SON DAKİKA
Hava Durumu

"MERSİN'İ BİRLİKTE BÜYÜTELİM DEDİ 365 GÜN YETMEDİ"

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Büyükşehir Belediyesi’nde bir yılda dişe dokunur hiçbir çalışma görmediklerini ifade ederek, "Mersin çadır kent olma yolunda gidiyor. Kocamaz ile boşa geçen 365 gün yaşadık. Diktatör bir yönetim tarzı gösterdi, belediye meclisinde de bunu gördük. Mersin’in huzurunu kaçırdı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
"MERSİN'İ BİRLİKTE BÜYÜTELİM DEDİ  365 GÜN YETMEDİ"
 AK Parti Mersin İl Başkanlığında, Parti Yönetimiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıllık çalışmasını değerlendiren Başkan İsmail Taşpınar, bu toplantıyı 30 Mart’ta yapacaklarını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıllık değerlendirme toplantısı yapacağını öğrendikten sonra bugüne aldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 1 yıllık değerlendirme toplantısını dinlediklerini belirten Taşpınar, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın hesap verme toplantısında ben bir yıl boyunca şu şu icraatları yaptım diyebilecek ortaya bir şey koymadığı gibi yeniden sanki seçime girecek gibi yeniden belediye başkan adayı olmuş gibi ileriye dönük yapacağız diye vaatlerde bulundu. Dişe dokunur, ben bir yıl boyunca şunları yaptım diyebilecek maalesef hiçbir çalışma görmüyoruz. 30 Mart’ta yerel seçimler yapıldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız seçim öncesi ekibimizle, kadromuzla 20 yıllık Tarsus tecrübemizle hazırız diyerek belediyeyi kazandılar. Bunları söylemesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’ndeki ekibini ve kadrosunu deneme, yanılma yöntemiyle oluşturmaya çalışıyor. Geldikten sonra hemen kısa bir süre sonra belediye tesislerinde insanların kendi anadilde düğün yapmalarına engelleyici yasaklar koydu. Arkasında belediyeye ait olan Kırmızı Lacivert İşhanı ile Özel İdare İşhanın da bulunan kiracılara oradan çıkmaları için yazı gönderdi. Bununda gerekçesi olarak orada bulunan binanın depreme dayanıklı olmadığını gösterdiler. Depreme dayanıklı değil diye kiracıları çıkardıkları binaya herhangi bir güçlendirme yapmadan belediyenin daire başkanlıklarını buralara yerleştirdiler. Bu binanın tadilatını da aslında komple birisine ihale etmek gerekirken yine komple ihale etmediler. Her katı daire başkanlığı kendisi yapsın, bunu da doğrudan alım yöntemiyle yapsın diye verdiler" diye konuştu.

