SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Pehlivan: “Okul bahçeleri Coşkuyla Dolup Taştı”

81 ilde olduğu gibi çalan ilk ders zili ile birlikte Mersin’de de 2022-2023 eğitim-öğretim sezonu başladı. İlköğretim Haftası dolayısıyla yapılan kutlama törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Mersinimizde okullarımız şenlendi, okul bahçeleri ve derslikler coşkuyla dolup taştı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2022 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2022 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Vali Pehlivan: “Okul bahçeleri Coşkuyla Dolup Taştı”

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle Mersin’de kutlama töreni gerçekleşti. Tören, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mesleki ve Teknik Genel Müdürü Nazan Şener, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimiyle başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın eşliğinde şanlı bayrak öğrenciler tarafından göndere çekildi. Yoğun katılımın sağlandığı törende, bir öğrenci günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma gerçekleştirirken, başka bir öğrenci ise şiir okuyarak programa şenlik kattı. Programda; 34 bin 836 öğrencinin ilk defa okul ile tanıştığı belirtilirken, toplamda 415 bin öğrencinin eğitim öğretim hayatına başladığı ifade edildi.

PEHLİVAN: “81 İLİMİZDE EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONU BAŞLADI”

Törende konuşmasını gerçekleştirerek, günün anlam ve öneminden bahseden Vali Ali Hamza Pehlivan, “ Yurdumuzun 81 vilayetinde olduğu gibi bugün Mersinimizde de okullarımız şenlendi, neşelendi, coşkuyla okul bahçeleri, derslikler doldu taştı. Bu yıl evet, artan bir heyecanla, daha fazla bir heyecan ve sevinçle yeni sezona hazırlanıyoruz. Buna vesile olan unsurlardan birisi donanım olarak, fiziki şartlar olarak, eğitim kadrosu olarak geçtiğimiz yılın birkaç adım daha önünde başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÖĞRETİMDE HEP BİRLİKTE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eğitim öğretiminin yeni sezonunda Milli Eğitim Bakanlığının geleceğe yönelik güzel müjdeler verdiğini aktaran Vali Pehlivan, “Geçen hafta çarşamba günü okul müdürlerimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonunda bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantımıza Sayın Milli Eğitim Bakanımız da teşrif ettiler. Orada, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapılan, yerine getirilen çalışmalardan bahsettikleri gibi, yeni sezona, geleceğe yönelik de çok güzel müjdeler paylaştılar. O yeniliklerin, yeni adımların bir kısmını hem Sayın Genel Müdürümüz hem Milli Eğitim Müdürümüz bahsettiler. Evet, bu sene Milli Eğitim, eğitim-öğretim hizmetlerine özellikle okullarımız arasında fırsat eşitliklerinin daha da artırılması, kalite ve başarı anlamında eş zamanlı bir anlayışla eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesini çok önemsiyor. Bugün hep birlikte takipçisi olacağız” diye konuştu.

“TOPLAM ÖĞRENCİ SAYIMIZ 415 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMIŞ DURUMDA”

16 bin 200 derslikle eğitim- öğretim faaliyetlerinin başladığını ifade eden Vali Pehlivan, “Bununla birlikte öğretmenlerimizin yine meslek içi eğitimi, ana sınıflarında okullaşmanın artırılması ve kütüphanesiz okul kalmasın kampanyasında bütün okullar malumunuz, kütüphanelerle donatıldı. Orada kitap çeşitliliğinin, kitaplarla da donatımının sağlanması vb. konularda çok güzel adımlar atıldı, atılmaya devam ediliyor. Bu yıl okullarımız ödeneklerini erken vakitlerde aldılar, yardımcı personellerini zamanında aldılar ve okul müdürlerimizin, müdür yardımcılarımızın da hummalı çalışmasıyla eğitim-öğretime hazır hale geldi. Bugün buradayız. Geçen hafta uyum eğitimleri tamamlandı, bugün itibariyle de toplam öğrenci sayımız 415 binin üzerine çıkmış durumda. 415 bin öğrencimizle, 30 bine yaklaşan öğretmenimizle, 16 bin 200 derslikte eğitim-öğretim faaliyetlerini inşallah bugün başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin heyecanlı olduğunu belirten Vali Pehlivan, öğrencilerin yanında her zaman olacaklarını ifade ederek, “Ben inanıyorum ki Mersin ilimiz eğitimde başarı ve kalite düzeyinde belli seviyelere gelmiş, önemli mesafeler kat etmiş, önemli başarılar elde etmiş Mersin ilimiz bu sezon birkaç basamak daha yukarılara doğru çıkacaktır. Elbette ki bu müşterek gayretle olacak” diye belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler, devletimiz adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla bugüne kadar olduğu gibi her daim eğitim-öğretim hizmetlerinin eğitim camiamızın ve eğitim kadrolarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her aşamasında bir ve beraber olacağız ve bu başarı çıtasını inşallah hep birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Bütün gayretimiz, bütün çabamız gençlerimizin, çocuklarımızın en iyi şekilde yaşamasıdır”

