SON DAKİKA
Hava Durumu

JANDARMA MHP KONVOYUNU DURDURDU KRİZ ÇIKTI

Mersin'de, aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, milletvekilleri Baki Şimşek ile Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekili adaylarının da bulunduğu MHP konvoyu, korumaların bir kavgaya karıştığı iddiası ile jandarma tarafından durdurularak aranmak istenince kriz yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2015 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2015 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
JANDARMA MHP KONVOYUNU DURDURDU KRİZ ÇIKTI
 Silifke ilçesinde seçim çalışmasına katılan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) konvoyu, Mersin'e dönüş yolunda Erdemli ilçesi girişinde Jandarma ekiplerince durduruldu. D-400 karayolunu tamamen trafiğe kapatarak MHP konvoyunun önünü kesen yaklaşık 8 araçlık jandarma ekibi, içinde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, milletvekili adayları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da bulunduğu araçları aramak istedi. MHP'lilerin tepkisi ile karşılaşan jandarma komutanı, konvoyun içerisinde bulunan 2 korumanın bir kavgaya karıştığını ve savcının talimatı ile bu kişilerin ifadeleri alınmak üzere kendilerine verilmesini istedi.Yaşanan olayın tamamen hukuksuz ve usulsüz olduğunu, yapılanın ise MHP'yi seçim öncesi yaralamaya yönelik bir tutum olduğunu söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, jandarma komutanına, “Bu yaptığınız çok yanlış. MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın önünü kesiyorsunuz. Buna hakkınız yok. Siz bize durumu anlattınız. Biz de size iddia ettiğiniz kim varsa vereceğiz dedik. Bu MHP'linin sözü. Rezil ediyorsunuz millete bizi, ne hakkınız var buna? Size eğer bizim içimizden herhangi biri kavga veya tartışmaya karışmışsa isimleri veya şahısların eşkali belliyse buyurun alın dedik. Ama siz burada neredeyse 1 saattir MHP konvoyunu durdurarak yolu trafiğe kapatıyor, elinizde bir talimat olduğunu belgeleyemiyorsunuz bile. Şimdi ben size gelip benim arkadaşımı başka bir siyasi partili grup darp etti dersem, gidip onların yolunu kesebilecek misiniz? Burada demokrasi katledilmiştir. Hukuksuzluk, usulsüzlük arayanlar buraya baksınlar. Bahsi geçen kavgada herhangi bir suç aleti yok, yaralı dahi yok, şikayetçinin kim olduğu bile belli değil. Buna rağmen bu şekilde yolu kesmek, bütün araçları aramak için elinizde bir karar olması lazım ama o bile yok” diyerek tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Biz kime güveneceğiz. 'lıya böyle bir hareket yapabiliyor musunuz? Biz bu devlete sahip çıkıyoruz. Devlete, bayrağa, millete sahip çıkanlara terörist muamelesi yapıyorsunuz. Elinizde bu konvoyu durdurmanız için bir belge yok. Kavga diyorsunuz, ortada yaralı da yok, elinizde isim bile yok. Bu nasıl bir iştir? Burada yolunu kestikleriniz, sizin canınız için, bu Vatan için kendi canını vermeye hazır insanlar. Bu yaptığınızı herkes görüyor” dedi.
Yaşanan tartışmalar sırasında kalabalıktan bazıları, yolun araç trafiğine kapatılmasına tepki göstererek jandarma ekiplerine, "PKK’lılara bunu yapmıyorsunuz?" diye bağırdı.
MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, ortada sadece bir iddianın olduğunu ifade ederek, kendisini Ak Parti'li olarak tanıtan bir grubun, konvoya AK Parti bayrağını gösterdiğini, bunun sonucunda bir arbede yaşandığını söyledi. Ortada bir yaralanma veya darbın söz konusu olmadığını dile getiren Kılıç, buna rağmen hukuksuz bir şekilde yolun trafiğe kapatılarak konvoyun önünün kesildiğini ileri sürdü.
Yaşanan sert tartışmaların ardından konvoyun önü açılarak yeniden yola devam etmesine izin verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.