SON DAKİKA
Hava Durumu

TURİZM VE KALKINMA BAKANI MERSİN'DE

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bir dizi ziyaret çerçevesinde Mersin'e geldi. Mersin ziyaretlerine Mersin Valiliği ile başlayan Bakan Elvan ve Avcı, Valilik önünde Vali Özdemir Çakacak ile il protokolü karşıladı. Şeref Defterini imzalayan Bakanlar, daha sonra Valilik makamında gazetecilere açıklama yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
TURİZM VE KALKINMA BAKANI MERSİN'DE
Bakan Elvan: “Mersin, Bu Yatırımlar İle Birlikte Kültür ve Turizm Boyutuyla Daha Güçlü Bir Konuma Gelecektir”İfadesini kullanırken konuşmasının devamında; Mersin’in medeniyetlere beşiklik yapmış, çok eski geçmişi olan, kültürel varlıklarıyla ön plana çıkmış bir kent olduğunu vurgulayan Bakan Lütfi Elvan, geçmiş yıllarla kıyaslandığında Kültür ve Turizm Bakanlığının ilimizde özellikle 2016 yılında çok önemli yatırımlarının bulunduğunu ve bu yatırımların 2017 yılında da devam edeceğini söyledikten sonra, bu yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte Mersin’in özellikle kültür ve turizm boyutuyla daha da güçlü bir konuma geleceğinin altını çizdi.
 
Konuşmasında, Mersin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının onayından geçen 8 turizm bölgesinin olduğuna değinen Bakan Elvan, 2 turizm bölgesinin daha Bakanlıkça onaylandığını ve birkaç ay içerisinde de geri kalan diğer turizm bölgelerinin onayının gerçekleştirileceğini belirterek; bu süreçle ilgili planlama çalışmalarının son aşamada olduğunu, Çukurova Bölgesel Havaalanının yapılmasıyla birlikte de bu turizm bölgelerinin canlanacağını ve Mersin’in bu sayede turizm açısından da Türkiye’nin önde gelen illerinden biri konumuna geleceğini vurguladı.
 
Bakan Elvan: “Avrupa, Aynı Türkiye Gibi Tüm Terör Örgütleriyle Etkin Bir Şekilde Mücadele Etmelidir”
 
Dün Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde gerçekleşen terör saldırısına da değinen Bakan Lütfi Elvan, terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla kökü kazınıncaya kadar devam edeceğini ifade etti. Avrupa Birliği ülkelerine yönelik olarak da “Avrupa, artık teröristlere kucak açmamalı” diyen Bakan Elvan, Türkiye’nin terör örgütleriyle başarılı bir şekilde mücadele ettiğini fakat Avrupa’nın terör örgütlerine geniş imkânlar sağlamaya devam ettiğini söyleyerek, “Bunun yanında, Avrupa düzgün çalışan, işini ve görevini yapan kişilere de değişik baskılar yapmayı sürdürüyor. Bu, Avrupa’nın çok kültürlülük ve demokrasi anlayışına hiç ama hiç yakışmıyor. Bu yüzden Avrupa, bir an evvel bu anlayışından vazgeçmeli ve aynı Türkiye gibi tüm terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele etmelidir” diye konuştu.
 
Bakan Elvan: “Çukurova Bölgesel Havaalanı Demiryolu Hattıyla da Mersin’e ve Adana’ya Bağlanacak”
 
Sözlerine Mersinlilere bir müjde vererek devam eden Bakan Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanının yapımına başlandığını ve havaalanının kara yolunun yanı sıra demir yolu hattıyla da Mersin ve Adana’ya bağlantısının sağlanacağının bilgisini verdi. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının gerekli çalışmaları tamamladığını ifade eden Bakan Elvan, ‘’Havaalanı yapımı kapsamında karayolu ile birlikte demiryolunun yapımı da gerçekleşecek. Dolayısıyla havaalanına gelen bir yolcu, tren vasıtasıyla hem Mersin’e hem de Adana’ya gelme imkânına kavuşacak. Bunu da vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum’’ ifadelerini kullandı.
 
Tarsus ilçesinde bulunan ve inanç turizmi açısından önemli bir özelliğe sahip olan Ashab-ı Kehf mağarası ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Lütfi Elvan, Ashab-ı Kehf’in çevresindeki bağlantı yollarının güçlendirilmesine yönelik olarak Vakıflar Genel Müdürlüğünce bir çalışman başlatıldığının bilgisini paylaşarak, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ihaleye çıkılacağını ve önümüzdeki Ağustos ayı sonuna kadar da bu yolla ilgili kısmın tamamlanacağını sözlerine ekledi.
 