“EĞİTİM CAMİAMIZA BU YOLDA ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM”

Vali Pehlivan, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere güzel dilekler diyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ilköğretim davası millet olma davasıdır. Evet, aile ile birlikte okul, toplumun temelini oluşturur. Temelini teşkil eder, temelini inşa eder. Temel sağlam olduktan sonra da o yolda ilerlemek geleceğe emin adımlarla bakmak hepimiz için mutluluk vesilesi olur. Memnuniyet vesilesi olur. Bütün gayretimiz çocuklarımıza en güzel şartlarda, her geçen gün daha iyileşen şartlarda eğitim-öğretim hizmeti vermektir diyorum, bu duygu ve düşüncelerle tekrar yeni sezonumuzun, yeni eğitim-öğretim sezonumuzun okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, ilimize ve bütün ülkemize hayırlar, iyilikler getirmesini, hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, eğitim camiamıza bu yolda üstün başarılar diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun” sözlerine yer verdi.

SEÇER: “EĞİTİM-ÖĞRETİME İHTİYACIMIZ VAR”

“Çocuklarımızdan, onların enerjisinden bizler de yararlanıyoruz. Onları gördüğümüz zaman umutlarımız artıyor. Çünkü onları çok seviyoruz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz” sözleriyle konuşmasına başlayan Seçer, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefte; hayatta en hakiki mürşit ilimdir şiarıyla, günümüz dünyasında eğer muasır medeniyet seviyesine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çıkacaksak, çağdaş dünyayla rekabet edeceksek, hurafelerle değil; bilimle, teknikle, sanatla bunu gerçekleştirmek zorundayız. Onun için de eğitime-öğretime ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİMİZLE BU ÜLKEYİ KALKINDIRACAĞIZ”

Atatürk ilkelerini, prensiplerini kendine şiar eden bir öğretmen topluluğuna ihtiyacı olduklarını kaydeden Seçer, “Onlarla bu ülkeyi kalkındıracağız. Eminim, yüz yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale nasıl her geçen gün daha da alevleniyorsa, daha da etrafını aydınlatıyorsa, karanlık yolları aydınlatıyorsa, bundan sonraki süreçte de aynı vazifeyi yapacak. Bizim için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan ilişkilerimiz çok önemli, işbirliğimiz çok önemli. Ben Sayın Valimizin huzurunda Sayın Müdürümüze teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bugüne kadar gerçekten çok değerli çalışmalar yaptı. Emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğimiz devam edecek. Her şey çocuklarımız için. Her şey ülkemiz için. Her şey geleceğimiz için. Sevgili çocuklar, eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Zihniniz Akdeniz kadar açık, notlarınız Toroslar kadar yüksek olsun” sözlerini kullandı.

KOCA: “MİNİK ELLER ANNE BABANIN ELLERİNDEN SIKICA TUTMUŞTUR”

Günün anlam ve önemi ile ilgili törende konuşmasını gerçekleştiren Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, eğitim ve öğretim yılının ilk haftasından dolayı bir arada olduklarını ifade etti. Yeni okula başlayan öğrenciler için yaşanan güzelliklerin ilk olarak sınıfta başladığını kaydeden Koca, “Küçücük adımlar, büyük bir binanın bahçesinde ürkekçe ilerler. Minik eller anne babanın ellerinden sıkıca tutmuştur. Gözlerindeki şaşkın bakış, gönüldeki heyecanın eseridir. Tüm eğitim hayatı kuracağı günün ilk coşkusu küçük çocuğun yüreğinden bazen bir hıçkırık olarak taşar, bazen de gözünden birkaç damla yaş. Her şey sınıfa girene kadardır. Sınıfta başlar yaşanacak güzellikler. Ya bir anne şefkatiyle gülümser birisi, ya da bir baba gibi görür karşılaşır gözleriniz. Öğretmendir o, sınıfta devleşen insan, ana gibi yar baba gibi diyardır o” şeklinde konuştu.

