SON DAKİKA
Hava Durumu

TAŞERON İŞÇİLER KADRO İÇİN KOŞTULAR

Mersin’de taşeron işçiler kadro taleplerine dikkat çekmek için Uluslararası Mersin Maratonu’nda koştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
TAŞERON İŞÇİLER KADRO İÇİN KOŞTULAR
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Mersin'e koş Mersin'de koş' sloganıyla 3. kez gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu'nda 5 kilometrelik Halk Koşusu’nakatılan aralarında üniversite mezunlarının da olduğuişçiler,ayrımsız şartsız tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi.


Kamu Taşeron Çalışanları Platform Başkanı Halit Önük’ün de katıldığı koşuda "Söz verdiniz tüm taşeron kadro istiyor” yazılı yelekler giyen işçiler, "insanca yaşamak için taşerona kadro, "eşit işe eşit ücret”, “kadro hakkımız”, "tüm taşerona kadro” sloganları attı. 

Halit Önük, “Uluslararası Mersin Maratonu’na 1 milyon 200 bin taşeron işçisi adına katıldık. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilerine ayrımsız kadro istiyoruz. Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sesleniyoruz. Bizler de taşeron işçileri temsilcileri olarak Ankara’da taşeron düzenlemesinin ele alınacağı komisyonda bulunmak istiyoruz.” dedi.

İşçilerden Adil Muhtaroğlu,Eski Başbakan Davutoğlu’nun kamuda çalışan tüm taşeron işçilerine ayrımsız kadro verileceği yönündeki açıklamasını hatırlatarak,“Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tüm taşeron işçilerine kadro sözünün üzerinden tam üç yıl geçti. Umutla verilecek olan kadromuzu bekleyen biz taşeron işçileri, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile çalışmanın bittiğini ve meclise geleceğini öğrendik. Ancak son zamanlarda hükümet kanadından gelen açıklamalar, işçilere ‘kadro’ yerine kamu personel statüsü verileceği yönündeki tahminleri güçlendirir nitelikte. Biz statüye kesinlikle karşıyız. Hükümetten beklentimiz, taşeron düzenlemesinin değişik bir statüyle değil asıl işçi sayılan kadro ile sonlanmasıdır. Bu nedenle Uluslararası Mersin Maratonu’nakatıldık. Statü için değil, kadro için çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.