SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞPEHLİVAN ANAMUR'DA

8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali dolayısıyla karakucak dalında şampiyon güreşçiler, Mersin’in Anamur ilçesine gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 04:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BAŞPEHLİVAN ANAMUR'DA
 8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali'nin ikinci günü sabah saatlerinde tartı ile başlanacak olan güreş müsabakasında şampiyonlar belirlenecek. Öğleden sonra gerçekleşecek müsabakalar saat 19.00'da sona erecek.

Ülke çapından güreşçilerin katılacağı müsabakalarda Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş ve Yardımcısı Emin Genç de Anamur'a gelecek. Ata sporu olan güreş müsabakaları Anamur'da ilk kez yapılacak. Öz kültürümüzün bir parçası olan ata sporu karakucak güreşi için pehlivanlar yağlanarak er meydanına çıkacak. Anamurlu sporseverlerin de katılabileceği karakucak güreş müsabakaları Belediye Sosyal Tesisleri'nde (Festival alanında) ilgiyle izlenecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, şampiyon pehlivanları ve ata sporu olan karakucak güreşi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın desteği ile Anamurlularla buluşturacaklarını, güreşin ülkemizde milli bir spor dalı olduğunu, 7'den 70'e herkesin ilgiyle izleyeceği müsabakaların yaşanacağını belirtti.Türkiye ve Avrupa'da derece yapmış güreşçilerin katılacağı müsabakalarda sporculara er meydanında ödülleri de takdim edilecek.Toplam 27 bin TL'lik ödülden birinci yüzde 50, ikinci yüzde 30 ve üçüncü yüzde 20'siyle mükafatlandırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.