“BETON YIĞININDAN OLUŞAN OKULLAR, BİR SEVGİ İMANA DÖNÜŞÜYOR”

Sözlerine devam eden Koca, okulların sevinç ve heyecanla dolacağını ve Mersin’de toplamda 450 tane öğrencinin eğitim öğretim hayatının başladığını ifade ederek, “Şairin dediği gibi; bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik. Bu şenliğin çocuklarla beraber ifade edilmesi bence bugünün anlamını daha da önemli bir hale getiriyor. Bugün yeni eğitim öğretim yılımızın başında başta öğrencilerimi ve öğretmenlerimiz olmak üzere gerek velilerimize ve gerekse memleketimize ama bu güzel şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılarla dolu sağlıklı bir eğitim yılı geçirmemizi temenni ediyorum. Okullarımız sevinç ve heyecanla bugün dolacaktır, okullarımız varlık sebebi olan öğrencilerimizle bugün buluşuyor. Okullarımız bir beton yığınından kurtulup bir çiçek bahçesine, bir sevgi imana dönüşüyor bugün. 2022- 2023 eğitim öğretim yılının bu ilk gününde okullarımız yüz binlerce yarına kapılarını açıyor. Mersin’imizde 26 bin 713 yavrumuz uyum eğitimi il birlikte okul öncesi eğitimine başlıyor. 34 bin 836 öğrencimiz de bugün ilk defa okul ile tanışıyor. Toplamda yaklaşık 30 bin öğretmen arkadaşımla, 415 bin öğrencimizle Mersin’de eğitim öğretim faaliyetlerine başlıyoruz” diye konuştu.

“MUTLULUĞUMUZ VE HEYECANIMIZ, ŞEVKİMİZ DAİM OLSUN”

Koca: “Öğrencilerimiz yeni bir seneye başlamanın heyecanıyla beraber velilerimizin öğretmenlerimizin heyecanları, coşkuları gözlerinden okunuyor. Mutluluğumuz ve heyecanımız, şevkimiz daim olsun. İnanıyorum ki bu şevk bizleri, milletimizi daha güçlü yarınlara taşıyacak. En kalbi duygularımla ifade etmek isterim ki; eğitimci olmak, eğitim camiasının içinde olmak yarınlarımıza emanet edeceğimiz evlatlarımızla yüz yüze kalp kalbe olmak çok büyük bir ödül ve çok büyük bir mutluluk” dedi.

“ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK ÇOCUKLARIMIZA İYİ ÖRNEK OLUNUZ”

Velilere seslenen Koca, en değerli varlıklarını okullara emanet ettiklerini ve bu okulların velilerin desteğiyle de daha da güçleneceğini dile getirerek, “Bu nedenle sık sık öğretmenlerinizi ve okulunuzu ziyaret ediniz. Çocuklarınızın iyi insan olarak yetişmeleri sizlere bağlıdır. Siz onlar için birer modelsiniz. Hayatın her alanında sizi ve ülkemizi temsil edecek çocuklarımıza iyi örnek olunuz. Onlardan ilginizi ve desteğinizi eksik etmeyiniz. Fedakar öğretmenlerim kıymetli meslektaşlarım, size emanet edilen bu değerlerin sizden neler beklediğini en iyi siz biliyorsunuz. Evlatlarımız için en güzelini yapacağınıza eminiz. Çocuklarımızın yaratıcılığının geliştirilmesi saplıkla mutlulukla okul hayatlarını sürdürmeleri vatanımıza, memleketimize hayırlı evlatlar olmaları sizlerin sayesindedir. Biz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum şiarıyla büyüdük. Sizlere daima minnettarız” ifadelerini kullandı.

“O PIRIL PIRIL BEYİNLERİNİZ AYDINLANARAK YARINLARA HAZIRLANACAKTIR”

Öğrenciler için ikinci yuvaları olan okullarının açıldığını kaydeden Koca, okullarına dört elle sarılmalarını için öğrencilere seslenerek, “Onun sizlere sunduğu bütün imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışınız. Okulunuz, öğretmenleriniz ilim bilmek olduğu kadar kendini bilmek olduğunu da öğretecektir sizlere. Hayattaki en hakiki mürşidin ilim olduğunu öğretecektir. Bu güzelliklerle donanan o minik yürekleriniz, kocaman gönüllere dönüşecektir. O pırıl pırıl beyinleriniz aydınlanarak yarınlara hazırlanacaktır. Sizden ödünç aldığımız bu dünyayı daha yaşanır kılacaksınız. Size emanet edilen bu vatanı daha da güçlü hale getireceksiniz. Bayrakların en güzeli al bayrağımızı hep yükseklerde dalgalandıracaksınız. Bu bahçelerde koşup oynarken yalnızca büyümeyeceksiniz. Aynı zamanda hem kendi hem de bizim yarınlarımızı hazırlayacaksınız. Size sevgimiz sonsuz, güvenimiz tamdır. Hepinizin başarısı daim olsun, yüzünüz daima gülsün. Kahkahalarınız koridorları çınlatsın. Neşeniz sınıflardan hayata taşısın. Yeni eğitim öğretim yılımız tüm eğitim camiamıza hayırlar ve uğurlar getirsin” sözlerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.