"1.6 MİLYON REKLAM GİDERLERİ VAR"
Belediyeden yüzlerce işçinin işten çıkarıldığını kaydeden Taşpınar, "Mersin’de yeni bir işçiler ordusu oluşturdu. İşten çıkardıkları yerine yeni işçiler aldılar. Yeni aldıkları işçilerde basın mensuplarını dövdüler. 1.6 milyon reklam giderleri var. Bu reklamlarda ne yapıyorlar. ’Biz belediyeyi şu kadar kar ettirdik’ diyorlar. Belediyeyi kar ettirmek amacıyla çalıştırmak doğru değil. Belediyeler vatandaşlara hizmet etmek amacıyla çalışırlar. Reklamlar vererek, biz otogardan şu kadar kar ettik dediniz ama otogarın altından kalkamadınız. Yapılmış, bitmiş otogarı faaliyete geçiremediniz. Otogarın ilk ihalelerinde biz buradaki tehlikeyi hissettik. Belediye Meclis üyelerimiz bir önerge verdiler. Dediler ki sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, biz burada bazı sıkıntıları hissediyoruz, gelin Mecliste bir komisyon kuralım, bu komisyon bu otogarla ilgili problemi çözsün, vatandaş mağdur olmasın. Ancak Belediye Başkanımızı bunu reddetti. Ancak geldiğimiz noktada 3 taraf var mağdur olan. Birincisi otogarda çalışan esnaf. İkincisi otogarın ihalesini alan firma oda mağdur. 3.’sü ve en önemlisi de vatandaş mağdur. Belediye Başkanının en büyük sorumluluğu vatandaşların mağduriyetidir. Burada insanların eziyet çekmelerine sebep olmuştur kendileri. Artık otogarda 2 firma çalışıyor. Geriye kalan ya Tarsus’da ya Erdemli’de otobüslerde seyahat etmeye çalışıyorlar. En son yine bir karar alındı. Bazı firmalar şehrin çeşitli noktalarında yolcu alıp, indiriyorlardı. Belediyenin UKOME komisyonu almış olduğu bir karar ile şehir içine otobüslerin girmesi yasaklandı, vatandaşa biraz daha zulmetmeye başladılar. Yine parkomatı iptal etti. Park çilesini tekrar başlattı. Kaldırım kenarına dikilen dubalar trafiği rahatlatmak yerine daha da sıkıştırdı. Tulumba köprüsünü yıkma kararı aldı belediye, biz bunu doğru buluyoruz ancak önce şehir içindeki trafik sorunları çözülmeli, sonra tulumba köprüsü yıkılalı. Hiç bir icraatını kavgasız yapmadı, geldiğinden buyana şehrin huzurunu kaçırdı. Bir yıl boyunca belediye başkanının yaptığı icraatlardan akıllarda kalanlar bunlar" şeklinde konuştu.
"KOCAMAZ PARTİSİNE DE ZARAR VERİYOR"
Başkan Kocamaz’ın seçim öncesinde hazırladığı kitapçıkta yer alan projelerinden de bahseden Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha henüz kitapçıkta yer alan projelerle ilgili atılmış tek bir adım bile yok. Orada yer alan Mersin ve Su Kanalizasyon İdaresi bir çalışma yaptı. MESKİ köylerden mahalleye dönüşen yerlerdeki tüm aboneler zam yaptı. Zaman çabuk geçer, 5 yılın bir yılı gitti, geriye kalan 4 yıl göz açıp kapayana kadar geçer. Bir yıl sonra bunları yeniden konuşacağız. Hizmet yapmamasından çok da memnun değiliz. Çünkü biz Mersin halkının daha güzel bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Mersin’de belediyeden işten atılan işçiler çadırda eylem yapıyor. Otogar esnafı çadır otogar kuruyor. Mersin çadır kent olma yolunda gidiyor.Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez Mersin Tanıtım Günleri’ne imza attı. Bunu önemsiyoruz ancak Ankara’daki tanıtım günleri organizasyonu tam bir amatörlük ve acemilikle yapıldı. Bir köy festivaline benziyordu, Büyükşehire yakışmayacak bir çalışmaydı. Eğer isterlerse bu tür organizasyonlarda Büyükşehir Belediyesine bundan sonra danışmanlık yapabilir, destek verebiliriz. Lütfen Mersin’e yakışır organizasyonlar yapın, insanların gözünde Mersin’i daha fazla düşürmeyin. Aslında Kocamaz ile boşa geçen 365 gün geçirdik. Diktatör bir yönetim tarzı gösterdi, belediye meclisinde de bunu gördük. Mersin’in huzurunu kaçırdı. Biz belediye başkanının hangi partiden olursa olsun başarısız olmasını istemeyiz çünkü onun başarısız olması demek Mersin’de yaşayan bir milyon 700 bin nüfusun huzursuz olması demek. Burhanettin Kocamaz partisine de zarar veriyor. Çünkü başarısız olan bir belediye başkanı partisine de zarar verir. Bizde belediye başkanlığına gelen kişi kim olursa olsun Genel Merkezimiz kendi başına bırakmaz. Sıkı denetim altında tutulur. Bir kaç ay içinde gözle görülür bir icraatı yok ise uyarılır. Memnuniyet anketleri yaptırılır. Olumsuz bir durum var ise belediye başkanı Ankara’ya çağrılır ve kendine çeki düzen vermesi söylenir. AK Parti’li belediye başkanının başarısız olma veya tembellik yapma şansı yoktur."
Konuşmaların ardından Taşpınar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.