SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞAMPİYONU ALEYNA'DAN GÜZELOĞLU'NA ZİYARET

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın Bakü kentinde bu yıl ilki organize edilen 1. WTF Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda bayanlar 55 kiloda dünya şampiyonu olan Mersin'in milli sporcusu Aleyna Yılmaz, şampiyonluk sevincini Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 04:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 04:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
ŞAMPİYONU ALEYNA'DAN  GÜZELOĞLU'NA ZİYARET
 Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Azerbaycan'ın Bakü kentinde bu yıl ilki organize edilen 1. WTF Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda bayanlar 55 kiloda dünya şampiyonu olan Mersin'in milli sporcusu Aleyna Yılmaz, şampiyonluk sevincini Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile paylaştı. 
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Aleyna'ya, ailesi ve antrenörü Ali Dursun eşlik etti. Daha önce birçok şampiyonluğu bulunan Aleyna, bu başarısıyla ayrıca Türkiye'de taekwondo gençlerde ilk madalyayı kazanan sporcu unvanını aldı. Şampiyonayla ilgili Vali Güzeloğlu'na bilgi veren Aleyna Yılmaz, müsabakaların beklediği gibi geçtiğini ifade ederek, "Boş dönmeyeceğimi zaten biliyordum. En zoru ilk maçımızdı. İlk maçımızı İspanyolla oynadık. Altın vuruşla 5-4 kazandım. Sonra sırasıyla Kazakistanlı rakibimi 23-13, Güney Koreli rakibimi 19-7 ve yarı finalde ABD'li rakibimi 15-4 yendim. Finalde ise Rus rakiple karşılaştım. O maçı da 12-4 gibi bir skorla kazanarak dünya şampiyonu oldum. Mutluyum. Yıldızlarda ilk şampiyonluğumu elde ettim" dedi.

"İLK MAÇ FİNAL MAÇI OLDU"
Antrenör Ali Dursun ise "Sporcumuz Aleyna Yılmaz, müsabakalarda oldukça başarılı maçlar çıkararak bayanlar 55 kiloda şampiyon oldu. Bu başarıyla ilimizin adını uluslararası arenada duyurmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sporcumuzun başarısında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonası ilk kez yapıldı. O yüzden de Türkiye'nin ilk yıldızlar şampiyonu Aleyna oldu. Ondan dolayı da ayrıca mutluyum. Şampiyonada bizim için ilk maç final maçı oldu diyebilir. Çünkü müsabakanın son saniyelerine kadar 4-3 mağluptuk. Son anda verilen ceza ile maç 4-4 oldu ve uzatmada altın vuruşla Aleyna maçı kazandı. Ondan sonraki maçlar ise rahat geçti ve şampiyon oldu" şeklinde konuştu.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, "Nice başarılara. İnşallah yıldızlardan sonra genç ve büyüklerdeki dünya şampiyonluklarına olsun. Türkiye'yi bayrağıyla, İstiklal Marşımızla temsil etmek gururu sana nasip olsun. Mersin'dede artık spor tesisleri var. Aleyna'nın başarısı ile gurur duyuyoruz. Hem Mersin olarak hem de Türkiye olarak bu genç yaştaki bu başarısının inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyük başarılara, olimpiyatlara, dünya şampiyonluklarına ulaşacağını düşünüyoruz. Aleyna'yı yetiştiren anne ve babası ile antrenörünü de tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Aleyna Yılmaz'a bin TL'lik hediye çeki ile çeşitli hediyeler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.