SON DAKİKA
Hava Durumu

AK PARTİ İL SEKRETERİ KENAN PEKER'DEN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Kenan PEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AK PARTİ İL SEKRETERİ KENAN PEKER'DEN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı PEKER, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığını ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurguladığı mesajında; “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’ni açarak millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur.

23 Nisan bağımsızlık ve egemenlik demek,
23 Nisan millet ve halk iradesi demektir” ifadelerine yer verdi.

İl Başkan Yardımcısı PEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 101’üncü yıl dönümünü, dünyada büyük bir hızla yayılarak insanlığı tehdit eden koronavirüs salgını dolayısıyla buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, “Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101'üncü yıl dönümünü hüzünlü bir şekilde kutlamaktayız.

Esareti asla kabul etmeyen milletimiz cesaretiyle, bağımsızlığa olan inancıyla, tüm dünyaya örnek olacak kurtuluş mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, her alanda yapılan yeniliklerle güçlü ve büyük bir ülke konumuna taşımıştır. Son yıllarda görüyoruz ki Türkiye; bölgesinin ve dünyanın önemli ve güçlü bir ülkesi konumuna gelmiştir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.”

Türk milletinin her tarih yazışında gücünü, bağımsızlık ve vatan aşkından aldığını dile getiren AK Parti Mersin İl Başkanı Yardımcısı PEKER, ‘’Milli Kurtuluş Savaşı’nı verirken de milletin sesi ve sinesinin yegâne çatısı olan TBMM’yi ve Cumhuriyet’i kurarken de tüm kapıları açan bu aşkın gücü olmuştur.

Aynı güç; şehit ve gazilerimizin kanları ve inançlarının eseri olan ay yıldızlı bayrağımızın altında,  yedi cihanın imrendiği birlik ve beraberliğimizi her şartta koruyabilmemizin de en büyük dayanağıdır. Dünyayı titreten, ülkemizi de tehdit eden koronavirüs illetine karşı büyük bir savaş verdiğimiz şu günlerde her formül, tarihimizde gizlidir.

Bugün eğer 83 milyon bir olabiliyorsak bundandır ve bunu başardıkça da sırtımız yere gelmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramlarını tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum.’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.