SON DAKİKA
Hava Durumu

SANAL MİY ÜZERİNDEN ÖRGÜTE PARA AKTARDI MI?

Sonses.tv, Mersin Büyükşehir Belediyesinde Fetö terör örgütlenmesiyle ilgili yapılan operasyonlarda Başkan danışmanı, Belediye Başkan Vekili, Genel Sekreter, daire başkanlarından tutuklanan ve serbest bırakılan sanıkların yaptıkları eylemlerle ilgili haklarında açılan dosyaları Mersin kamuoyunu bilgilendirilmesi adına bir bir yayınlayacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2017 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
SANAL MİY ÜZERİNDEN ÖRGÜTE PARA AKTARDI MI?
VARAN 1

'Burhanettin'i ver elini kolunu sallayarak çık!
 'Özgür Sanala sorguda Kocamaz baskısı' haberleriyle gündeme gelen,  bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz'ın Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal'ın dosyasında yer alan suçlamalar şöyle: Kollukça yapılan araştırmaya göre; Mersin Büyükşehir Belediyesinde başkan vekili olarak göre yaptığı, FETÖ/PDY terör örütüne müzahir Mersin ilinde faaliyet gösteren Ekinci İnşaat, Ento İlaç.Mak. Müh., Salt Cam Sahibi Mekin Merter Salt, Ran Petrol, Barbarossa otelinin sahibi Hüseyin Çalışkan ile irtibatlı olduğu, irtibatını sabit telefonu çaldırıp kapatarak internet üzerinden yaptığı görüşme ile sağladığı, bu irtibatlar neticesi temin edilen paraları Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü üzerinden kuryeler vasıtası ile FETÖ/PDY terör örütüne himmet olarak gönderdiği tesbiti yapılmıştır. TC. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 26/9/2016 tarih ve 58354 sayılı yazıları ekinde gönderilen el yazısı ile yazılan ihbar mektubunda "Mersin Büyük Şehir Belediyesinden 02/08/2016 tarihinde gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Mehmet Özgür Sanal (Büyükşehir Başkan Vekili), Tevfik Dinçer (Mali İşler Daire Başkanı) bu iki şahsın çok yakını ve belediyeden devamlı el altından iş verilen bunların gizli kasası olan ülkü ocakları Mersin eski il başkanı Alican Özbayrak isimli şahıstır. İncelendiğinde anlaşılacaktır. Sosyal medya hesapları da incelendiğinde dahi bunlar açık saçık bellidir" şeklinde belirttiği anlaşılmıştır.   Sanal hakkında yapılan değerlendirme ise aynen şöyle: "FTÖ/PDY terör örgütüne himmet olarak paraların Mersin İdman Yurdu spor kulübü üzerinden transfer edildiği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ihbar mektubu içeriği ile birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığı, örgütle organik bir bağ içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olarak yardım fiili gerçekleştiriyorsa suç örgütüne yardım suçu değil örgüt üyeliği suçudur. Örgüte bir kere dahi bilerek yardım edilmesiyle suç oluşturur.

Yargıtayan yerleşmiş içtihatlarına göre, kişinin yasadışı örgüte kesintisiz, sürekli uzun zaman devam eden, çeşitlilik gösteren bir yardımı olmuş ve bu eylemleri belirli bir yoğunluğa ulaşmışsa bu husus o kişinin örgütle organik bağ içerisinde olduğuna karina kabul edilir ve örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Yukarıda belirtilen açıklamalara göre şüpheli Mehmet Özgür Sanal'ın FETÖ/PDY terör örgütüne fin9ans sağlama ve terör örgütüne üye olma eylemlerini işlediği anlaşılmıştır. Şüpheli Mehmet Özgür Sanal'ın üzerine atılı eylem ve uygulanması istenen yasa maddeleri suç 6415 SK'nün 4/1 TCK'nun 314/2,53,63 md. suç tarihi 02.08.2016 U.İ.Y.M Teerörizmin Finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, Silahlı Terör Örgütüne üye olma  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.