SON DAKİKA
Hava Durumu

KÜBRA DAĞLI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Taekwondo Poomse Milli Takımı, Peru’nun başkenti Lima’da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası’nında toplam 4 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
KÜBRA DAĞLI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
 Sporcularımızdan başörtülü ve resimlerde bozkurt işareti yağtığı görülen Kübra Dağlı meşhur olurken, dünya şampiyonasında takım halindeki performansımız göz doldurdu. Ancak, dereceye giren erkek sporcuların seromonide “fes” takmaları da dikkatlerden kaçmadı!
Kübra Dağlı ve fesli Tekvando Milli Takımı
Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen 10. Taekwondo Poomse Dünya Şampiyonası 29 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihleri arasında Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleşti.

 

Türkiye Taekwondo Poomse Milli Takımı, 55 ülkeden 760 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.
Bozkurt yapan başörtülü Kübra ve fesli erkekler
Müsabakalara başörtüsüyle katılan ve sosyal medyada bozkurtlu paylaşımlarıyla dikkat çeken Kübra Dağlı kısa sürede popüler oldu. Ancak Hiç bir basın organı bu şampiyonayı takip etmediği için yarışmanın ayrıntıları da öğrenemedi. Kübra Dağlı’nın başörütüsüyle müsabakalara katılmasında bizce hiç bir beis yok, ancak bazı erkek sporcuların seromoniye fesle çıkması hangi akla hizmet ettiğini anlayamadık. Her ne kadar Osmanlı’nın son dönemlerinde aslı Tunus’tan olan fes halk tarafından kullanılmışsa da bunun Türk kültürüyle ne kadar ilgisi vardır, takdir okurlarımızındır.

Yandaki fotoğrafta Kübra Dağlı, Rio 2016 Olimpiyatlarında Kore milli takımıyla birlikte bozkurt işaret yaparak, şu notu paylaşıyor: “Eeee ögrenmeleri lazimdi :) rioülkuocaklari korea riodejaneiro olimpiyattakimi”
Dereceye giren diğer sporcularımız ve kategorileri şöyle:
30 Yaş Üzeri İkili Takım kategorisinde Mevlüt Pekcan ve Serim Olgun Kahveci’den oluşan takımımız Dünya Şampiyonu olarak altın madalya;

18 Yaş Üzeri Free Style İkili Takım kategorisinde Emirhan Muran ve Kübra Dağlı’dan oluşan takımımız Dünya Şampiyonu olarak altın madalyaya;

51-60 Yaş Erkek kategorisinde Mustafa Yılmaz Dünya şampiyonu olarak altın madalya;

12-17 Yaş Free Style İkili Takım kategorisinde Ramazan Aydın – Buse Nur Sevük’den oluşan takımımız Dünya Şampiyonu olarak altın madalya;

12-17 Yaş Freestyle Erkek kategorisinde Enes Doğuhan Bilgin Dünya ikincisi olarak gümüş madalya;

30 Yaş Üzeri Erkek Takım kategorisinde Kemal Yılmaz, Mustafa Yılmaz ve Güray Türk’ten oluşan takımımız Dünya ikincisi olarak gümüş madalya;

12-17 Yaş Freestyle Bayan kategorisinde Gülsena Karakuyulu Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya;

31-40 Yaş Bayan kategorisinde Serim Olgun Kahveci Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya;

41-50 Yaş Erkek kategorisinde Hayri Temel Alper Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya;

12-14 Yaş Bayan kategorisinde Şevval Yarar Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya;

18-30 Yaş İkili Takım kategorsinde Habip Okcu – Elif Aybüke Yılmaz’dan oluşan takımımız Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar.

Bütün sporcularımızı gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Tekvando’da Poomse nedir?
Poomse, beceriler üzerine odaklanmış modeller kalıplar oluşturarak, beceri ve hareketlerin geliştirilmesini sağlayan standardize edilmiş kalıp hareketlerdir. Her taekwondocu, bu standart hareketleri takip ederek ve uygulayarak daha zor becerileri yapma yeteneği kazanabilir.

Bu nedenle poomse bir çalışma metodudur ve parçaları tekvandodaki temel beceri hareketleridir. Temel dövüşme tekniklerinin kalıpları,örnekleridir. Bu nedenle taekwondodaki beceri ve teknik güzel değilse, bu poomsenin önemini anlaşıladığı ve çalışılmadığı anlamına gelmektedir.

Dolayısıyla düzenlenen şampiyona gösteri amaçlıdır.Kübra Dağlı dünya şampiyonu oldu: Tekvando Milli Takımı seromoniye fesle çıktı!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.