SON DAKİKA
Hava Durumu

VALİ BEY ALTIN ÇAĞ BİLİM SERGİSİNİ AÇTI

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve Müslüman bilim adamlarının icatlarından oluşan “Altın Çağ’da Bilim Sergisi’’ açılışı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
VALİ BEY ALTIN ÇAĞ BİLİM SERGİSİNİ AÇTI
 Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen sergi açılışına Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin istifadesi açısından serginin önemini dile getirerek, ziyaretçilerin sergide özellikle 7. ve 17. Yüzyıllar arasında İslam coğrafyasında bilim insanlarının yaptığı çalışmaları, buluşları ve icatları görme imkânına kavuşacağını ifade etti.
 
Vali Su; “Tarihimizi ve Geçmişimizi Ne Kadar İyi Bilir ve Anlarsak Geleceğe O Kadar Güvenle Bakarız”
 
İslam’ın, Müslümanlığın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu hatırlatan Vali Su, bilimle uğraşma ve ilim öğrenmenin aynı zamanda inancımızın bir gereği olduğunun altını çizerek; “Tarihimizi ve geçmişimizi ne kadar iyi bilir ve anlarsak geleceğe o kadar güvenle bakarız, emin adımlarla ilerleriz.  Bugün Devlet olarak kendi milli İHA’larımızı, SİHA’larımızı yapıyoruz, MİLGEM projelerimizi yürütüyoruz, tanklarımızı yapıyoruz. Daha nice alanlarda çok etkin çalışmaları yürütüyoruz, bundan sonra da yürüteceğiz. Kendimize ve milletimize güvenle ve inançla başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” dedi. Vali Ali İhsan Su sözlerini, serginin hazırlanmasında ve açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da birer konuşma yaptığı programda, temsili kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi.
 
Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Ali Ahsan Su, bilimin çağlar içerisindeki icatları, gelişimi gibi konularda; mekanik, optik, tıp, keşifler, uçuş, matematik, mimari, medrese, astronomi gibi farklı alanlardan oluşan sergiyi ilgiyle inceledi ve eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. 
 
23 Şubat 2018 tarihinde kapılarını açan “Altın Çağ’da Bilim Sergisi’’nin 23 Mart 2018 tarihine kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. 
























 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.