SON DAKİKA
Hava Durumu

ZEYTİNCİLER PAZAR YERİ İSTİYORLAR

Zeytinciler isyanda,pazar yeri istiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
ZEYTİNCİLER PAZAR YERİ İSTİYORLAR
 Mersin zeytinciler pazarında, (Adliye binası arkası açık alanda) 10 yıldır zeytin satışı ile uğraşan Ali Uçar, bu yıl zeytinin az olduğunu ve fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.



Kuraklığın etkili olduğunu dile getiren Uçar, yeşil zeytinde fiyatlarında arttığını söyledi ve bir aya kadarda biteceğiniifade etti. Zeytin çeşidinin çok olduğunu, en çok talep edilen zeytin çeşidin Mut’un saruulak zeytini olduğunu söyleyen Uçar, zeytinyağının da geçen yıl 7 lira iken bu yıl 12 liradan alıcı bulduğunu söyledi. 

Zeytinciler derneği olarak bir yer istediklerini, bunun için dernek başkanının çok uğraş verdiğini ve büyükşehir’in kendilerine yer vermesi için başkan Burhanettin Kocamaz’dan söz aldıklarını da dile getiren Uçar; yağmurdan, çamurdan tozdan kurtulmak için dua da bulundu.
Zeytin satma pazarı isteyen Salih Dirilmiş, zeytin işini 22 senedir yaptığını söyledi. Zeytinciler olarak en büyük isteklerinin pazar yeri olduğunu tekrarladı. 

Zeytin işi ile uğraşan Ali Candar’da pazar yeri isteğini söyledi. İşlerinin sezonluk olduğunu ve sabit bir kapalı yer  istedi. Zeytinciler Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Aldemir’de zeytinin pahalı olduğunu söyledi ve vatandaşların buna rağmen temel gıda olduğu ve organik olduğu için gelip almak zorunda kaldıklarını da belirterek; bu yıl zeytin veriminin çok az olduğunu, çok kısa bir sürede zeytinin biteceğini dile getirip vatandaşların bir an önce zeytinlerini almaları önerisinde de bulundu. Ayrıca, belediyeden zeytin pazarı yeri isteyen Aldemir, Tarsus’u örnek gösterdi. Aldemir,   “ Biz şu anki yerimizden memnun değiliz. Bir zeytinci esnafı olarak belediyemizin bize kalıcı bir zeytin pazarı yeri yapmasını istiyoruz. Bunu da acilen istiyoruz. Tarsus’ta zeytin pazarı yeri var. Bizim başkanımızda Tarsus’tan geldiğinden dolayı bizim ondan ricamız bize zeytin pazarının yapılmasını istiyoruz.”dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.