SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'NİN SİVAS KATLİAMI AÇIKLAMASI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Turgut Öker, “Bugüne kadar yok sayıldık, varlığımız inkar edildi. Alevilik bir haktı, Türkiye gerçeğiydi, inkar edildi. Bundan sonra bu kürsüden söz alan herkes sözlerini söyleyecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
HDP'NİN SİVAS KATLİAMI AÇIKLAMASI
 HDP İstanbul milletvekilleri Öker ve Ali Kenanoğlu, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Mersin Milletvekili Çilem Öz ve Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenlerin yakınları ile basın toplantısı düzenledi. Öker, Alevilere yönelik nerede hak ihlali varsa, Meclis’te gündeme getireceklerini söyleyerek, “Bugüne kadar yok sayıldık, varlığımız inkar edildi. Alevilik bir haktı, Türkiye gerçeğiydi, inkar edildi. Bundan sonra bu kürsüden söz alan herkes sözlerini söyleyecek” ifadesini kullandı.

İzmir Milletvekili Doğan, acıların dinmeyecek kadar derin olduğunu belirterek, “Eninde sonunda bununu hesabı sorulacak. Gerçek suçlular, devletin hesap vereceği günü yaratacağız. 90 yıllık Cumhuriyet tarihi maalesef bize sunulan, biz Alevileri yok sayan ama bizi de Cumhuriyetin, laikliğin sigortası olarak gören yapıya karşı diyoruz ki; Biz Alevilerin artık sigortası attı” şeklinde konuştu. 
Mersin Milletvekili Öz ise, şunları kaydetti:

“Katillerden hesap sormaya devam edeceğiz. Biz bin yıllardır, Kerbela’dan beri tek bir katliam yaşanmasın diye 12 gün oruç tutan bir toplumuz. Ama bir daha yaşanmaması adına birlikteyiz, birlikte söz söylemeye devam edeceğiz.”

İstanbul Milletvekili Kenanoğlu ise, devletin sorumluluğuna dikkat çekerek, “Devletin Tansu Çiller, Mehmet Ağar gibi aktörleri yaşıyor. Dolayısıyla bunların yargılanmadığı, sanık sandalyesine oturmadığı, o dönemin hesabını vermediği sürece katliamların gerçek nedenini ortaya çıkması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Madımak Oteli’nde ölenlerin yakınları adına konuşan Serdar Doğan şunları kaydetti:
“Firari sanıkların aranması veya bulunması amacıyla süren bir davamız var. Zaman aşımı davamıza ‘vatana millete hayırlı olsun’ sevinç nidalarıyla karşılayanlar, 93, 2Temmuz’da bizi tekbir sesleriyle Madımak’ın önünde yakanlardan hiçbir farkı olmayanlardır.”

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, yüzleşmeleri devletten beklediklerini belirterek, devleti oluşturan partilerin halktan oy alarak geldiklerini kaydetti. Bazı yakınlar ‘Sivas, Çorum katliamlarının unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı tişörtler giydiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.