SON DAKİKA
Hava Durumu

“TÜRKİYE’Yİ DAHA İSTİKRARLI GÜNLER BEKLİYOR.”

Bakan Elvan, “16 Nisan’ın ardından Türkiye’yi daha güçlü ve istikrarlı günler bekliyor.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2017 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
“TÜRKİYE’Yİ DAHA İSTİKRARLI GÜNLER BEKLİYOR.”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet istemi Halk Oylaması kapsamında Mersin’de ki temaslarına devam eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çilek, Okan Merzeci, Selçuklar ve Mevlana mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Polis Haftası dolayısıyla emniyet mensupları ile akşam yemeği yiyen Elvan, MESİAD üyeleri ile bir araya gelip ardından Çermikliler Dernek üyeleri ile buluşarak sohbet etti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu ifade eden Elvan, “Sadece sizin ‘EVET’ oyu vermeniz yetmez. Bu hükümet sistemi ülkemiz için o kadar önemli ki siz de eşinize dostunuza bu sistemi anlatın.” Dedi.

Ana muhalefet kanadının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yaptığı eleştirileri cevaplandıran Bakan Elvan, “Diyorlar ki 'bir tek adam seçecekler, 80 milyonun tüm yetkilerini alacaklar.' Yalan olur da bu kadarı olur mu? Millet, yüzde 50'sinden fazlası kimi seçiyorsa onu cumhurbaşkanı yapacak. Cumhurbaşkanına icraata, yürütmeye, vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik yetki veriyoruz. Yoksa yasama yetkisi, kanun çıkarma yetkisi vermiyoruz ki? Kanunu meclis yapacak. Hükümetin kanun tasarısı hazırlama yetkisini de elinden alıyoruz, tamamıyla meclise veriyoruz. Ona rağmen tek adamdan bahsediyor. Bugün cumhurbaşkanının sorumluluğu yok, hesap soran makam yok. Yeni dönemde cumhurbaşkanına meclis hesap sorsun, denetlesin diyoruz. Buna bile kalkıp tek adam diyorlar, ne diyeceksin? Bildiğini söylesin varsın. Kulağımızı tıkayacağız, başka yapacağımız bir şey yok.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’de kalıcı istikrarın sağlanacağını söyleyen Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, “Türkiye'de kalıcı bir istikrarın sağlanması, Allah'ın izniyle güçlü bir 'EVET'le temin edilecek. 16 Nisan'da güçlü, kalıcı bir siyasi iktidar ve ekonomik istikrar da kalıcı hale gelecek. Artık, 3, 5 ve 10 aylık hükümetmiş, bunlarla uğraşmayacağız. Siz hükümeti seçeceksiniz, kimin cumhurbaşkanı olmasına karar vereceksiniz, onu 5 yıl görevde tutacaksınız. Baktınız 5 yıl sonra beğenmediniz, onu indireceksiniz başka birini getireceksiniz. Demokrasinin de gereği bu. Meclis de denetimini yapacak, bu kadar basit.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.