SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Bakan Çağlayan “BEN KÜRDÜM VE ESKİ ÜLKÜCÜYÜM” Dedi, Ak Partiye Oy İstedi

Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı seçim çalışmaları kapsamında Mersin’e geldi. Zafer Çağlayan Selçuklar Mahallesi’nde düzenlenen seçim ofisi açılışındaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isterken, muhalefeti de eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Eski Bakan Çağlayan “BEN KÜRDÜM VE ESKİ ÜLKÜCÜYÜM” Dedi, Ak Partiye Oy İstedi

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler öncesi partisine destek olmak için Mersin’e gelen Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersinli AK Partililer tarafından Adana Havalimanında karşılandı. Tüm partililerle tek tek selamlaşan Bakan Çağlayan daha sonra Mersin’e doğru hareket etti. Eski Bakan Çağlayan daha sonra Toroslar İlçe Örgütünün Selçuklar Mahallesi’nde düzenlediği seçim ofisi açılışına geçti. Burada kurbanlar kesilerek karşılanan Bakan Çağlayan miting şeklinde geçen Seçim Ofisi açılışında Mersinlilere seslenerek muhalefeti sert sözlerle eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.

“MERSİN’İ ÇOK ÖZLEDİM”

Milletvekilliği ve Ekonomi Bakanlığı döneminde Mersin’e duyduğu aidiyeti dile getiren Bakan Çağlayan, “Bu kadar ilgi ve alaka karşısında bir kez daha anladım ki, Mersin’i çok özlemişim. Mersin benim adeta bir Muş’lu olmama rağmen birinci memleketim olmuş. 10 sene geçmiş aradan ilk defa meydanlardan konuşma yapıyorum. Dedim ki, ‘yahu neler söyleyeyim, ne anlatayım?’ Geçmişte çünkü meydan meydan Mersin’i, 13 ilçemizi karış karış gezdik. Vallahi sizin karşınıza gelince dilim açıldı, dilim! Allah sizleri var etsin! O zaman Mersin’de AK Parti’yi yüzde 32 oy alarak 1. Parti yapmıştık. Şimdi de sandıkları patlatarak bu başarının üzerine çıkmaya var mıyız?” diyerek Mersinlilere seslendi.

“BİZ ‘DİN, DİL, IRK’ AYRIMI YAPMADIK”

Kandil’in ve Türkiye’deki siyasi uzantılarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak halinde olduğuna da değinen Çağlayan, “Şimdi bakın; diyorlar ki, biz, hani masanın altına birini saklamışlar ya? Hani geçen gün çıkıp dediler ya; ‘Cumhurbaşkanı adayımızı daha söylemedik, size söyleyeceğiz.’ Çok büyük sürpriz oldu bizim için! Kılıçdaroğlu’nun adayları olduğunu söylediler, bu yeşil, sol, sağ falan filan. HADEP; onların uzantıları. Ya onu zaten sizden evvel Kandil söyledi Kandil! Direk destek istedi. Siz damgayı yemişsiniz zaten. Kime hizmet edeceğiniz belli olmuş. Yoksa burada hep söyledik. Ben de bir Kürdüm, eski ülkücüyüm. Ama her zaman ülkemin birliği, beraberliği, bütünlüğü ile iftihar ettim. Allah, beni bu vatanda hayata getirdi. Cenabı Hak, beni bu ülkede, bu bayrak altında hayata getirdi. Allah’tan istediğim, bu bayrağın altında hayata gözlerimi yummaktır. Biz, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Sünni, Alevi ayırımı yapmadık” ifadelerini kullandı.

“SİZLERE GÜVENİYORUM”

“Ama evellallah bizim milletimiz, bizim insanımız, bizim Mersinlilerimiz, Toroslarımız; şunu bilsinler ki? Ne 17 Aralık’ta pabuç bıraktık, ne 15 Temmuz’da pabuç bıraktık. Ne de 14 Mayıs’ta pabuç bırakmayacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine, ölünceye kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Çağlayan, “Burada kaldı 2 hafta kardeşlerim. İki hafta sonra 14 Mayıs’ta Allah’ın izniyle oylarımızı, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza vererek, yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Sizler, bunu bize 2011’de gösterdiniz. Yüzde 32 oy aldık. Mersin’in birinci partisi olduk. Zaten AK Parti’ye birinci parti olmak yakışmaz mı? Tayyip Erdoğan’ın partisine, sizlerin olduğu partiye birinci olmak yakışmaz mı? Allah’a emanet olun! Allah yardımcımız olsun!” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.