SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN 'E HİZMET ETMEK BENİM HAKKIM...!

Tantunici çıraklığından Meclis'e uzanan bir yaşam mücadelesi Tantuniciliğe küçük yaşta çıraklıkla başlayan İŞİNDE BİR MARKA VE ÖNDER olan Hacı Özkan, 26. dönemde AK Parti'den Mersin Milletvekili seçilerek gittiğim TBMM'de MERSİNİN TÜRKİYE'NİN Esnaf ve Sanatkarın temsilcisi vekil olacağım dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2015 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN 'E HİZMET ETMEK BENİM HAKKIM...!
 ÇIRAKLIKTAN VEKİLLİĞE

Tantunici çıraklığından Meclis'e uzanan bir yaşam mücadelesi
Tantuniciliğe küçük yaşta çıraklıkla başlayan İŞİNDE BİR MARKA VE ÖNDER olan Hacı Özkan, 26. dönemde AK Parti'den Mersin Milletvekili seçilerek gittiğim TBMM'de MERSİNİN TÜRKİYE'NİN Esnaf ve Sanatkarın temsilcisi vekil olacağım dedi.

Hacı Özkan; aslen Adıyamanlı olduğunu, 7 yaşından itibaren de Mersin'de yaşadığını belirterek, gıda sektöründe lokanta, pastane ve kafeteryalarda çocukluktan beri çalıştığını ifade etti.
Özkan, "Tantuni benim çocukluk dönemimde fazla bilinmeyen yöresel bir yemekti. Ben de çırak olarak başladım, kalfa ardından da usta oldum. Başarılı çalışmamla iş adamlığına kadar yükseldim" dedi.Şimdi ise Halkın Ta Kendisi ve vekiliyim.
1992 yılında kendi iş yerini açtığını, 2000 yılında da Türkiye'de Tantunide ilk marka tescilini yaptırdıklarını anlatan Hacı Özkan, "1999 yılında Mersin Lokantacılar, Kebapçılar, Kafeteryacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası'nın Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildim. 2002 yılında Oda Başkanı oldum.
AK Parti aday adayı olana kadar bu görevimi sürdürdüm. Türkiye Lokantacılar, Pastacılar Kafeteryacılar Federasyonu'nda Yüksek İstişare ve Denetim Kurulu Üyeliklerinde görevler aldım. 2014 yılında Federasyon'un Genel Başkan adayı oldum ve az bir farkla kaybettim" şimdi ise Mersin vekili olarak meclisteyim.

HACI ÖZKAN"ESNAFIN TEMSİLCİSİ OLACAKTIR"

AK Parti'den 2009 yılında Akdeniz Belediye Başkan adayı olduğunu anımsatan Özkan, adaylık düşüncesi bulunmadığını ancak o zaman AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin kendisine görevi uygun gördüğünü kaydetti.O dönem seçilemediğini ancak esnaftan büyük destek aldığını aktaran Özkan, şunları söyledi:
"Benim adaylığım partimizde çiftçisinden esnafına kadar herkesin belediye başkan adayı olabileceğini gösterdi. Türkiye'yi 13 yıldan beri başarıdan başarıya götüren AK Parti iktidarlarının ülkemi yine başarıdan başarıya götüreceği inancıyla hep çalıştım. 26. dönemde aday adayı oldum ve partimin takdiriyle 4. sıradan aday gösterildim. Arkadaşlarımızın ve teşkilatlarımızın çalışmasıyla Mersin'de birinci parti olduk."

HACI Özkan, Türkiye genelindeki esnafın ve oda başkanlarının siyasi görüşleri farklı olduğu halde meslektaşlarından aday gösterilmesi nedeniyle her türlü desteği aldığını ifade etti.
Esnafın sorununu çok iyi bildiğini vurgulayan Özkan, "Esnafla ilgili yasal düzenleme yapılacağı zaman esnaf kökenli olmayan milletvekili arkadaşlarımız bizim sorunlarımızı çok iyi bilemezler. TBMM bir zenginlik ve her kesimden vekillerin olması gerekiyor. Ben yeni dönemde esnaf ve sanatkarın orada temsilcisi olacağım" diye konuştu.
kaynak-habertürk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.