SON DAKİKA
Hava Durumu

AKDENİZDE AMATÖR LİG HEYECANI

Akdeniz Belediyespor, 1 yıllık aranın ardından yeniden Mersin’i temsil edecek.Bölgesel Amatör Ligi heyecanı başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AKDENİZDE AMATÖR LİG HEYECANI
FERDA BİLGİN- Geçtiğimiz 2013-2014 sezonunda Mersin Süper Amatör Liginde mücadele eden Akdeniz Belediyespor A takımı, grup maçları final müsabakalarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Liginde (BAL) kentimizi temsil etmeye hak kazanmıştı. BAL’da grupların belirlenmesi ve fikstür kuralarının çekilmesinin ardından hafta sonunda maçlar başlıyor. 

Farklı branşlarda binlerce genç sporcuyu bünyesinde barındıran Akdeniz Belediyespor, en büyük şubesi olan futbol branşında Mersin’i yeniden BAL’da temsil edecek. Mersin Süper Amatör Liginde geçtiğimiz 2013-2014 sezonu sonunda BAL’a yükselmeye hak kazanan Akdeniz Belediyespor A takımı, kendi bünyesinden yetişen oyuncuları ve kadrosuna yeni kattığı isimlerle lige hazır bir görüntü veriyor. Türkiye’nin 78 ilinden 149 takımın mücadele edeceği lig, 1 tane 12 takımlı, 3 tane 13 takımlı ve 7 tane 14 takımlı olmak üzere 11 gruptan oluşuyor. Akdeniz takımlarının yanı sıra Adana, Konya, Hatay, Osmaniye, Karaman ve Nevşehir illerinin temsilcileri de yer alıyor. Müsabakaların 13-14 Eylül 2014 tarihinde başlayacağı Bölgesel Amatör Lig'de, grup birincisi olan takımlar doğrudan Spor Toto 3. Lig'e çıkarken, gruplarını son iki sırada tamamlayan takımlar küme düşecek.

 Lig Mersin derbisi ile başlıyor

 Gruplara ayrılan ligin fikstürü, İstanbul Orhan Saka Amatörler Evinde çekildi. Kura çekimine TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, Amatör İşler Kurulu üyeleri ile BAL'da mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı. Buna göre Akdeniz Belediyespor, ilk maçını deplasmanda bir diğer Mersin temsilcisi Toroslar Belediyespor ile yapacak. Takımlar lig statüsü gereği 1986 ve daha büyük yaşta en fazla 5 oyuncuyu maç kadrolarına alabiliyor. Yine maç kadrolarında 1996 ve daha küçük yaşta en az 2 futbolcu almaları gerekiyor. 

“Amatör sporu destekliyoruz” 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, yeni sezonda BAL’da mücadele edecek oyunculara ve teknik ekibe başarı dileklerinde bulundu. Yerel yönetimlerin amatör spor dallarına daha fazla önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Eş Başkanlar, “Bizim sorumluluğumuz sınırları içinde olsun olmasın, kentimizdeki tüm amatör kulüplere olan desteğimiz gün geçtikçe artıyor. Kulüplerin içinde bulunduğu imkânsızlıkları aşmak için daha geniş çaplı önlemler alınmalıdır. Spor bir kenti dinamiği ve lokomotifi gibidir. Gençleri sadece fiziksel anlamda değil, aynı zamanda ahlaki açıdan da olumlu yönde etkiler. Biz Akdeniz Belediyesi olarak, spor kulübümüz bünyesindeki binlerce gencimize ve amatör sporla uğraşan tüm gençlere başarılar diliyoruz. Mersin’i BAL’da temsil edecek olan sporcularımızı geçtiğimiz sezon gösterdikleri başarıdan ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştular. Akdeniz Belediyespor’un da yer aldığı 4’üncü grupta şu takımlar yer alıyor:

1-Ceyhanspor (Adana)                                              

2-Kozan Belediyespor (Adana)

3-Hadırlıgücüspor (Adana)

4- Akşehirspor (Konya)

5- Sarayönü Belediyespor (Konya)

6- Selçuklu Belediyespor (Konya)

7-Akdeniz Belediyespor (Mersin)

8-Mersin B.Şehir Bld. Meskispor

9-Toroslar Belediyespor (Mersin)

10-Reyhanlı Belediyespor (Hatay)

11-Dörtyol G.Birliği Spor (Hatay)

12-Osmaniyespor Futbol Kulübü

13-Karaman Belediyespor

14-Nevşehir Spor Gençlik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.