SON DAKİKA
Hava Durumu

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2014 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2014 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM
 Kongre Merkezi’nde gerçekleşen dağıtım töreninde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de ve dolayısıyla Türkiye’de sporun gelişmesinin yolunun, amatör kulüplere ve amatör sporculara destek verilmesinden geçtiğini söyledi. Sporun, insanın sağlıklı yaşamasını, kafasının sağlam olmasını ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağladığını kaydeden Başkan Kocamaz, sporsuz ve hareketsiz kalan insanların ne durumda olduğunun ortada olduğunu belirtti. Yerel yönetim olarak ana gayelerinin gençleri bir araya getirerek, hemşehricilik bilincini geliştirmek ve onlara aidiyet duygusu kazandırmak olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Tüm bunların yanı sıra, Aziz Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı birer sporcu olmalarını sağlamaktır.” dedi.
Başta futbol olmak üzere, spor sahalarından küfrün ve şiddetin uzaklaşması gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Centilmenlik ve küfürbazlık bir arada olamaz. Sporda amaç rekabettir, ancak bu rekabetin küfür ve şiddeti beraberinde getirmemesi gerekir. Tarsus’ta görev yaptığımız süre içinde, bütün amatör spor kulüplerine birer saha hediye ettik. İnşallah buradan yetişen gençlerimiz, hem Tarsus İdman Yurdu’nda, hem de Mersin İdman Yurdu’nda forma giyme şansı bulacaktır.” dedi.
İlçe beledilerinin yer göstermesi durumunda, bütün amatör spor kulüplerine soyunma odaları, duşları ve her türlü imkanı olan saha yapma sözünü veren Başkan Kocamaz, “Bunun karşılığında sizden tek isteğimiz; ahlaklı, zeki, başarılı ve Mersin’e layık sporcular olmanızdır. Bu malzemelerin hakkını vereceğinize inanarak, sakatlanmayacağınız başarılı bir sezon diliyorum.” dedi.
Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ise, kentteki amatör spor kulüplerinin gerek tesis, gerekse malzeme olarak önemli eksiklikleri bulunduğunu ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı malzemelerin, amatör spor kulüpleri için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte diğer ilçe belediyelerinin de yapacakları yardımlarla, spor kulüplerinin maddi yükünün hafifleyeceğini sözlerine ekleyen Ertaş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamayla aynı zamanda çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasına katkı sunmuş olacaktır.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.