SON DAKİKA
Hava Durumu

“ÜRETEN VE YATIRIM YAPAN HERKESİN YANINDAYIZ”

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, üreten ve Mersin’in marka değerini arttıran üreticinin, emek veren işçinin ve yatırımcının her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
“ÜRETEN VE YATIRIM YAPAN HERKESİN YANINDAYIZ”

 Akdeniz İlçesi’ne bağlı Huzurkent Mahallesi’nde faaliyet gösteren Soylu Narenciye Paketleme Tesisi ile Toroslar İlçesi’ne bağlı Yalınayak Mahallesi’nde hizmet veren Yayla Agro Gıda Sanayi ve Nakliyat firmasını ziyaret eden Başkan Tuna; “İnşallah bu kenti hep beraber büyüteceğiz” dedi.



Ziyaretinde firma sahipleri ve işçiler ile bir araya gelerek sohbet eden Başkan Tuna, istihdam sağlayan girişimcilere ve işadamlarına teşekkür etti.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar iş adamları ile yaptıkları istişareler neticesinde ve onların önerdikleri meslek gruplarında kalifiye elaman yetiştirmek adına 34 branşta mesleki eğitim kursları açtıklarının altını çizen Başkan Tuna; “TORTEK diye bir yapı oluşturduk. Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları. Bugüne kadar 21 bin insanımıza 34 branşta mesleki eğitim verdik. Bu insanlarımızı işsiz eşitler içerisinde bir adım öne çıkartma gayreti içerisinde olduk. Avrupa Birliği Projelerini Mersin’e ilk getiren ve 13 AB projesini hayata geçirerek Türkiye’de en fazla proje yapan belediyeyiz. Mesleki anlamda bölge insanımıza katma değer sağladık ve eğitim aldıkları süre zarfında asgari ücret düzeyinde ücret verdik. Vizyonumuz açık. Sadece düşündüklerimizi değil, düşünen yapılardan da bilgi almak suretiyle Üniversitelerimiz ile ortak proje yapan da tek belediyeyiz. Onların ürettiği bilgileri pratiğe dönüştürerek, bölgemizin katma değerinin artması yönünde çok ciddi hizmetler ürettik. Asla sırça köşklerden belediye başkanlığı yapmadık. Milletin içinde olduğumuz için toplumuzun her katmanında yaşayan insanlarımızın derdini bilen bir belediye başkanıyım. Üreticilerimizin, işçilerimizin ve yatırımcılarımızın yaptığı iş çok kutsal. Bir ürünün geçirdiği süreç; üretim, ambalaj ve pazarlamadır. İş adamlarımız ve girişimcilerimiz ihracat pazarı buldukları takdirde geri gelen dövizle ülke ekonomisinin kurtuluşuna çok önemli destek vermektedirler. Onun için yatırımcılarımızın sayısının daha da  artması ve teşvik edilmesi lazım. Çünkü bu kadar insanımıza iş veriyorlar. Biz de bu dönem Büyükşehir Belediyesine talibiz. Bundan sonrada inşallah üretenin, girişimcinin ve yatırımcının yanında olmaya devam edeceğiz. Sabahları işime gidiyorum diyen, aşını ve ekmeğini kazanan ve ailesi ile paylaşan insanlarımızın sayısını düşündüğümüzde bu tesislerimizin ne kadar önemli olduğunun hesabını yapmamız lazım. Onun için üretenden yanayız. İhracata dönük yatırım yapan her iş adamımızın yanında olacağımızın buradan sözünü veriyorum” dedi.


Başkan Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı olduklarında Mersinlilik bilincini öne çıkartacaklarını vurgulayarak; “Biz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz takdirde Mersinlilik bilincini öne çıkartacağız. Kim nerede doğmuş olursa olsun, yaşama hedefi olarak gösterdiği yer Mersin ise, çocuklarının da gelecekte bu şehirde yaşamasını hedef göstermiş ise herkes Mersinlidir. Doğdun yer değil, doyduğun yer memleketindir. Onun için bu kültürü vermeye gayret edeceğiz inşallah. Çıktık bir sefere, Zafer Allah’ın takdiridir. Mütevazi kişiliğimizle, hayal gücümüzle ve üreten projecilik anlayışımızla sizlerden yetki ve destek bekliyoruz. İnşallah bu kenti hep birlikte büyüteceğiz” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.