Konuşmasının sonunda Mersin’in çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapan bir kent olduğunu belirten Bakan Elvan, Tarsus dışında da birkaç yerde daha kazı çalışmalarının bulunduğunu ifade ederek, 2017 yılı içerisinde özellikle Erdemli civarında bulunan kazı yerlerinde de bir takım çalışmaların yapılmasının uygun olacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.
 
Bakan Avcı: “Mersin, Birkaç Ay İçerisinde Yepyeni Bir Arkeoloji Müzesine Kavuşacak”
 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise konuşmasına başlarken Şanlıurfa’daki terör saldırısını kınadı ve saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Konuşmasında, son iki ay içerisinde iki kez Mersin’e geldiklerini belirten Bakan Avcı, bugünkü ziyaretleri ile birlikte ilimizde devam eden kültür ve turizm yatırımlarının son durumunu bir kez daha hep birlikte gözden geçirme fırsatı bulacaklarını dile getirdi.
 
Konuşmasının devamında, Mersin’e birkaç ay içerisinde yeni bir arkeoloji müzesi kazandırılacağının bilgisini veren Bakan Nabi Avcı, 28 milyon TL’lik bir yatırım tutarına sahip arkeoloji müzesinin açılışını yapmak için yine Mersin’e geleceklerini belirtti. Bugün Arkeoloji Müzesi’nde devam eden çalışmaların son durumunu yerinde inceledikten sonra Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Avcı, Gözlükule Höyüğü kazı çalışmalarının 1930’lu yıllardan beri sürdüğünün altını çizerek, eskiden Çırçır fabrikası olan ve restorasyonu tamamlanan binanın kazı alanından edinilen bulguların değerlendirileceği Arkeoloji Araştırma Merkezi olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildiğini söyledi.
 
Bakan Avcı: “Gözlükule, Cumhuriyet Tarihinde Kazıları Resmi İzinle Başlatılan 3 Büyük Kazı Alanından Biridir”
 
Sözlerini Gözlükule kazı alanının halk tarafından pek bilinmemesine rağmen Alacahöyük ve Troya ile birlikte Cumhuriyet tarihinde kazıları resmi izinle başlatılan 3 büyük kazı alanından birisi olduğuna dikkat çekerek sürdüren Bakan Avcı,  Gözlükule Höyüğü’nün arkeoloji literatürüne çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, bu höyüğün aynı Göbeklitepe gibi arkeoloji tarihinin yeniden gözden geçirilmesine neden olabilecek pek çok bulguyu içerisinde barındırdığına dikkat çekti.
 
Bakan Avcı: “Verdiğimiz Sözün Gereğini de Böylelikle Yerine Getirmiş Oluyoruz”
 
Konuşmasında, Mersin’de ilan edilen turizm bölgelerine de değinen Bakan Nabi Avcı, mevcut 8 turizm alanına 2 tane turizm bölgesi daha ilave ettiklerinin bilgisini paylaşarak, “Son Mersin ziyaretimizde verdiğimiz sözün gereğini de böylelikle yerine getirmiş bulunuyoruz. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hayata geçecek olan turizm bölgeleri, Mersin’in turizm alanında hak ettiği yere ulaşmasında önemli rol oynayacaktır” dedi.
 
Bakan Avcı: “Mersin, Kültür ve Turizm Alanında Giderek Daha Fazla Hizmet ve Pay Alıyor”
 
2003 yılında Mersin’e kültür ve turizm alanında yapılan yatırımın 60 bin TL olduğunu, fakat 2016 yılında 20 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Avcı konuşmasının sonunda, 2017 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mersin için hazırlanan yatırım programında yer alan projeleri de tek tek paylaştı.  Rakamlara bakıldığında Mersin’in kültür ve turizm alanında giderek daha fazla hizmet ve pay aldığını sözlerine ekleyen Bakan Nabi Avcı konuşmasını, kendisini Mersin’e davetinden ve göstermiş olduğu ev sahipliğinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkürlerini sunarak tamamladı.   
 
Karşılıklı görüşmelerle bir süre daha devam eden ziyaret Bakan Avcı ve Bakan Elvan’ın Yeni Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulunmak ve Tarsus Gözlükule Araştırma Merkezi’nin açılışına katılmak üzere Valilik Makamından ayrılmasıyla sona erdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.