SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP'li Belediye Başkanı MESKİ'nin PKK'lilerin Eline Geçtiğini İddia Etti: Mersin'in Suyunu Zehirleyebilirler

MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, MESKİ’nin PKK’lilerin eline geçtiğini iddia etti ve “Mersin’in suyunu zehirleyebilirler” dedi. Yılmaz, belediyenin daire başkanını ve bir tiyatro derneğini de 'terörist' ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 06:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 06:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MHP'li Belediye Başkanı MESKİ'nin PKK'lilerin Eline Geçtiğini İddia Etti: Mersin'in Suyunu Zehirleyebilirler

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'nde bulunan polisevine düzenlenen ve PKK'nin silahlı kanadı HPG tarafından üstlenilen saldırının ardından partisine ve belediyeye yönelen karalama kampanyalarına Meclis toplantısında yanıt verdi.

MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Seçer’in konuşması üzerine söz aldı. Yılmaz, Mersin Belediyesi'nin 'PKK’nin değer ailesi adını verdiği kişileri belediyede işe yerleştirdiğini' ileri sürdü.

Belediyenin basın danışmanlığını yapan gazeteci Serdar Akinan’ın, PKK yöneticilerinden Murat Karayılan ile yaptığı röportaj sırasında çekilen fotoğraf ile bir MESKİ çalışanının sosyal medya paylaşımlarını gösteren Yılmaz, “Bu işin bir manevi boyutu var bir de maddi boyutu var. Mersin’in su sistemi bunlara emanet. Yarın bir gün bunlar Mersin’in suyunu zehirlese bunun hesabını kim verecek. MESKİ PKK’nın elinde. Bugün şu anda zehir katabilirler suya. Bir tane değil, iki tane değil. Mersin için büyük sıkıntı var. Elinizi vicdanınıza koyun. Atatürkçülere sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve Atatürk gibi bakın. Atatürk bugün yaşasaydı sizi tasfiye ederdi. Atatürk Türk milliyetçisiydi. Sizin terör örgütüyle ne işiniz var? Yerel basına yapılan baskı ve sansür var. Bedrettin Gündeş haberini yapan basın mensuplarının ödemelerini kesmiştir. Bu sansürdür. Anayasaya aykırıdır” dedi.

MERSİN TİYATRO DERNEĞİ'Nİ DE HEDEF ALDI

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in defalarca Kuzey Irak’a gidip geldiğini söyleyen Yılmaz, belediyeden maddi yardım talebi meclis gündeminde olan Mersin Tiyatro Derneği'ni de hedef aldı.

Yılmaz, Mersin Tiyatro Derneği'nin kurucularına ait olduğu öne sürülen sosyal medya paylaşımlarını gösterdi. Yılmaz, “Öcalan resmiyle paylaşım var. Bu derneğe yardım yapılmak isteniyor. Sizin birine terörist demeniz için ne yapması gerekiyor. O PKK’lıları güvenlik soruşturması yapmadan işe aldınız. Öcalan paylaşımı yapan adama yardım istiyorsunuz” dedi.

MHP’li Yılmaz’ın sözleri üzerine yeniden söz alan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Bedrettin Gündeş 2019’da emekli olup bize gelene kadar, 9 ay kayyumla çalışıp kendi isteğiyle emekli olana kadar devlet aklı neredeydi. Terörist dediğiniz tiyatro derneğinin Akdeniz Belediye Başkanıyla da fotoğrafı var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.