, işadamıyla, eğitimcisiyle tüm Mersinliler olarak güç birliği, el birliği yapmak, kafa birliği yapmalıyız.” dedi.

     Konuşmaların ardından MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, verdiği destekten dolayı Başkan Kocamaz’a plaket takdim etti ve fuarın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.