SON DAKİKA
Hava Durumu

Yücelen Vakfı Kadın İstihdamını Desteklemek İçin Öncü Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği, 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Mersin’de desteklenen 3 projenin imzaları atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 03:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 03:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Yücelen  Vakfı Kadın İstihdamını Desteklemek İçin Öncü Oldu

Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (Yücelen Vakfı) “Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi “ projesi de desteklenecek.Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yararlanıcı kurumların katılımı ile sözleşmeler imzalandı.

Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi

Yöresel ürünlerin işlenmesi ve katma değerli üretimle kadın girişimciliğini ve istihdamını hedefleyen proje ile Yücelen Vakfı tarafından, yörede yoğun üretilen meyvelerin kurutulması, reçel yapılması, yeniden kullanılması ve paketlenmesi için bir tesis kurulacak. Kadın girişimci kooperatifi tarafından işletilecek tesiste 18 kadının istihdamı sağlanacak. Kooperatif tarafından üretilen ürünlerin yörenin önde gelen firmaları tarafından satın alınması için işbirliği geliştirilecek.

Çok kıymetli destek ve ilgilerinden dolayı başta, projeyi en başından bugüne takip eden ve tecrübeleriyle yol gösteren Anamur Kaymakamımız Sn. Bilal Bozdemir bey olmak üzere, Kalkınma Ajansı yetkililerine, Anamur Kadın Girişimci Kooperatifi Başkanı Neslihan Doğan ve üyelerine ve de projenin yazımında katkıları bulunan Vakıf Mentörümüz Fatma Ülker hanımefendiye çok teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.