SON DAKİKA
Hava Durumu

TAŞERONDA ŞOFÖRE MAKAM AYRIMI

MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, bir milyon 20 bin çalışanı ilgilendiren taşeron yasasında yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi. Şimşek, “Belediyelerde ve KİT’lerde Fiat Doblo ve Renault Fluence araç kullananlar kadroya alındı, Audi ve Passat kullanan şoförler kadro dışı tutuldu. Kiralama bedeli ve maliyet göz önüne alındığında bu araçları kullananlar, kadroya alınamıyor. Şoförler kullanılacak aracı kendileri seçmiyor. Böyle bir yanlışlık olamaz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
TAŞERONDA ŞOFÖRE MAKAM AYRIMI
Şimşek TBMM'de yaptığı açıklamada, “Belediye ve KİT'lerde Doblo ve Fluence göre, kiralama maliyeti yüzde 40 fazla olan Audi ve Passat marka araç kullanan şoförler, kadroya alınmadı” dedi ve şunları söyledi:

“Devlette böyle bir şeyin olabilmesini kabullenebilmemiz mümkün değil. Şoförler sürecekleri araçları kendileri seçmiyor. Bir kısmı Doblo, bir kısmı Renault, bir kısmı da Passat ve Audi kullanıyor. Aynı şekilde adli suçlardan 10-15 yıl önce ceza alan vatandaşlar da var. Mahkemelerden memnu hakların iade hakkını almış ama kadroya alınmıyorlar. İlave bir düzenleme yapılarak mağduriyetler giderilmeli. Araç kiralama şirketlerindekilerin mağduriyeti giderilmeli, hem de adli suçlardan sabıkası olanlar kadroya alınmalı”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.