SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN İÇİN YENİDEN KAPANMA OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 haftalık vaka sayılarını paylaştı. Buna göre 27 Şubat-5 Mart haftasında vaka sayısı, Mersin’de 91,57’den 100.82’ye çıktı. Mersin’de 100 binde hasta sayısının 100 üzerine çıkmasıyla kırmızı kategori barajını geçmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN İÇİN YENİDEN KAPANMA OLACAK MI?
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerle Mersin 91.57 ile turuncu yani yüksek riskli kategoride yer almıştı. Bu hafta açıklanan verilerle Mersin 100 binde 100.82’ye yükseldi. Bu oranla Mersin “çok yüksek riskli iller” kategorisi olan kırmızıya büründü.

Kırmızı kategoriye yükselme durumunun ardından Mersinliler yeni kısıtlamalar için endişe etmeyi sürdürürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

BU HAFTA KIRMIZIYIZ AMA KAPANMA YOK!

Kategorilerin 15 güne bir güncelleneceği açıklandı. Bu nedenle Mersin bu hafta da turuncu (yüksek riskli iller) kategoride değerlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.