SON DAKİKA
Hava Durumu

DOKTORLARDAN PANDEMİ KURULUNA KIRMIZI TEPKİSİ

Mersin Tabip Odası, Mersin'in kırmızıya boyanmasında, büyük suçun, il pandemi kurulunca işlendiğini bildirdi. Oda yönetim kurulu, alınacak önlemler konusunda uyarılarına uymayan pandemi kuruluna bildirdikleri maddeleri kamuoyu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
DOKTORLARDAN PANDEMİ KURULUNA KIRMIZI TEPKİSİ
 Mersin Tabip Odası yönetim kurulu bugün yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"..Aslında dün Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ve Mersin ile ilgili söyledikleri “malumun ilanı”. Zira “kontrollü normalleşme” başladığından bu yana yaptığımız uyarıları ne sağlık bakanlığı, ne İl Pandemi Kurulu ve ne de İl Hıfzıssıhha Kurulu duymuyor ve görmüyor.

Şu an Türkiye’nin nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı 58 il çok yüksek riskli iller arasında ve ne yazık ki bu tabloda Mersin de var. Diğer illerin Pandemi Kurulları nasıl çalışıyor çok fazla bilgimiz yok ancak en son 25 Mart 2021 tarihinde ilimizde toplanan Mersin İl Pandemi Kurulu, Mersin’de pandeminin ne kadar güzel yönetildiğini, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu ve tüm tedbirlerin alınması nedeniyle Mersin’in vaka oranının yüz binde 80’e düştüğünü basın ile paylaşmak için yapıldı. Ve ne yazık ki kurula yazılı olarak verdiğimiz, aşağıda sizlerle paylaşacağımız önlemler tartışılmadı.

Cumhurbaşkanı tarafından önerilen tek ek önlem ise çok yüksek riskli illerde Cumartesileri de sokağa çıkma yasağı. Biz hükümetin aklımızla oynamaya devam ettiğini düşünüyoruz ve kamuoyunun bilgisine sunmak üzere pandemi kuruluna yazılı olarak önerdiğimiz önlemleri sizlerle de paylaşmak istiyoruz.
Mersin Tabip Odası: Aşı bir an önce herkese sağlanmalıdır

1. Verilerin paylaşımı şeffaf olmalı. Bu veriler; Mersin ilindeki pozitif vakaların ilçelere ve yaş, cinsiyet, mesleğe göre dağılımı, kaç kişiye test yapıldığı, mutant virüs sayısı, kaç kişinin hastaneye yatırıldığı ve yoğun bakımlara yatan hasta sayısı, gerek hastanelere yatışlarda ve gerekse pozitif vakalarda aşılı olanlarla olmayan farkını içermelidir.

2. Filyasyonda ve tedavide yaşanan sorunların giderilebilmesi için, meslek odaları (özellikle sağlık meslek odaları olan Tabip Odası, Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası ve Veteriner Hekimler Odası), sağlık sendikaları ve 1. 2. 3. basamak temsilcilerinin Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile periyodik bir araya gelmelerinin sağlanması.

3. Vatandaşın düzenli bilgilendirilmesi ve güveninin kazanılması ve bu şekilde aşı tereddüdünün yok edilmesi için toplu taşıma ve toplu çalışma alanlarında düzenli bir faaliyeti belediyelerle organize olarak yapmak.(Bildiri dağıtımı, afiş asma, bilbordlardan duyuru yapılması vb)

4. Yüz yüze eğitimin bundan sonra aksamaması için okullarda her türlü tedbirin alınması, okullardaki filyasyona yönelik daha somut adımların atılması, öğretmenlerin ve diğer milli eğitim çalışanlarının çok acil aşılanmasının sağlanması.

Bu önlemlerin acilen yerine getirilmesi ve ayrıca test sayılarının arttırılması, temaslıların izole edilmesinde kişinin keyfiyetine bırakılmaksızın çok daha özenli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi taktirde önümüzdeki sürecin çok daha karanlık olması kaçınılmazdır."
Mersin Tabip Odası: Kentte günlük vaka sayısı 700'ün üzerinde

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.