SON DAKİKA
Hava Durumu

MİLLİ İRADEYLE DEMOKRASİ NÖBETİ‏

Milli İradeyle Demokrasi nöbeti sürüyor!Darbe girişiminin ardından sokağa dökülen on binlerce Mersinli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MİLLİ İRADEYLE DEMOKRASİ NÖBETİ‏
 Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu Paralel ile ilgili mücadelenin ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. ” dedi.

 
Askeri darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokağa dökülen Mersinliler ‘Demokrasi Nöbeti’ni sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan on binlerce Mersinli demokrasiye sahip çıkarak FETÖCÜ alçaklara gereken cevabı vermeye devam ediyor. Meydanda toplanan onbinler, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Millet uyuma vatanına sahip çık" sloganları attı. Halk sokağa dökülerek FETÖCÜ alçaklara gereken cevabı verdi. Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi Nöbetine çıkan Demokrasi bekçilerine seslenen AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve İl Başkanı Cesim Ercik, verdikleri destekten dolayı halka teşekkür etti.  Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka seslenen AK Parti Mersin il Başkanı Cesim Ercik, öncelikle tüm Mersinlilere teşekkür ederek, “ STK’ların, Odaların, Derneklerin ve tüm partilerin dayanışma içinde el ele vererek meydanları doldurduk. Bugün itibari ile genel merkezin bizlere talimatı vardı ‘Meydanlar Boşalmasın’ diye. Bizler de meydanlardaydık Cumhuriyet meydanında bekledik. Akşam tekrardan saat 21.00’de meydanlarda olacağız. Sağduyu sahibi olan, demokrasiye atılan bu kurşun kimler için önemliyse o kardeşlerimizin hepsi meydanlarda olacak. Bütün partilerin mensupları, görüşü ne olursa olsun söz konusu vatan olunca, demokrasi olunca meydanlara indi” diye konuştu.
“TELEFONLA DARBE YAPMAK İSTEDİLER” 
Mersin’deki cunta ve FETÖ uzantılarının telefonla darbe yapmak istediklerini ifade eden Ercik, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’a tepki göstererek, “Demirhan’ın Büyükşehir, Emniyet’i araması teslim olmalarını istemesi bir nevi kendilerini ele vermelerine sebep oldu. Daha önceki darbelerde askerleri yığar alırlardı, bu seferki telefonla olmuş. Çok güçlü bir darbe girişimi olduğunu zannettiler. Basit bir telefon değil emir vererek olan bir durum. Bu gücün telefonla olabileceğini düşündüler. Bu millet bu darbeyi 2-3 saat içinde bertaraf etti. Bu darbe çok basit görünse de Mısır’da, Suriye’de olsaydı darbe olurdu. Bizler şuna şükrederiz, İyi ki bu Türkiye’de yaşıyoruz, İyi ki bu milletin mensubuyuz. Mevzubahis ‘Vatan’ olunca tepki tek oluyor” şeklinde konuştu. 

 “MESELE, AK PARTİ'NİN DEĞİL, TÜRKİYE'DE YAŞAYANLARIN ORTAK MESELESİ” 

Bu kalkışmada 208 Demokrasi şehidi verildiğini ifade eden Cesim Ercik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “208 Demokrasi şehidimiz, canımız gitti. Bu insanlar çok tehlikeli gözleri dönmüş canilerdir. Milletin geleceğine kim ipotek koyuyorsa Allah onların belasını versin. Kendini bilmez bir grup çapulcu askeri üniforması giyerek Milletine kurşun sıkıyor, meclise bomba yağdırıyorlar. Milletin egemenliğini tehdit eden bu gruba Milli irade gereken cevabı vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu Paralel ile ilgili mücadelenin ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Bu mesele AK Parti meselesi olamayacak bu haysiyetsizce yapılan oyun bundan sonra Mersin’de yasayan Türkiye’de yaşayanın ortak meselesi olacak, bunu yapanlar Terör örgütlerinden daha tehlikeli. Tankla insanları biçen bir zihniyet görmedim bir tek bunlarda gördüm.” 

ÖZKAN: “BUGÜN BU DARBELER KARŞISINDA DİK DURAMAZSAK YARIN BATI UŞAKLARININ ÖNÜNDE DİZ ÇÖKERİZ “ 

Coşkulu kalabalığa seslenen AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise, “Yiğit Mersin Halkı sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Bugün bu kaldırımlarda yatmazsak, yarın Allah Muhafaza Ermenilerin ve Yunanlıların Kızılhaç çadırlarında yatmak zorunda kalırız. Değerli kardeşlerim, bugün burada terlemezsek yarın ısınacak bir yuva bulamayız. Dışarıda perişan oluruz. Bugün bedenimizi feda edemezsek Allah korusun yarın onurumuzu ve şerefimizi feda etmek zorunda kalırız. Bugün bu darbeler karşısında dik duramazsak yarın batı uşaklarının önünde diz çökeriz. Biz bugün burada olmazsak yarın Allah korusun hainlerin eline geçmiş tanklar burada olur. Onların tankı topu varsa bizim de imanımız var” diye konuştu. 

TAŞKIN: “HİÇBİR VESAYETE BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ” 

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da, “Gün memleketimize sahip çıkma günüdür. Bu mesele bir kişinin meselesi, bir partinin meselesi değildir. Bu milletin meselesidir. Darbe girişimine hep beraber ‘hayır’ dememiz lazım. Adnan Menderes’in torunları olarak darbecilere hep beraber ‘hayır’ demeliyiz. Bu memlekette darbe yapılamayacağı bir kez daha gösterildi. Bundan sonra da devletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle 14 yıllık iktidarımız döneminde hiçbir darbeye ve vesayete boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Bundan sonra da Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın kılına zarar gelmesine müsaade etmeyeceğiz. Abdestimizi aldık bekliyoruz, bütün siyasilere sesleniyorum, milli iradeye sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı. 

TEZCAN: “BU MİLLETE HESAP VERECEKLER” 

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ise, darbenin ve darbecilerin partisinin olamayacağının altını çizerek, “Darbe millete karşıdır. Darbe milli iradeye karşıdır. Asker bizim askerimiz ancak yanlış yapana bedelini sorarız. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, milli iradeyi sözüm ona hapse atmaya kalkan, idam etmeye kalkan, kim varsa yargının önünde inim inin inleyerek hesabını verecek. Siz Mersinli kardeşlerimin bu meydanı doldurmasının bir sebebi vardır. Bu mesele AK Parti meselesi değildir. Bu mesele Türkiye meselesidir. Bu millet onurlu bir millettir. Suriye olmayacağız. Oyuna gelmeyeceğiz. Ama milli iradeden, birlik ve beraberliğimizden bütünlüğümüzden asla taviz vermeyeceğiz. Bu milletin demokrasisine, sandığına hep beraber sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.