SON DAKİKA
Hava Durumu

VALİ ÇAKACAK’TAN BAYRAM MESAJI

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban bayramı Mesajı yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2014 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2014 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
VALİ ÇAKACAK’TAN BAYRAM MESAJI
  Çakacak, “ Kurban Bayramı'na yeni görev yerimiz Mersin’de ve sevgili Mersinlilerle birlikte ulaşmanın mutluğunuyaşıyoruz. Toplumsal birlikteliğin en güzel örneklerinin sergilendiği, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, her türlü yüce duygunun gönüllerde filizlendiği dini bayramlarımız; kırgınlık ve küskünlüklerin unutulduğu, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, sevgi-saygı, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularımızın en üst düzeye çıktığı müstesna günlerdir.
       Her bayram sevdiklerimizle birlikte yaşandığında güzeldir. Bundan dolayıdır ki, önce yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımızı, komşularımızı, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi, yalnız ve ihtiyaç sahibi insanlarımızı ziyaret etmeli, gönüllerini almalı, ihtiyaçlarını gidermeli, bayramı bayram tadında yaşamalı ve yaşatmalıyız.
     Her türlü insani ve ahlaki değerlerin hayata geçirildiği, gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarıldığı bu bayram günlerinin sevincini, coşkusunu ve heyecanını amacına uygun olarak yaşamak ve yaşatmak için gerekli olan inanca ve enerjiye sahip bir milletiz. Bu sebepten dolayıdır ki asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, barındırdığı farklı düşünce ve inanç yapısı ile gelecek çağlara ışık tutmuş ve öncü olmuş fikirlerin yeşerdiği topraklarda yaşayan Mersinli hemşerilerimizin bayram sevincini ve hoşgörü anlayışını toplumun her kesimi ile paylaşacağına, el ele gönül gönüle daha nice bayramlara hep birlikte ulaşacağına inanıyorum.
       Değerli Mersinliler,
      Bayram süresince vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır. Fakat her bayramda artan trafik yoğunluğu, kurallara uymama, acelecilik, stres, aşırı hız gibi birçok etken kazaları da beraberinde getirmektedir. Bu sebeple özellikle seyahat edecek olan vatandaşlarımızın trafik kurallarına göstereceği hassasiyet bayram sevincinin hüzne dönüşmesine engel olacaktır.
       Bu duygularla, Mersinli hemşehrilerimizin, yüce milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bayramın Saygıdeğer Mersinlilere, ülkemize ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi diliyorum.”dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.