SON DAKİKA
Hava Durumu

YÜZME KURSUNDA İKİNCİ SERTİFİKALAR VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. dönem yüzme kursuna katılan 740 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
YÜZME KURSUNDA İKİNCİ SERTİFİKALAR VERİLDİ
 21 Temmuz’da başlayan ikinci dönem yüzme kursuna katılan kursiyerler sertifikalarını, Spor Tesisi’nde düzenlenen törenle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldılar. Başkan Kocamaz, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “1. dönem yüzme kursunda 780, bugün de 740 kursiyerimizin yüzme ile ilgili sertifika alacak konuma gelmesinden çok mutluyum. Yaklaşık 1520 gencimiz, artık yüzmeyi öğrendi. Denizde ya da bir başka yerde boğulma tehlikesinden de kurtulmuş olduk. Bugün sertifika alacak bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal faaliyetlerde vatandaşların ve gençlerin talebine ortam hazırlamak, destek vermek düşüncesinde olduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, sporun her dalına katkı sağlayarak, gençleri spor etrafında birleştirmek, kaynaştırmak ve bütünleştirmek istediklerini vurguladı. Üçüncü dönem yüzme kurslarının 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayacağının bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Kurslarımız sadece küçük çocuklarımıza yönelik değil, büyük çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz de kurslarımızdan faydalanabilirler. Engelli, maddi imkânı iyi olmayan vatandaşlarımız ücretsiz yüzme kursu eğitiminden faydalanacaktır. Ayrıca, kursiyerlerimizin ulaşımı için Toroslar Bölgesi’nden ve Edip Burhan Spor Salonu önünden ücretsiz ulaşım sağlıyoruz” dedi.

“Gençler bizim geleceğimizdir” diyen Başkan Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler çocukluğumuzda, gençliğimizde onların bugün sahip olduğu imkânlara sahip değildik. Ancak fırsat bulursak kaçamak yapıp, ailelerimizden izinsiz bir şekilde ırmaklarda, kanallarda, derelerde yüzmek için uğraşırdık. Çocuğumuzda yüzmeyi bilmezdik. Bu şekilde aramızdan ayrılmış arkadaşlarımız vardı. Çok şükür ülkemiz her geçen gün biraz daha gelişiyor ve değişiyor. İnsanların dünyaya bakış açısı daha farklı oluyor. Geçmişte aileler izin vermezdi, bugün aileler elleriyle çocuklarını getirip bu güzel mekânlarda onlara yüzmeyi öğrenme fırsatını veriyor. Önümüzdeki süreçte çok daha büyük etkinliklerde sizlerle bir arada olmayı ve o güzellikleri birlikte yaşamayı ümit ediyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.