SON DAKİKA
Hava Durumu

SPOR PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i bir spor kenti yapmak hedefi ile projelerini hayata geçirmeye başlıyor. Bu projelerden sadece birisi olan Uluslararası Maraton düzenlenmesi netlik kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
SPOR PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR
 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tarsus Belediye Başkanı iken atletizm sporuna destek vermek adına yaptığımız ve geçen yıl 10.’sunu düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun devamının sağlanması için destek vereceğiz. 29 Mart 2015 tarihinde 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, Tarsus Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenmeye devam edecektir. Bu desteğin yanı sıra 2015 yılından itibaren Mersin’de de Uluslararası Maraton düzenlenerek, Mersin’i ve Mersinli sporcuları maraton ile tanıştırarak sürekliliğini sağlayacağız.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da, Türk ve Mersin sporuna hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Kocamaz, Mersin’de Uluslararası Tam Maratonu’nun düzenlenebilmesi için Avrupa Atletizm Birliği Yarışma Takvimi’ne kayıt yaptırıldığını ve adının da “Mersin Büyükşehir Belediyesi Maratonu”olarak belirlendiğini, birincisinin ise 20 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başkan Kocamaz ayrıca, “2016 yılında Mersin’de yapılması planlanan Avrupa 10 bin metre Takımlar Kupası’nın da girişimleri sonucunda, Avrupa Atletizm Birliği Yarışma Takvimi’ne kayıt yaptırıldı. Bununla birlikte 2015-2016-2017 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Atletizm Şampiyonası’nın da Mersin’e verilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi. 

Bu çok önemli üç uluslararası organizasyonun bir şehre verilebilmesi için mutlaka belediye başkanının imzası ve desteğinin gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem halkımızın, hem de sporcularımızın bu tür organizasyonlarla buluşturulması ve Mersin’i bir spor kenti yapmak adına hiçbir gayret ve fedakarlıktan kaçmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Söz konusu üç uluslararası organizasyonu ilimizde gerçekleştirmek üzere Belediye Meclis’inden gerekli yetkiyi de almış bulunmaktayız. Mersin’e kazandırılan bu uluslararası atletizm yarışmaları dışında, diğer branşlarda da çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.