SON DAKİKA
Hava Durumu

DÜNYA MERSİN’İ TURLAYACAK

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 09-12 Nisan tarihleri arasında Mersin’de ilk kez gerçekleşecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
DÜNYA MERSİN’İ TURLAYACAK
 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yapmış olduğu konuşma Şunları söyledi;
“Değerli Konuklar,
9-12 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Mersin Bisiklet Turu organizasyonu ile uluslararası anlamda kentimizde önemli bir etkinliğe imza atacağız. Mersinimiz için ilk olan bu etkinlik, bisiklet sporu için deönemli bir organizasyon olacaktır.
Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu organizasyona büyük heyecan ve emekle hazırlandık. Bu organizasyon ile ülkemizin ve şehrimizin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağımıza ve kentimizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına vesile olacağımıza inanıyoruz.
Değerli katılımcılar,
Göreve başladığımız günden bu yana Mersin’de sportif anlamda birçok ilke imza attık. 
Geleneksel ata sporlarımız olan yağlı güreş ve cirit müsabakalarını Mersin’de ilk defa düzenlendik. Yine pek çok branşta sporcularımıza ve yaklaşık 170 amatör kulübümüze destek verdik, vermeye de devam ediyoruz.
Ancak bizler bugün, çok farklı bir etkinliğin tanıtım toplantısı için bir aradayız.Malumunuz herkesin kolayca yapabileceği bisiklet sporu, ülkemizde birçok spor branşının gölgesinde kalmakta ve yaygınlaşma konusunda yeterince desteklenmemektedir.
Bunda maalesef ülkemizdeki entelektüel spor alanlarına olan bilinç düzeyinin düşük olması ve medyanın önemli bir etkisi vardır. Sistem gereği, sadece belirli sporların, özellikle futbol ve basketbolun ekranlarda çok fazla yer alması, sponsorluk anlamında sadece birkaç branşın desteklenmesi Türkiye’de spor çeşitliliğini engellemiş, bisiklet sporu gibi fayda düzeyi yüksek sporların arka planda kalmasına sebep olmuştur.

Oysa bisiklet sporu, diğer sporlardan farklı olarak önemli bir yere sahiptir. Her şeyden önce motorsuz bir taşıt olma özelliği ile doğa dostu, çevre dostu bir spor dalıdır. Bireyin beden sağlığı kadar, toplumun sağlığını da etkileyen kollektif bir spordur. Bisiklet kaliteli bir hayat tarzıdır.
Gelişmiş ülkelere baktığınızda artık motorlu taşıtların yerini bisikletlerin aldığını görebilirsiniz. Burada insanlar işine bile bisikletle gidiyor. Konumu her ne olursa olsun, bisiklet kullanarak sağlığına yatırım yapıyor.
Bu amaçla bizler, bu yaşam kalitesi yüksek bisiklet sporunun kentimizde yaygınlaştırılması için seferber olduk. Sadece bu sporu sevdirmekten öte, bisiklet sporunu bir kültür ve yaşam biçimi haline getirmek amacı ile bu organizasyona önemli bir misyon yükledik.

Şu konuda şanslıyız ki; Mersin coğrafi ve yeryüzü şekli bakımından bisiklet sporuna en uygun kentlerden birisidir. Bizler kentin yöneticileri ve sporcuları olarak, bu özelliği fırsat bilerek bisiklet sporunu en iyi şekilde kentimizde yaygınlaştırmak için gerekli çalışmaları yapacağız.
Kentimizde bisiklet yollarını artıracak, bisiklete binmek isteyen herkese bisiklete binebilme fırsatı sunacağız.
9-12 Nisan tarihleri bu kadar geniş bir organizasyonun yapılacak olması, Mersin’in boydan boya tüm ilçelerini kapsaması ve ilk defa gerçekleştiriliyor olması kentimiz için büyük değer taşımaktadır. 
Bisikletin hareketli ve dinamik bir spor olması sebebi ile uluslararası arenada büyük ilgi çekiyor. Bu da Mersinimizin tanıtımı için de önemli bir avantajdır.
Öte yandan bu ve ardı sıra düzenleyeceğimiz organizasyonlar, Mersin’i spora önem veren, spor ve doğa dostu bir kent olarak konumlandıracak, sonraki yıllarda yapmayı hedeflediğimiz spor organizasyonları için de önemli bir alt yapı hazırlayacaktır.
Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi Bisiklet turumuza Mersin Bisiklet Gezginleri, Tarsus Bisiklet Topluluğu, Adana Bisiklet Topluluğu ve Uluslararası sporculardan birçok bisiklet sever sporcu katılacaktır.
Sporcularımıza şimdiden bu önemli organizasyona olan katılımlarından dolayı teşekkür ediyor,tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum.

1. Uluslararası Mersin Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Turu’nun yanısıra, Nisan ve Mayıs aylarında;
*13-19 Nisan 2015tarihleri arasında, "CHALLENGER" TENİS TURNUVASI,
* 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında, ULUSLARARASI PLAJ VOLEYBOLU: "PRO BEACH MERSİN",
* 30-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI ATLETİZM ŞAMPİYONASI ilimizde düzenlenecektir.

Başta bisiklet turu olmak üzere bu organizasyonların bazıları bizim göreve gelişimizden itibaren ilimizde ilk defa düzenlenen organizasyonlardır ve Mersin’i standardı yüksek bir kent yapma yolundaki önemli çabalarımızdandır.
Gerçekleştireceğimiz Uluslararası Bisiklet Turu başta olmak üzere, bu organizasyonların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.